עזרה בבקשה

MiGordita

New member
עזרה בבקשה

שלום לכולכם, אני עוקבת אחרי הפורום כבר כשנתיים, מאז אמי אובחנה כסובלת מדמנציה. למדתי הרבה מן הפורום, שאבתי ממנו נחמה וגם התעצבתי לא מעט. אני 'יוצאת מן הארון' עכשיו מסיבה מאוד קונקרטית. המטפלת של אמי יוצאת לחופשה בת חודש במרץ (רק שתחזור, הלוואי), ועדיין אינני יודעת מה נעשה עם אמא בתקופה זו. אמא שלי גרה עם אבא שלי, שהוא (טפוטפוטפו) בריא כמו שור, אבל אין שום דרך שנוכל להסתדר רק שנינו עם אמא למשך חודש זה. יש לי ניסיון מהתקופה שהיינו ללא המטפלת, ואז מצבה היה טוב יותר מעכשיו, ועדיין - זו היתה תקופה איומה, גם בשבילי, אבל בעיקר בשביל אבא, מאחר והוא זה שגר שם ונמצא שם כל הזמן. מהפורום למדתי כי למעשה יש לנו שתי אפשרויות: למצוא מקום לאימא שלי עבור התקופה הזו או לחילופין, להביא עובדת זרה לאותו חודש. העדיפות הראשונה שלי היא ללא ספק למצוא מטפלת לתקופה זו, שתגור עם הוריי בבית. אם לא תהיה ברירה, נאלץ למצוא בית אבות, אבל ממש הייתי מעדיפה למצות את כל האפשרויות לפני. היא צריכה השגחה צמודה, ואני לא חושבת שבית אבות יכול לתת מענה למצב כזה. אני ואבא שלי נצטרך להיות שם כל הזמן, וזה קשה עד בלתי אפשרי. הסוכנות שדרכה הבאנו את המטפלת של אימא לא הכי עוזרת לנו. אין להם כרגע מטפלים פנויים, אין מטפלות ישראליות שמוכנות להחליף חיתול, אין מישהי שמוכנה לישון בבית, וכן הלאה. האם מישהו כאן בפורום מכיר מטפלת פיליפינית טובה, שמחפשת עבודה לחודש וחצי? אמא שלי מטופלת נהדרת (נכון שאני לא בדיוק אובייקטיבית, אבל באמת!) והתנאים הם מצויינים. לחילופין, אשמח מאוד לשמוע הצעות חלופיות, אם יש למישהו. מצטערת על הפוסט הארוך. קשה להעביר את המצב וההיסטוריה שלו בכמה שורות בודדות. תודה רבה לכולם.

ronnyw

New member
שלום לך migordita

אם את עוקבת אחרי הפורום, אולי תזכרי שאני הייתי בדיוק במצבך לפני כשנה, (ועכשו אני חוווה סיבוב נוסף). צדקת. אין סיוע מחברות כח האדם (מביבה הפשוטה והמכוערת שאין להן שום תועלת כספית.). אין גם אפשרות למצוא עובדת חוקית (אם זה חשוב לך), כי פשוט לא חשבו על זה. אין מצב של "רשיון זמני" חוקי למטפלת. לכן עליך למצוא מישהי לא חוקית. מה שאני עשיתי בזמנו - הלכתי ונידנדתי ושאלתי - מי מכיר, מי יודע. שאלתי את המטפלת שלי, את עוזרת הבית (הלא חוקית) של השכנים, מטפלים שראיתי בגינות הציבוריות וכו'. השתדלתי לפנות רק למי שנראה לי אדם רציני, למרות שקשה לקבוע. בסוף קיבלתי טלפון של חברה של חברה של מישהי - פגשתי אותה, התרשמתי (לטובה) והיא באה לעבוד. יצא יותר טוב מטוב - והמטפלת הזו נמצאת איתנו על היום (יחד עם הקודמת החוקית, שחזרה ביום ובשעה שהיבטיחה). אם זה מבלבל - יש לי שני הורים סיעודיים מאוד, והגענו איתם למצב שמטפלת אחת לא יכלה להתמודד עם שניהם.) כמה הערות: מטפלת לא חוקית מרוויחה יותר (אבל לא מקבלת תנאים סוציאליים או ביטוח לאומי) עשי למטפלת ביטוח בריאות לתקופה היותה איתכם (למרות היותה לא חוקית). תני להן לעשות חפיפה בת יומיים לפחות, כדי שהחדשה תילמד את ארחות הבית למשך יותר מ- 24 שעות (למרות שאת תשלמי על אותו זמן לשתיהן.) ולסיום - המטפלת החוקית שלנו רוצה לסוע שוב (למרות שעברו רק 10 חודשים מאז שחזרה בפעם הקודמת. הבן שלה מסיים בי"ס. איך אפשר לסרב?...) אז שוב נכנסתי לאותו תהליך שאני ממליצה לך - ומצאתי מישהי. כמובן שלא חוקית. כלומר - השיטה עבדה לי פעמיים... אם תכתבי באיזה אזור את - אני יכולה לערוך עוד סבב שאלות...

MiGordita

New member
רוני

תודה רבה על התשובה המהירה והבהירה. באמת חשבתי ללכת ופשוט לנסות את מזלי במקומות שונים: בדיור המוגן של סבתא שלי, ברחוב שלי, שבו ראיתי לא אחת קשישים עם מטפלים וכו'. הבעיה היא שקשה להתרשם כך ממישהו, למרות שאולי שווה לנסות. אקבע איתה פגישה, ואנחנו באמת מתכננים חפיפה עם המטפלת הקבועה ל-10 ימים, כך שנוכל להתרשם. חשש נוסף שיש לי, הוא שמאחר ומדובר על עובדת לא חוקית, שנסתבך באיזשהו אופן, אם לא נשמור על דיסקרטיות. האמנם, לדעתך, אפשר לנסות ולהפיץ את השמועה שאנו מחפשים מטפלת? זה לא מסוכן? אני מחיפה, בכל מקרה, ושוב תודה.

ronnyw

New member
כמה הערות והארות על דברייך:

לגבי החוקיות: אולי אשמע צדקנית, אבל אין ברירה. המערכת השלטונית לא נותנת תשובה חוקית לכל האפשרויות. (אמנם גם עני שגונב מעשיר הוא עדיין גנב, אבל יש לו נסיבות מקילות... ככה אני מרגישה). אני הפכתי לעבריינית עוד לפני זה, שכהמאבחנות החביבות של האגודה לבריאות הציבור קבעו שאבא שלי לא סיעודי מספיק, ולא אישרו לו רשיון. כיוון שהוא היה סיעודי למהדרין כבר אז, והשארתו ללא השגחה היתה לכל הדעות מסוכנת לחייו ולבריאותו (לכל הדעות, למעט דעת אותן בוחנות) - פשוט הבאתי עובדת לא חוקית הביתה, ומאז אני עבריינית. משקיבלנו את הרשיון הפכנו "חוקיים". בנתיים גם אימא שלי קבלה רשיון, כך שאני חוקית בריבוע... אבל, כשהעובדת החוקית נסעה לחופשה - שוב לא מצאתי פתרון במסגרת החוק - וחזרתי לעולם התחתון. (ותאמיני לי שחיפשתי ישראליות, פרסמתי מודעות, חיפשתי בחברות כ"א מכאן ועד יהופיץ - ונאדה.) כמובן שלא אמליץ לך לעבור על החוק במילים מפורשות, אבל אהיה מאוד סלחנית אם תעשי זאת... הנקודה איננה רק רמת המוסר "הגבוהה" שלי. עם מצפוני אדע להסתדר. הבעיה היא החשש שהמטפלת תתאדה פתאום באדיבות משטרת ההגירה, ואז - אנא אני באה? אבל כמו שאמרתי: לא היתה שום דרך אחרת !! לגבי מציאת מישהי מתאימה: קשה מאוד לקבוע לגבי אדם על סמך פגישה אחת. זה נכון עם החוקיות הקבועות ואם הלא חוקיות הזמניות. זה נכון עם כל אדם, ועל אחת כמה וכמה עם אנשים שבאים מתרבות אחרת וחווים קשיי שפה והתאקלמות. מה שעובד עם הלא חוקיות, שרובן ככולן ותיקות בארץ (כי רוב העובדות מגיעות כחוקיות. רק אחרי נגלת עבודה אחת הן עלולות להפוך ללא חוקיות) זה בקשת טלפון או קשר עם מקום עבודה קודם. ככה אני עשיתי, וקיבלתי המלצות חמות. שאלתי את שתי הפיליפניות שלי ( החוקית והלא-חוקית) אם יודעות על מישהי. אם יהיה משהו למסור - אמסור.

MiGordita

New member
רק כדי להבהיר

אין לי שום בעיה עם מוסריות העסקת העובד הזר, החשש היחיד שלי הוא מהסתבכות עם שלטונות החוק. אין לי שום נקיפות מצפון סביב נושא זה (לא יאמן, סוף-סוף נושא אחד שסביבו אני לא מרגישה רגשות אשם), מהסיבה הפשוטה שאין שום ברירה אחרת. ושוב תודה לך, רוני.

למעלה