עזרה בבקשה

guyzi

New member
עזרה בבקשה

דבר ראשון אני מצטער אם השאלות הם שאלות של מתחילים אבל אני לומד לבד בינתיים: אני ממדל בקבוק שפריצר (של חלונות) וניתקלתי בכמה בעיות: 1. איך אני מחבר את כל החלקים שמידלתי או שלא צריך לחבר אותם (אני לא סגור כ"כ) 2. האם הבקבוק עצמו צריך להיות חלול? כי מידלתי אותו מ- BOX והשאלה היא אם אני רוצה שהוא יהיה שקוף, האם אני צריך לעשות אותו חלול (בתיאוריה, אני רוצה שהוא יהיה חצי מלא בנוזל) וכמובן, איך עושים אותו שקוף בכלל? 3. בהתחשב שזה בין המודלים הראשונים שאני עושה, אם אפשר ביקורת והצעות שאני לא חושב עליהם. תודה.

מיכאל ג

New member
תשובות

אתה לא חייב לחבר את החלקים. בעיקרון עושים את זה עם פקודת ATTACH שיש לך בתוך ה- EDIT POLY, אבל אין סיבה לעשות את זה. עדיף לעשות GROUP - יש את זה בתפריטים, תחפש. אתה פשוט בוחר את כל החלקים וזה מאגד אותם לקבוצה אחת. מאותו תפריט אתה יכול לפתוח אותה זמנית כדי לערוך את החלקים בתוכה ואז לסגור שוב. כדי לעשות בקבוק חלול אתה יכול או לתת לו חומר דו-צדדי או לשכפל את הבקבוק ובאובייקט המשוכפל להפוך את כיוון ה-FACES ככה שהם פונים פנימה במקום החוצה. כדי לעשות אותו שקוף אתה צריך ללמוד על חומרים. אי אפשר לתקצר את זה בהודעה בפורום - למה שלא תתחיל לקרוא את קובץ העזרה והטוטוריאלים? הם באמת מצוינים. אם אין לך, תוריד - אני אצרף את הלינקים בהודעה הבאה כיוון שבפעם הקודמת עשיתי טעות קטנה בקישור הראשון. סה"כ התחלה טובה, בניגוד להרבה אחרים לקחת על עצמך פרויקט שמתאים ללימוד התחלתי של תלת - תמשיך ככה (לא מעט אנשים בוחרים להתחיל באנימציה של קוסם חצי-אלף שיורה חיצי אש לתוך דרקון שעף מעל הר געש באמצע סופת ברקים. שלא במפתיע הם נתקעים די מהר כשהם לא מוצאים את כפתור ה"צור דרקון" בתוכנה)

מיכאל ג

New member
עזרה וטוטוריאלים למקס

האמת, אני תופס טרמפ על ההודעה הזו כדי לעלות לינקים לטריאל של מקס ולטוטוריאלים של דיסקריט למקס... אני מקווה שהלינקים יעבדו! (אין לי FTP מהעבודה אז לא יכולתי לבדוק) אם אלו אותם טוטוריאלים שמגיעים עם התוכנה הקנויה הם מאוד מאוד מומלצים. קובץ העזרה של מקס: ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/3dsmax7_Reference.exe טוטוריאלים למתחילים: ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/tutorials/Introductory_tutorials.exe טוטוריאלים למתקדמים: ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/tutorials/Design_visualization_professional_tutorials.exe טוטוריאלים לפיתוח משחקים: ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/tutorials/Games_professional_tutorials.exe טוטוריאלים לאנימציה ודמויות: ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/tutorials/Character_animation_professional_tutorials.exe טוטוריאלים לברודקאסט: ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/tutorials/Film_Video_professional_tutorials.exe טוטוריאלים למנטל ריי (רענדור מתקדם): ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/tutorials/mental_ray_tutorials.exe טוטוריאלים לריאקטור (פיזיקה ודינמיקה) ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/tutorials/reactor_tutorials.exe

guyzi

New member
אחלה, תודה רבה אבל...

יש אפשרות שתוכל להסביר פה את מה שאמרת על להפוך את האובייקט לחלול או להפנות לטוטוריאל ספציפי שמתייחס לזה?

nissim tr

New member
חחחחח צור דרקון חחחח! ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

Escova

New member
../images/Emo6.gif

אני עובד כפיקולו, השפריצר הזה כל כך מוכר לי !

guyzi

New member
שיפור, ועוד שאלה אם אפשר

שיפרתי את השפריצר ונתקלתי בבעיה במידול: אני לא יודע איך לחבר (או פיזית או למראית עין) ושזה ייראה נורמלי בין החלק העליון לחלק התחתון. אני לא יכול לעשות ATTACH ואז WELD כי אין להם אותו מספר EDGES אבל אני לא בטוח אם אני רוצה בכלל לחבר אותם ככה., למישהו אולי יש הצעות על איך ליצור את החיבור ביניהם? כמו כן, תגובות והצעות לשיפור יתקבלו בברכה

למעלה