עזרה בגידול דגים

Mountain Top

New member
עזרה בגידול דגים

שלום לכולם
חברה שלי הביאה לי במתנה אקווריום עגול משומש
אני והבנות שלי מאוד נשמח לגדל 2 דגים באקווריום הזה אבל אני רוצה לדעת אם הוא יתן תנאי מחיה נאותים לדג
הקוטר שלו 30 ס"מ, גובה 20 ס"מ
איזה דגים יכולים להתאים לאקווריום כזה?
מה מבחינת פילטר? האם יש מכשיר חיצוני שיכול לסנן את המים?
ובכלל איך אני מכינה את האקווריום לקראת הדגים? מהיכן אני לוקחת מיים שמתאימים לדג (מים בהברז הם עם כלור כמה זמן המים צריכים לעמוד בצד עד שהם מתאימים למחיית דגים)? תודה! אנחנו רוצים להנות מהדגים אבל שגם הדגים יהנו איתנו, נשמח לעצות
תודה לעונים

Mountain Top

New member
במידה ואקווראיום כזה לא תקין לגידול דגים

אשמח לדעת.
לא רוצים לשים באקווריום דג שיחיה בדוחק

אורן19761

New member
נפח אקווריום.

נפח המיכל אינו מתאים לגידול דג.
גודל אקווריום קטן של 20 ליטר ניתן לגדל בוא מספר דגי גופי עם משאבת אויר גוף חימום פילטר.
כדי שאקווריום יה מוכן לקליטת דגים צריך לעבור הליך סייקל רביית בקטריות במדיה בפילטר.

אקווריום תקין לגידול דג

אמור להיות במינימום אורך פי 3 מאורך הדג מינימום רוחב פי 2 מאורך הדג ומינימום גובה פי 3 מאורך הדג. תכולת דגים בהתאם למאסה הביולוגית שהפילטר מסוגל לסנן וגודל האקווריום.
לסוגי דגים שונים ישנם דרישות סביבה שונות כגון נפח מים מינימלי, טמפרטורה או כמות פריטים מינימלית וגם מרחב שחיה ותדירות החלפת מים (איכות המים) הינם פרמטרים משמעותיים. באקווריום קטן ללא פילטר, בד"כ מחליפים מים בכל 3-5 ימים בכמות 50% מהנפח, והחיסרון הבולט ביותר זה שבדרך כלל אין אפשרות להוסיף חימום

אתן לך עצה

חפשים ערכים בגוגל לטרריום סוקולונטים, או סוקולנטים, כמובן כדי לא להתבאס... כי דגים אין סיכוי לגדל שם.
מה שאני הייתי עושה זה אקווריום צמחיה.. בתנאים ללא ניקוז תוכלי לאכלס רק סוקולנטים או מיני קקטוסים אפשר ליצור דקורציות מרהיבות
כמובן בגלל שאין ניקוז מוזגים ממש מעט מים פעם לחודש אם זה בתוך הבית .. אם זה יעניין אותך את מוזמנת ליצור איתי קשר בפרטי ..
אני מגדלת הרבה צמחים וגם דגים כבר שנים , אשמח לעזור וגם לתת רעיונות יצירתיים

למעלה