עזרה בבקשה...

rossdave

New member
עזרה בבקשה...

הי, אני מתחיל את דרכי בתלת מימד, ואני עובד על מקס 7. נתקלתי בבעיה, ניסיתי לבנות מעיין טבלת שוקולד, ועשיתי את זה ע"י בניית קופסה פשוטה, בניה של הנגטיב של התעלות, ועם בוליאן החסרה של הצורות של התעלות מהקופסה. כמו שניתן לראות, חלק יצא סבבה, אבל שתי תעלות דפקו את הצורה, וגורמים לה להראות חלולה. ממה נובעת הבעיה שלי, ואיך אפשר לפתור את זה? תודה, ויום טוב.

zman3d

New member
CAP HOLES

אולי יפתור לך את זה. אבל למה להסתבך עם הבולאן המעפן של מקס כשהרבה יותר פשוט יהיה לך להגיע לצורה הזאת עם הרבה EXTRUDE's ?

rossdave

New member
זה לא פתר...

קודם כל תודה על התגובה, ניסיתי עם הCAP HOLES והוא אכן פתר את הבעיה שהיתה, אבל יצר אחרות...אני אנסה ליצור את זה בצורה אחרת עם הEXTRUDE כמו שציינת תודה.

מיכאל ג

New member
הבעיה נובעת

מגאומטריה בעייתית שגורמת לאלגוריתם של הבוליאן לא לעבוד כמו שצריך. מבחינת מקס, גאומטריה בעייתית היא לרוב מאש לא סגור כמו שצריך - המאש . אבל לפעמים זה משהו אחר ולפעמים קשה לפתור את זה. אז מה עושים? האמת, משתדלים לא לעבוד עם בוליאנים...

מיכאל ג

New member
תיקון קטן

הפסקתי באמצע: "המאש צריך להיות סגור לחלוטין, בלי חורים, ככה שכדאי לבדוק את האובייקט לפני שניסית לחסר ממנו את ה"תעלות" - אני מניח שחיסרת תעלה תעלה, יכול להיות שבאחת הפעמים האלגוריתם יצר חור קטן או "שכח" להלחים איזה ורטקס, ואז בחיסור הבא כבר נוצרת בעיה רצינית.

למעלה