עזרה בבקשה

yburger

New member
עזרה בבקשה

יש לי קובץ של שלד, יצרתי בקובץ חדש דמות, ועכשיו אני מנסה לחבר בין הדמות לשלד, הבעיה שכל החלקים מתחברים וזזים ביד עם השלד חוץ מהידיים ואין לי מושג מה לעשות, אולי מישהו מכיר את הבעיה ויכול לעזור לי? תודה מראש

pixie3D

New member
הריג כנראה לא טוב

את/ה צריכ/ה להתחיל בלמקם את המודל בפרופיל ופרונט ולבנות שרשראות FK או IK בהתאם לאנימציה שתרצה/י וגם את צריכה לבחור בסולבר הנכון SC או השני. אם הריג ממוקם טוב בפרונט זה לא מספיק, רצוי לבדוק גם בפרופיל וב TOP. בשביל הגב, אל תשתמש/י ב IK או FK אלא ב SPLINE כי הגב מסתובב בצורה יותר גמישה (כנ"ל חיות כמו נחשים או לטאות למינהן). חובה לבדוק את הריג לעתים קרובות כדי לקבל איזשהו מדד אם את/ה בכיוון הנכון. יש עוד כמה דברים שחובה להכניס (לפחות לדעתי):CLUSTERS ו LOCATORS והפיניש עם EXPRESSIONS. אה...ולשאלתך כמובן, ה BIND שהוא החיבור בין השלד למודל יש שני סוגים SMOOTH ו RIGID הבחירה תלויה בצרכים שלך לאנימציה. אז בשביל הבינד את/ה בוחרת את המודל ואת הריג ו: skin--> BIND SKIN ---> RIGID/SMOOTH bind אני לא בטוחה עם זכרתי נכון את כל התהליך... בכל מקרה, כנס/י לנט וחפש/י מדריכים טובים לריג המתאים לצרכים המיוחדים של המודל והאנימציה שלך. בהצלחה!

למעלה