עזרה בבקשה..

עזרה בבקשה..

מישהו יכול לייעץ איך לעשות נוצות בצורה מרשימה ולא עם SCATTER ? (אני עובד עם מקס 7 וללא פלאגים כגון SHUG HAIR וכו ...)

ALIO

New member
בבקשה

תוריד את הטקסטורה והשתמש בה גם כ - Alpha channel

3Dead

New member
בתמונת JPG לדוגמא

יש שלוש ערוצים : אדום ,ירוק וכחול והיא לא תומכת בשקיפות. בתמונות מסוג TIF לדוגמא יש ערוץ נוסף מסוג אלפא אשר מסמן מקומות שקופים בתמונה. (ב GIF לעומת זאת שקיפות מבוססת על בחירת צבא מתוך התמונה עצמה אשר תייצג את השקוף ... ) אפשר לראות זאת טוב בתוכנת פוטושופ , יש בה פונקציה שמציגה את הערוצים הקיימים בתמונה.

ilankt

New member
זה גם color key.

alpha channel זה בקיצור עוד בית של אינפורמציה לכל פיקסל, לתמונות רגילות יש 3 בתים, אחד לאדום, ירוק וכחול. בית=מספר בין 0 ל-255. כשיש alpha channel אז הבית הנוסף קובע את רמת השקיפות כשבד"כ 0=שקוף לגמרי ו-1=גלוי לגמרי, וכל מה שבינהם זה רמות של שקיפות. color key אומר שצבע מסויים שאתה בוחר יהפך לשקוף לגמרי, אבל אין רמות של שקיפות, יש רק שקוף\לא שקוף.

ilankt

New member
תיקון טעות:

כשיש alpha channel אז הבית הנוסף קובע את רמת השקיפות כשבד"כ 0=שקוף לגמרי ו-255=גלוי לגמרי, וכל מה שבינהם זה רמות של שקיפות.

DragonLore

New member
particle flow

http://www.scriptspot.com/bobo/mxs5/pflow/pflow__Hairy_Teapot.htm או שתמדל ותתקסטר - או שתשתמש בOPACITY MAPS כמו שהמליצו לך. עובד נחמד - דרך אגב למקס 7.5 שכרגע יצא יש שיער...ובד וכו' כמדומני.

תודה רבה לכולם ....

למרות שניסיתי בעבר לעבוד עם ALPHA- אני אנסה בשנית ... לצערי עדיין אין לי את המקס 7.5 ... אגב ALIO תודה על הנוצה היפיפיה .. אני מקווה להראות תוצאות פה בקרוב.

למעלה