עזרה בבקשה

bumi charmed

New member
עזרה בבקשה

אני בת 16 וחצי ויש לי די פוביה גדולה בזמן האחרון למחלות ולמוות!אבל הכי למחלות...אני הפחתי להיות האדם הכי פראנוייד אבל ממש פארנויד...ראיתי שנה שעברה סרט האוייב שבפנים שיש בו ג'ומבים ואני פשוט לא מצליחה לשכוח ולא מפסיקה לפחד שזה מה שיקרא באמת בעולם מה שקרא בסרט ..אני מפחד כל הזמן שיום אחד זה יקרא ואני כל הזמן מפחדת מדברים שעלולים לקרות למישהו או או מוות...או סוף העולם גם יש לי נטייה לפעמים לחשוב מה יהיה אם זה ימות או זה ואחר אני תמיד אומרת לעצמי די כבר . מאז הסרט אני יושנת עם אור במסדרון וממש החיים שלי השתנו מאז הסרט. שנה שעברה גם בטיול השנתי מצאנו גופה של אדם וזה גם לא עזר כל כך למצבי הנפשי זה גרם לי יותר לפחד ממוות אבל לפני זה הייתי בטוחה שיש לי רוח בחדר וזהה ממש שיגע לי את הראש..אני כבר לא מסוגלת לישון בלי אור לגמריי לפחות בבית שלי והפרנויה הזאת ממש לא עוזרת למצב העצבים שלי יש לי נטיה להיות מאוד עצבנית. הפרנוייה ממחלות כבר החלה טיפה מאוחר יותר לאחרי כל הקטע שסיפרתי לכם אבל היא ממש התגברה לאחר שאחת מהבנות בכיתה שלי קיבלתה הרפס שפתיים ומאז אני די נורא מפחדת זה גרם לי טיפה להתרחק ממנה ( לא היינו חברות או משהו אבל דברנו מידי פעם ) ואנחנו עדיין מדברות אני פשוט עכשיו מפחדת לגעת בה ביידים או לגעת במשהו שהיא נגעה בו שניה לפני כן אבל אני בכל זאת נוגעת כי אני יודעת שזה לא יפה. וחוץ מזה יש לי בכלל דמיון יותר מידי ואני מפחדת יותר מידי . פעם זה לא היה כך ואני ממש רוצה את החיים שלי חזרה...בבקשה תעזרו לי כי פשוט נמאס לי לחיות כחה כבר !!! ועכשיו גם אחת מהחברות הטובות שלי נדבקה בהרפס ואני ממש מפחדת להידבק ומכל העניין הזה בכלל ! בבקשה תעזרו לי ועוד משהו גם לא משנה מה שאני אומרת לעצמי שזה הכל בראש שלי זה לא עוזר !

hugobear

New member
תגובה

אני חושבת שאת צריכה עזרה מיקצועית. לא צריך להתבייש בזה, המון אנשים מקבלים וצריכים עזרה כזו. וזה יעזור לך. בהצלחה.

את מוזמנת לפנות

קודם כל למרפאה בשניידר לבני נוער עם חרדות, טלפון 9244955. חוץ מזה נשמע שאת עוברת דברים קשים שלא מספיק להגיד שהם רק בראש. צריך ללכת שלב שלב ולהתחיל להתגבר על הפחדים מהקטן לגדול. קודם כל על אלה שיש לך שליטה חלקית עליהם. זה בטח נשמע כרגע בילתי אפשרי. טוב שפנית לפורום. צריך למצוא ולקבל עוד עזרה מאנשים שנמצאים פה איך להתחיל מסי ארוך כזה של מלחמה נגד הפחד. בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות אלינו. את גם מוזמנת להמשיך לכתוב ולהתיעץ פה.

הפראניודה שלך ממש דומה

לשלי כל פצע שיש לי אני חושבת שאני הולכת למות כל כאב אני רצה לרופא... אבל הפסקתי אם זה... כי אני בריאה...(חוצ מבלוטת התריס) טפו...טפו...טפו...

bumi charmed

New member
גם...

כן אה אבל אצלי מתי שחשבתי שנדבקתי בהרפס שפתיים פחדתי לנשק את חבר שלי לפחות מעל ליום ...ובכלל עכשיו אני מפחדת שנדבקתי בהרפס השני...זה ממש משגע את השכל...פעם לא הייתי לי בעיה לשתות מכוסות של אחרים ועוד פול דברים עכשיו אני שותה רק מחבר שלי ואפילו מהמשפחה אני לא שותה כי אני מפחדת ...נדמה לי שמתי שאני אליך לרופא כי אני רוצה להיבדק בקשר להרפס השני הוא יחשוב שאני איזה שהיא משוגעת שראתה איך הרפס נראה מתמונות באינטרנט אבל בכל זאת חושבת שיש לה ! אבל כחה אני אני ואמא שלי מחפשות עכשיו פסיכולוג בחיפה !

דנה צ

New member
שמחה לשמוע...

שהצלחת להפסיק את התופעה, את יכולה לספר איך הצלחת להפסיק את זה? אולי יש לך איזשהם טיפים ועצות לאלו שמנסים ולא מצליחים....

elad235

New member
לדעתי האישית...

כל הפחדים נובעים ממקור אחד פנימי שפשוט נטוע בפנים - פחד/חרדה. לחרדה יש מליון דרכים לבטות עצמן בחיים שלנו החל פחד ממוות (הפחד הבסיסי אצל בני אדם) , וכנ"ל לגבי מחלות ,רוחות רפאים וכד' ... צריך לדעתי לטפל בשורש הבעיה , מאיזה פחד הכל התחיל בסוף אולי תראי שהחרדה גדלה למימדים עצומים מדבר פעוט .. טיפול בהחלט יכול להועיל, פסיכולוגי בעקר.. ולא לשכח שלבני אדם ,ובפרט בגיל ההתבגרות ישנם מצבים לא נעימים,מפחידים, רגעים בהם חוסר הוודאות פשוט נמצא בכל מקום וזה לא אומר שככה זה יישאר , יש דברים חולפים לא לשכח ... אז שיהיה בהצלחה , ולילה טוב אלעד

3 עצות ובקשה קטנה..........

גם לי קרה שחשתי חרדה גדולה ואני מבקשת בחינם וכמעט ללא טירחה מצידך לייעץ קלות. קודם כל, ישנה תפילה המיועדת למצבים כאלה (אני בכלל לא דתיה אבל זה עוזר) (בהמשך אני אעתיק אותה כאן). כיוון שאת חוששת מדברים אמיתיים, את זקוקה בסך הכל ל ה ק ט י ן את החרדה ולא לבטל אותה כליל, כיוון שהחרדה היא חלק ממנגנון ההגנה שלנו. אז אחרי שוידעת שיש מזוזה (שמיועדת נגד כניסת שדים ורוחות) בחדרך וכבר התפללת, קחי בבקשה תמונה שלך מלפני הרבה שנים, שאת אוהבת במיוחד, הגדילי אותה במכונת צילום והניחי אותה באופן בולט (לדוגמא להדביק על דלת המקרר נניח). ודבר נוסף, תלכי לספריה למוסיקה ותבקשי להאזין למוסיקה שאהבת בילדותך - איזה שיר ילדים נניח או שתראי קלטת מאוד ישנה שכבר ראית בעבר. אם עדיין לא חל שינוי תוך יום יומיים, בקשי מחברה טובה או אחד ההורים לעשות לך "הילינג" בצורה הבאה: שבי או שכבי בצורה נוחה, המטפל, בעזרת ידו הימנית "יעבור" באויר מעל לראשך, תוך עיפעוף מספר פעמים, כמו שמצפים עוגה בקרם (יותר נכון כמו שמסירים קרם מעוגה) ואז ימשיך את תנועת היד מעל גופך ואז ידחוף את האויר לכיוון חלון פתוח. המעשה הזה אמור לפזר את האנרגיה העודפת שנמצאת ברקותייך. ועכשיו כשקצת נרגעת, יש לי עצות נוספות כמו לישון עם רדיו דלוק וכמו להתחיל לרוץ ריצה קלילה או הליכה מהירה בשטח פתוח. עכשיו הבקשה. אני נוררא מסתקרנת בקשר לגופה שמצאתם בטיול השנתי אז אם תוכלי לספר לי את הסיפור הזה כולל כל הפרטים ................ והנה התפילה: מזמור לאסף אך טוב לישראל אלהים לברי לבב. ואני כמעט נטיו רגלי כאין שפכו אשרי. כי קנאתי בהוללים שלום רשעים אראה. כי אין חרצובות למותם ובריא אולם. בעמל אנוש אינמו ועם אדם לא ינגעו. לכן ענקתמו גאוה יעטף שית חמס למו. יצא מחלב עינמו עברו משכיות לבב. ימיקו וידברו ברע עושק ממרום ידברו. שתו בשמים פיהם ולשונם תהלך בארץ. לכן ישוב עמו הלם ומי מלא ימצו למו. ואמרו איכה ידע אל ויש דעה בעליון. הנה אלה רשעים ושלוי עולם השגו חיל. אך ריק זכיתי לבבי וארחץ בנקיון כפי. ואהי נגוע כל היום ותוכחתי לבקרים. אם אמרתי אספרה כמו הנה דור בניך בגדתי. ואחשבה לדעת זאת עמל הוא בעיני. עד אבוא אל מקדשי אל אבינה לאחריתם. אך בחלקות תשית למו הפלתם למשואות. איך היו לשמה כרגע ספו ת מ ו מ ן ה ב ל ה ו ת כחלום מהקיץ אדוני בעיר צלמם תבזה. כי יתחמץ לבבי וכליותי אשתונן. ואני בער ולא אדע בהמות הייתי עמך. ואני תמיד עמך אחזת ביד ימיני. בעצתך תנחני ואחר כבוד תקחני. מי לי בשמים ועמך לא חפצתי בארץ. כלה שארי ולבבי צור לבבי וחלקי אלוהים לעולם. כי הנה רחקיך יאבדו הצמתה כל זונה ממך. ואני קרבת אלוהים לי טוב שתי באדוני יי מחסי לספר כל מלאכותיך.

למעלה