עזרה בבקשה!

brownie65

New member
קודם כל, רצוי לרפד את התבנית

בנייר אפייה או לפחות לשמן אותה ביטב ולקמח לפני שיוצקים לתוכה את הבלילה. לאחר האפייה, מצננים את העוגה. כשהעוגה קרה, מניחים עליה את המגש או הצלחת, אוחזים היטב בשתיהן והופכים. העוגה אמורה להשתחרר בקלות מהתבנית.
 

brownie65

New member
ממש לא. אני חותכת חתיכות לפי גודל

הספנות ומצמידה כל אחת בנפרד. אפשר גם להשתמש בתבנית חד פעמית ואז אין צורך לרפד, רק לשמן היטב.
 

orname

New member
תנסי תבנית סיליקון

לפני השימוש לשמן קלות (!!) וזה יוצא בקלי קלות...
 
תרפדי את התבנית בניילון נצמד

נשמע מוזר אבל שמעתי שזאת הדרך הכי טובה לאפיה והוצאת עוגה בשלמותה. במיוחד כשמדובר בתבניות בצורות שונות, כגון - חצי כדור. עד שלא תנסי לא תביני כמה שזה נח. לא צריך לשמן. רק מעצבן הברדק של הניילון שמתקמט....
 
שמעתי על קונדיטורית שמשתמשת בו

ואם אני לא טועה, גם טל מתלתלים משתמשת בו לחצאי כדורים.
 

ספיישיל

New member
הגזמת,חמודה!

את בודקת את הרעיונות לפני ההצעה? הכנסת פעם צלחת עם ניילון נצמד למיקרו?...כדאי שתנסי. עוגה נאפת בחום, ניילון מתבשל בחום. לא היית רוצה לתת לילד שלך עוגת שוקולד עם ניילון מומס מעליה. שלא נדבר על סכנת הכויה בהוצאת העוגה...
 
בדקתי והשתמשתי מספר פעמים

אמנם בחלקים החשופים של הניילון המיותר הוא מתכווץ, אבל משמש שכבת בידוד נהדרת ויציבה באפיה. נשבעת לך !!!!
 

orname

New member
מה דעתך על נימוס אלמנטרי? ../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

ביקשת עזרה. אנשים מנסים - ובתגובה מקבלים עקיצות. קיבלתי אחת במסר אישי ("יא ווארדיקה!!!-איזה רעיון מדהים!!!" - וזה רק חלקיק ציטוט מבליל לא ברור של טענות) שאלת איך להפוך עוגה - סיפרתי לך איך אני עושה את זה. כמי שרכשה, והשתמשה בתבניות סיליקון(איכותית ולא יקרה!)- מלבנית, או אפילו בצורת פרח - אני יכולה לספר לך שהצורה לאחר הוצאת התבנית יוצאת מושלמת... לא טוב, אל תקני.לא את התבנית, ולא את העצה. גם אם לדעתך העצה אינה טובה - יש דרך אחרת להגיב (קחי לדוגמא את התגובה של brownie65 . עינינית...). שיהיה לך יום נפלא ונטול מרירות
 

haiavered

New member
צודקת ornam .לשמן, לקרר במקרר

ולפזר קמח.מ ע ט.לשפוך מה שאפשר.בסיום האפיה להפוך על מגש או צלחת העוגה יוצאת חלקה . אפשר מיד באותה פעולה להפוך את העוגה חזרה.לא קורה כ ל ו ם.בקשר לניילון שטל משתמשת .טל לא אופה את העוגות אלה מביאה מקונדיטוריה משובחת והניילון הוא לא סתם ניילון אלה מיוחד בצבע ורדרדד שמיוחד לאפיה.קשה למצוא אותו.
 

brownie65

New member
נכון, לא כל ניילון נצמד מתאים לאפיה

הניילון בעוגות של טל דומה יותר לחומר של שקית ה"קוקי"/"אפי לי" (שמיועדת לתנור) ולא לניילון נצמד רגיל. מחקרים הראו שניילון פולט רעלים בחום, לכן לא מומלץ להשתמש בניילון נצמד לריפוד תבנית האפיה. כנראה שקיימים סוגי ניילון בטוחים לשימוש כזה, אבל יש לברר זאת לפני השימוש.
 
טל אמרה שזה ניילון בצבע ורוד מיוחד

ומתאים לאפייה. כך לפחות טל אמרה בסדנא שהייתי אצלה, זה נותן לעוגה מרקם חלק לגמרי וזה מתאים לאפייה. חג שמח אורית
 
למעלה