עזרה בבקשה?

kiti cat new

New member
עזרה בבקשה?

שלום, עשיתי בדיקת דם לפני כמה ימים והתוצאות מראות שיש לי חוסר בברזל וחלבון (זה לפחות מה שהבנתי מהם, אני מתכוונת לברר עם הרופאה שלי בנוסף). מה אמורים לאכול בשביל לטפל בזה? תודה!
 
לפי מה הסקת חוסר בחלבון?

ומה הכוונה "חוסר בברזל"? המוגלובין נמוך? פריטין נמוך? בכל מקרה עדיף שההתייעצות הראשונה תהיה מול הרופאה.
 

kiti cat new

New member
דיברתי איתה

והיא אמרה לי שיש לי מחסור בברזל ויותר מדי סוכר לגילי (אממ.. חולשה לשוקולד?), לא משהו רציני. נתנו לי כדורים לברזל, אבל אני מעדיפה להתחיל לאכול נורמלי ואז להפסיק לקחת אותם. מה בדיוק: Urea - 18, גבול תחתול 20. Ferritin- 4, גבול תחתון 20. Hemoglobin- 11.6, גבול תחתון 11.7 Hematocrit- 34.4, גבול תחתון 35 זה לא רציני, אבל אני מנסה עכשיו למצוא מה לאכול. בעיקרון אמרו לי פחות ממתקים ולקחת כדור ברזל עם מיץ תפוזים. תודה!
 

TheFinalCut

New member
קדימה להשלים

הפריטין שלך מאוד נמוך וזה מעיד על חסר משמעותי בברזל. אך ההמוגלובין וההמטוקריט שלך לא סופר-נמוכים. זה בד"כ מעיד על כך שהחסר בברזל הוא לא ממושך, וזה מצויין כי כך תוכלי להשלים אותו לפני שיתחילו תסמינים של אנמיה ממשית (עייפות, חולשה, אפטיות, כאבי ראש, חיוורון ועמידות נמוכה לקור - שימי לב אם את מתחילה לסבול מאלו). אני מציע לעשות את מה שהרופא המליץ לך, כלומר לקחת כדורי ברזל (עם מיץ תפוזים או מקור אחר לויטמין C, שמשפר את ספיגת הברזל), ולעשות בדיקות דם נוספות בסוף תקופת המרשם כדי לראות אם השלמת את החוסרים בהצלחה (ואז לשוב ולהתייעץ עם הרופא או עם תזונאי\ת). יש כמה דברים נוספים שכדאי לזכור לגבי ספיגה של ברזל: 1. כמו שכבר אמרנו, ויטמין C משפר את הספיגה שלו, אך יש גם חומרים שמעכבים את הספיגה שלו, וחשוב מאוד שלא לצרוך אותם במקביל למקורות ברזל (בייחוד כדורים). בכלל זה נמצאים תה (העשיר בחומצה פיטית וחומצה טאנית), קפה (שגם בו מספר מעכבים), וחלב (העשיר בסידן וזרחן). זה לא שאת צריכה לוותר על אלו לחלוטין, אלא שכדאי לשמור שעה לערך (לפחות כך שמעתי) בין צריכת מקור חזק לברזל לבינם. 2. יש שתי צורות של ברזל במזון, האחת מכונה heme והשניה non-heme. הראשונה קיימת רק במזון מן החי ונספגת טוב יותר מהשניה, אך באופן כללי כ-90 מהברזל שאדם ממוצע מקבל בתזונה היא מסוג non-heme (כלומר מן הצומח), ולא קשה לקבל מנות עוד יותר גדולות של ברזל שכזה ממקורות צמחיים שיספקו את הצורך במינרל. להלן כמה מקורות צמחיים טובים לברזל: - ברוקולי. - קטניות מבושלות ותוצריהם, כולל: שעועית ירוקה \ שחורה \ אדומה, טופו (שלא מועשר בסידן), אפונה. - זרעי חמנית. - ארטישוק. - דגניים מלאים, כולל: שיבולת שועל, אורז מלא, חיטה מלאה (ותוצריהם). 3. לנשים יש צורך במעט יותר ברזל בתזונה מאשר גברים (שאינם מאבדים דם מדי חודש...). לפיכך, כדאי לשים לב ולצרוך מזונות עשירים בברזל, תוך שנמנעים ממעכבי ספיגה ומקפידים לצרוך מעודדי ספיגה (בעיקר ויטמין C, הנמצא בעושר ברוב הפירות - בייחוד הכתומים, הצהובים והאדומים ובירקות עלים). בהצלחה!
 

Dark stranger

New member
יש פה קישור או שניים שיכולים לעזור

http://www.infomed.co.il/questions/q_032303_4.htm http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/Minerals/H-Mineral-Iron.html אבל תלוי ברמת חוסר הברזל. בכל מקרה רצוי לדבר עם הרופא ולראות מה הוא ממליץ. כעקרון קיימים גם תוספי תזונה בצורת כדורים וויטמינים עליהם הרופא יוכל להמליץ לך, בדרך כלל זה מגיע גם עם תוסף ויטמין B12.
 
למעלה