עזרה בבקשה

sidanb

New member
עזרה בבקשה

לפני הכל אני יציין שלכל מוסד שאני התקבל אני הרבה יותר משמח אבל אם בכל זאת ניתנת לי ההחלטה אז אני ינצל אותה. אז ככה, נרשמתי לרפואה אחרי שנתיים של לימודים בטכניון במסגרת העתודה כאשר סדר עדיפותי הוא ירושלים-טכניון-ת.א בהתאמה (ירושלים ראשון). עכשיו אני חושב על החלפת סדר העדיפויות שלי לטכניון-ירושלים-ת.א שכן מהשנתיים שלמדתי בטכניון יש לי הרבה קורסים (בחירה+חובה) עם ממוצע של 90 ומעלה (ממה שרלוונטי לרפואה) והכרות עם המוסד לעומת קורס או שניים גג שאני יקבל עליהם פטור מהאוניברסיטאות האחרות, ולמעשה זאת הסיבה היחידה כי ממה שבדקתי בשאר התחומים הטכניון לא מופיע כמוסד הטוב ביותר או הגרוע ביותר אלא איפה שהוא באמצע. לעומת זאת שמעתי המון דברים טובים על ירושלים ואפילו במחקרים עולמיים ירושלים מככבת. עכשיו השאלה שלי היא כזאת: לפי מה כדי להחליט הקלה משמעותית בסמסטרים הראשונים או רמה שכביכול גבוהה יותר. כבר פניתי לפורום בשאלה והפנו אותי לקישורים שונים שהרבה לא הפקתי מהם ולכן אני ישמח אם הפעם תתייחסו לשאלה ישירות ואם אפשר אפילו עד מחר שכן בתור עתודאי כדי שיהיה לי סיכוי לשנות עדיפיות עדיף שאני יפנה לצבא כמה שיותר מהר תודה עידן

לך לאן שאתה חושב שיהיה לך כיף

ללמוד שש שנים. אם פטורים זה מה שחשוב לך, אז לך לטכניון. אני אישית הייתי מבקרת בפקולטות השונות לפני קבלת החלטה סופית.

NesiZ 19

New member
פטורים אמורים להיות שיקול רציני?

נניח ותלמד בטכניון. מהשנתיים הראשונות ברפואה יקצצו לך במקרה הטוב כ30 אחוז מהקורסים ויהיה לך פטור עם ציון גבוה שיכנס לממוצע. זה באמת יהיה קריטי ומשמעותי?, לא נראה לי. אז נכון שאני לא סטודנט שנה ה' או משהו, אבל איך שאתה מציג את זה עושה רושם שזה לא אמור להוות שיקול מכריע. יותר חשוב שתשמע מה סטודנטים אומרים על הפקולטה, תברר על טיב המעונות והחברה, תשיגע מידע על המרצים על תוכנית הלימודים, ועוד ועוד פאקטורים שאמורים להלקח בחשבון. בסופו של דבר מאוד קשה לדעת איזה מקום יתאים לך, אבל כמובן שעדיף ללכת למקום אחרי שעשית את כל החישובים הנחוצים. בהצלחה!

The Reaper

New member
תם עידן העליונות הבלתי מעורערת

האוניברסיטה העברית אשר במשך שנים נחשבה כאליטה של לימודי רפואה בארץ לא שמרה על מעמדה וכיום (לאו דווקא בשל ירידת רמה אלא אולי בגלל עליית רמה באחרות) המצב די מאוזן. השאלה שאתה צריך לשאול זה התאמת מקום המגורים, לוח הזמנים, שירותים הניתנים ע"י האוניברסיטה וכדומה. אגב לשם סיבור אוזניך: 1. בפקולטה לרפואה בטכניון יושבים שני מרצים בכירים שהינם זוכי פרס נובל (אין כאלה בירושלים) 2. אם תפתח את פרק 263 על אי ספיקת כליות כרונית (Chronic renal failure) בהריסון (התנ"ך של הרפואה הפנימית) תגלה שכתבו אותו פרופ' קרל סקורצקי וד"ר יעקב גרין ז"ל מרצים בהווה ובעבר (לצערנו לגבי ד"ר גרין) בפקולטה לרפואה של הטכניון. אין כותבים בהריסון מירושלים. 3. מבחינת מחקר רפואי אינני יודע איך ערכת השוואה אך יש לא מעט מחקרים פורצי דרך בתחומים אלה בטכניון. אז לא שאני באמת רוצה לריב למי יש יותר ארוך, כי הוויכוח עקר. שני המוסדות מעולים. אישית אם הייתי מתקבל לירושלים, הייתי לומד בירושלים כי שם גדלתי ושם גרתי ובעברית עשיתי תואר ראשון בביולוגיה ושני במדעי הרפואה בבית ספר לרפואה. מאחר והתקבלתי בטכניון, עקרתי לחיפה ובמבט לאחור אני מאד מרוצה מהרמה, מהפקולטה ומבתי החולים. זהו, בהצלחה. ואגב, אם עשית מספיק קורסים חופפים, לא תקבל רק פטורים אלא אולי תוכל לצמצם שנת לימודים מלאה בטכניון.

sidanb

New member
תודה האמת

שעזרת מאד. אבל מבחינת מגורים אין לי בעיה בגלל שבכל מקרה אני מעוניין לעבור לחיפה או ירושלים. לגבי שאר הפרמטרים שהזכרת כמו: לוח זמנים, שירותים שניתנים ע"י האוניברסיטה, האווירה בלימודים, מעונות, יחסי סטודנטים (שבטח משתנה משנה לשנה) אשמח אם אתה ועוד סטודנטים בשאר האוניברסיטאות ישתפו אותי בחוויותיהם תודה לכל מי שענה ויענה

NesiZ 19

New member
תקשיב

כנס ללשונית של הקומונות בתפוז. חפש שם ב'תיאור הקומונה' את המילה רפואה. יש שם קומונות פעילות מאוד של מחזורים שונים בעברית ובתל אביב. לא מצאתי עדיין קומונה פעילה מאוד של באר שבע/טכניון, אבל אולי אתה תמצא.

Dr casper

New member
לגבי הפטורים

היי סידן הפטורים באמת יתנו לך קצת זמן פנוי (או הרבה זמן פנוי), אבל לא נראה לי שזה כל כך שווה את זה. אני לא בטוח איך זה באוניברסיטאות האחרות, אבל בירושלים הקורסים של שנה א' הם די קלילים (או שהפקטורים ממש גדולים) ורק מוסיפים לממוצע הרב-שנתי שלך. אז אם לדוגמא אתה רוצה להמשיך בסוף שנה ג' למסלול Ph.D, או (יותר קריטי) מקווה לקבל ממוצע מספיק גבוה בשביל להמשיך ללימודים הקליניים בשנה הרביעית, לדעתי עדיף לך לוותר על הפטורים. אבל הסטודנטים מתל אביב למשל מספרים ששנה א' אצלהם זה רצח, אז זה לא רלוונטי אם אתה מתכוון ללמוד שם.

Regina Phalange

New member
חולה../images/Emo10.gif../images/Emo35.gif

אביאל תרגיש טוב

למעלה