עזרה בבקשה

dean gold

New member
עזרה בבקשה

חברי פורום "פינק פלויד" שלום! שמי דין, ואני שוקד בימים אלה על תסריט שיתעד את שנותיהם הראשונות של "להקת פינק פלויד" ויתמקד דווקא בווטרס ובסיד בארט עקב תחקיר מעמיק שהתסריט צורך, הייתי שמח אם מישהו היה יכול לעזור לי בציון מקורות בהם אוכל להעמיק ולהבין קצת על התקופה שבה הלהקה קמה ועל השנים שאחריה, וכמובן ביוגרפיות וקצת מידע על חברי הלהקה (רצוי בעברית). אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מקרב לב בתודה, דין

CrazySheep1

New member
יש את המאמרים בפורום

שמפורט בהם לא מעט. נוסף יש לך ביוגרפיה רחבה (מאוד) על הלהקה באתר http://www.mtikadem.co.il מקווה שזה יעזור.

שלום דין

בפורומנו יש מאמרים רבים על פינק פלויד, כולל ההיסטוריה של הלהקה, והביוגרפיות של חברי הלהקה . בטולבאר הכחול למעלה גש ל"מאמרים" ובחר את המאמרים הרצויים לך. שני הספרים הביוגרפיים הטובים על הפלויד הם ספרו של ניק מייסון Inside Out שיצא לפני כשנתיים, והספר A Saucerful of Secrets של ניקולאס שאפנר, שיצא בתחילת שנות התשעים. שני הספרים הם באנגלית. ספרו של שאפנר הוא הספר הבסיסי על הסיפור של הפלויד. ספרו של מייסון מעניין ומשעשע, אבל יש בו צנזורה-עצמית רבה. מעבר לשניהם, ישנם מאמרים רבים מאוד על הפלויד שיצאו ב-15 השנים האחרונות, בעיקר בעתונות המוסיקה האנגלית. מאמרים אלו הוסיפו מעבר למה שכתוב בספרו של שאפנר. חיפוש באתרי פלויד באינטרנט יביא אותך לחלקם, לכל הפחות. וכמובן, נשמח לענות לכל שאלה שלך בנושא הפלויד. בהצלחה!

dean gold

New member
אוה... זה היה מהיר

תודה רבה על העזרה!! הייתי שמח לשמוע קצת על האופי של ווטרס לפי מה שמדובר בעיתונות: איזה סוג בן אדם הוא היה? מה היו דעותיו הפוליטיות? האם הוא עבר תהליך כלשהו במהלך השנים (אולי בהשםעת סיפורו של סיד)? תודה רבה על ההתייחסות! דין

שאלות מצויינות

שמא חברי הפורום יביעו את דעתם בנדון? לדעתי, אופיו של ווטרס היה ועודנו קשה. הוא אדם דעתן, נרגן, שמתקשה בקשרים אישיים. במאבק הפנימי אצלו בין האופטימיות ואהבת האדם, לבין הפסימיות והפחדים, האחרונים גברו, ברוב הזמן. הוא לא הצליח להחזיק יחסים קרובים למשך זמן רב, בין אם עם חברים או עם הנשים בחייו. סיד בארט הוא אולי המקרה הקיצוני ביותר. ווטרס היה אחד מחבריו הקרובים כשהיו נערים, ורוג'ר קיבל ללא עוררין את מנהיגותו בלהקה - עד שסיד חלה. ווטרס לא חשב פעמיים, ופעל להדיחו (כך לדברי פיטר ג'נר. ווטרס עצמו לא מודה בכך, והפלוידים האחרים ממלאים פיהם מים). יחד עם זאת אני חושבת שווטרס עבר שינוי באישיותו, לפחות בשנים האחרונות. המוכנות שלו לעשות שולם עם חבריו ללהקה - כפי שראינו ב-live 8 - והפתיחות הגוברת שלו, הם התפתחויות חיוביות. באשר להשפעה של סיד עליו: היא ניכרת, כמובן, במרבית כתיבתו. בשירים רבים שלו יש הזדהות עם סיד, האמן השברירי, העומד על פי תהום השגעון. לחצי החיים ותעשיית המוסיקה, המביאים אנשים - ובמיוחד אמנים רגישים - לטירוף, הוא הנושא של שיריו הטובים ביותר, ואלבומיהם המרכזיים של הפלויד. באשר לפוליטיקה, ווטרס גדל בבית שמאלני קיצוני. הוריו היו שניהם קומוניסטים (אביו נהרג במלחמת העולם השניה). גם כיום עמדותיו הן בצד השמאלי של המפה הפוליטית, אם כי לא קיצוניות כמו אלו של אמו. ומה דעתכם?

Anuerysm

New member
יש פרט מאוד חשוב שתשים עליו דגש

בהתחלה ווטרס כתב רק שיר אחד בעצמו ולאט לאט הוא נהיה יותר ויותר דומיננטי באלבומים של הלהקה, אפשר למצוא הרבה דרכים מעניינות להציג את זה, מה גם שכדאי לך לחפש ראיונות עם חברי הלהקה באינטרנט אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול אותי כי זה נראה לי נורא מגניב בהצלחה

dean gold

New member
אז ככה

קודם כל, הסרט יתייחס בעיקר ליחסים של ווטרס וסיד פלאט, כשהגיבור הראשי בסופו של דבר הוא ווטרס. איפה לדעת אני אוכל למצוא ראיונות עם חברי הלהקה?

Anuerysm

New member
גם בעיני ווטרס הוא הגיבור הראשי

למרות שכולם אומרים שזה סיד
ראיונות אתה יכול להריץ בגוגל, יש לי גם ריאיון באנגלית עם דיויד גילמור מאיזה מגזין שקניתי, באותו אחד יש גם את הסיפור של סיד, אני יכול לסרוק ולשלוח לך

dean gold

New member
אם תוכל...

אני ממש ממש אודה לך! תודה רבה על העזרה! לא זוכרים לתגובות כאלה בהרבה פורומים...

גם במאמרי הפורום יש ראיונות עמם

חלק תרגמתי והם מצויים בארכיון הפורום; ערוך חיפוש אחורנית בדפי הפורום. ראיון חדש עם ווטרס אני אביא היום בערב.

Anuerysm

New member
אני אשלח לך את זה מחר

ציף, אם זה בסדר מבחינת החוקים ואם יש דרישות או משהו, אני יכול גם לשים כאן את הסריקה

The Walrus

New member
ישנה ביוגרפיה מקיפה מאוד

באתר http://www.mitkadem.co.il, אבל אני בספק לגבי אמינותה... בכל מקרה, במאמרי הפורום יש ראיונות גם עם ווטרס וגם עם סיד, שיאפשרו לך להבין בערך את האישיות והדעות של כל אחד.

למעלה