עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

אני לא מבינה משהו נגיד אני אוכלת תפוח אחד ליום(חס וחלילה..חח) שזה כ-55 קל' אז עושים 55 לחלק ל60 אחוז כדי לקבל את את מקסימום גרמי הפחמימות שצריך לצרוך יצא 33 אז בתפוח יש כ-13-15 פחמימות אז נגיד 13 ,כפול 4... יצא 52 אבל אני צריכה מקסימום 33 איפה ההיגיון? זה כאילו אפשר להשמין מזה וזה נראה לי מצחיק אתם יכולים בבקשה להסביר לי איך זה?

אלי ו.

New member
השאלה מאוד לא ברורה

מה החישוב שאת מנסה לעשות? איפה שמעת עליו ומה ההגיון שבו?

עם למשל אני אוכלת

55 קלוריות ביום שלם שמורכבים מ-12 גרם פחמימות אז זה בעצם עובר את המקסימום מבין?

אלי ו.

New member
נדמה לי שהבנתי

את שמעת שבתזונה נכונה צריך ש 60% מהקלוריות יגיעו מפחממות והבנת שאם לא נשמור על הכלל הזה נשמין. ובכן, זו הטעות שלך, ההמלצה הזו היא המלצה אחת מהמלצות רבות בקשר לתזונה נכונה ואין בינה לבין השמנה דבר. מבחינת השמנה הכלל החשוב ביותר הוא כמות הקלוריות שאת אוכלת מול הכמות שאת מוציאה. אם תאכלי יותר ממה שאת מוציאה תשמיני, פחות - תרזי. אחרי שמדברים על כמות הקלוריות המתאימה לך, אפשר לדבר על הרכב המזון מבחינת אבות מזון וכו'.

אווו אתה הבנת אותי חח

תודה רבה.. הבנתי בקשר לקלוריות אבל כן קראתי שעם לא שומרים על הכלל זה בעצם משמין וכך גם לגבי השומנים וכו'... אז זו טועות?

yuvalfrr

New member
עשית סלט לדעתי,

בתפוח נתון יש 55 קלוריות. בתפוח נתון יש 13 גר' פחמימות. בכל גרם פחמימה יש 4 קלוריות. 13 * 4 = 52 , כלומר 52 קלוריות ממקור פחממתי. אם זה משהו אחר , אז ממש לא הבנתי , וגם לא ברור לי מה ה"מקסימום" שאת מדברת עליו.

כנסי בבקשה

כן הבנת בדיוקק!!! אבל תראי הרי צריך לחלק 55 (שזה הקלוריות) ל-60% ואז זה יוצא 33 ואת רואה 52 זה כבר יותר וזה עובר את המקסימום שזה ה-33...

yuvalfrr

New member
אני בחור,לא בחורה,

ואת ממש אבל ממש לא בכיוון , יש לך בעיה בסיסית בהבנה של קלוריות ופחמימות. אני אנסה לעשות לך סדר: אין לך סיבה לחלק 55 קלוריות (תפוח) ל-60% , החישוב הזה לא נותן לך כלום. אם את מדברת על ההמלצה לצרוך 60% פחמימות בתזונה , הרי שזו המלצה לסך כל המזונות שאת צורכת במהלך היום. כלומר - נניח את צורכת 1400 קלוריות ביום (הרבה יותר מתפוח) , אז כ-60% מזה צריך להגיע מפחמימות (כ-840 קלוריות). תפוח אחד זה וודאי לא הסף הפחמימתי שמותר לאכול ביום נתון. ואגב , אני לא תומך בטענה שצריך לאכול 60% פחמימות. לדעתי החלוקה היותר טוב היא 40% פחמימות , 40% חלבון , 20% שומן.

אבלל...

נגיד ואני צורכת 55 קלוריות ביום(נגידדד...) אז מה בעצם עשית ב-1400 קל'... חילקת ל-60% ויצא לך 840 בדיוק כמו שאני מחלקת 55 ל-60% ונגיד שה-55 זה סך הקלוריות היומיות שלי...חח

yuvalfrr

New member
סליחה , אבל מה זה הטמטום הזה?

באותה מידה את יכולה להגיד שכפית סוכר זה כל מה שאת צורכת ביום. זה 20 קלוריות , מתוכם 100% פחמימה! עובר את המקסימום! אני לא מבין למה את מתעסקת בזה. יש לך מאכלים שהם 100% פחמימות , 50% פחמימות , ו-1% פחמימות. העיקר הוא שהתזונה הכוללת שלך תגיע 40%-60% מפחמימות ולא כל מרכיב.

למעלה