עזרה בבקשה

נתקעתי

New member
עזרה בבקשה

אני בדיאטה (עם דיאטנית) כבר חודשיים, ירדתי יפה אבל הגעתי לנקודה בה נעצרתי. בינתיים ממשיך עם אותו תפריט (1500 קלוריות) ועושה הליכות פעמיים שלוש בשבוע. מה לעשות כדי להמשיך לרדת? אם אחכה ואמשיך כמו עכשיו זה יעזור?

mereng

New member
אוף, בעיה ידועה ומוכרת

זה נקרא "פלטו", מהמילה מישור. הירידה במשקל מתרחשת במדרגות, וכרגע אתה במישור. הפיתרון הוא ע"י ביצוע 2 פעולות - 1) מבחינת תפריט - התמדה התמדה התמדה - לא לשנות כלום, להיצמד לתפריט כמו מקודם. 2) הגברת הפעילות הגופנית - יותר הליכות, קצב מהיר יותר, לפרקי זמן ארוכים יותר. תהיה סבלני, ואם תבצע את 2 הפעולות שרשמתי, אני בטוחה שתוך כמה זמן הירידה המשקל תתחדש.

רון ו

New member
תשובה מפתיעה

כדי לעודד את חילוף החומרים ואת המשך הירידה מומלץ אחת לשבוע/10 ימים לחגוג בארוחה גדולה ליציאה ממצב קטבולי שבו הגוף משמר את משאביו.

mereng

New member
יש בזה משהו, אבל ארוחה כזו עלולה

להוציא מאיזון ויש סכנה שהיא תיגרור עוד ועוד חריגות מהתפריט. אני הייתי ממליצה להצמד ביתר אדיקות לתפריט, ולהגביר את הספורט האירובי.

רון ו

New member
דיאטה מול אורח חיים

בסופה של דיאטה תמיד מוסיפים בהדרגה ארוחות גדולות ע"י כך מסגלים את ההרגל לחרוג במתוכנן ולחזור לשיגרה. מנסיון זה עובד מצוין. כך הדיאטה היא אימון והסתגלות לאורח חיים דינמי ולא אפיזודה ללא המשך. וזאת בנוסף לטעון הנ"ל.

עזרה

לא ברור כמה זמן אתה "תקוע". זה קורה ואני ממליצה לך להתייעץ עם הדיאטנית שלך באשר להיצמדות לתוכנית הקיימת או שינוי/הוספה בתפריט או בפעילות הגופנית (משך ועצימות), בהצלחה.

נתקעתי

New member
תודה על התשובות מרנג וסיגל

אני תקוע כבר שלושה שבועות, הדיאטנית ממליצה להמשיך באותה מתכונת. אני לא יכול להוסיף עוד פעילות גופנית, השאלה האם זה "ישתחרר" מעצמו?

mereng

New member
בהחלט.....

בהנחה שאתה לא חורג מהתפריט, אזי הגוף שלך לומד להסתגל לרמה הקלורית החדשה. זו מלחמה בשומן העקשני, וסבלנות זה שם המשחק. תהיה חזק וסבלני, אני מבטיחה לך שזה ישתחרר !!!! ותחזור לדווח כשזה יקרה. סביר גם להניח שתראה בבת אחת ירידה משמעותית יחסית.

למעלה