עזרה בגידול תרנגולות

שירה765

New member
עזרה בגידול תרנגולות

שלום לכולם, ראיתי שיש באתר המון שאלות על גידול תרנגולות אבל יש לי כמה שאלות ספציפיות שלא מצאתי עליהם תשובה. שאלה ראשונה ובסיסית, אני עוד לא הבאנתי אם יש אפשרות שתרנגולת תטיל ביצים בלי זכר (וכך ימנע הרעש של הזכרים....) באופן טבעי כמובן. דבר שני, אשמח לדעת איזה זן מצד אחד מטיל יחסית הרבה ביצים טעימות ומצד שני לא עושה הרבה רעש ממש תודה לעונים:) יום טוב!

עיני טוב על ה 3 האחרונים ואני אסביר לגבי הרעש

בדרך כלל הנקבות מקרקרות חזק וביחד בזמן שאחת מהתרנגולות יושבת בתה להטיל הבנתי, שהן אומרות אחת לשניה ילה ביצה ילה ילה ביצה ילה או שהן אומרות לה ילה צאי כבר גם אני רוצה להכנס להטיל כבר יוצא לי

שירה765

New member
עדין שאלה אחת נשארה לי בגדר תעלומה

איזה זנים\מנים של תרנוגולת, ידידותי לשכנים וטעים (ביצים) למגדלים?

תרנגולות נפוצות הן הבאלדי

הערביות, אבל רק לסבר את האוזן, הטעם נובע מזה שמגדלים אותן כתרנגולות חופש, והגיוון של האוכל שלהן גדול, להבדיל מתרנגולות שגודלות בלול מסחרי ושם הן מקבלות רק תערובת מטילות שברור שגם לא ממש בריא (להן ולנו) וגם לא נותן את הגיוון של הטעם של ביצה טבעית. לגבי שאלה 1: אכן הן יטילו ביצים גם ללא הזכר, דווקא מוזר שאת מציינת שלא מצאת בפורום כי זה מהשאלות/תשובות הנפוצות בפורום...

nogen

New member
שלום לך שירה

התרנגולות הבאלדי כמה שהן נפוצות הן יחסית רעשניות אם את רוצה זן יחסית שקט זה התרנגולות לגהורן הלבנות כמו שיש בלולים זה הזן לפי דעתי הכי שקט וגם ביצים יחסית גדולות.

תשובות

1. כן, התרנגולת מטילה ביצים גם כשאין זכר. הביצים לא מופרות (כמו אלו שקונים בסופר) וגם אם התרנגולת תדגור עליהן - לא יצא אפרוח. 2. תרנגולות מזן לגהורן מטילות הרבה ביצים. אלו התרנגולות הלבנות שרגילים לראות בכלובי הסוללה המחרידים של תעשיית הביצים. 3. מבחינת טעם - כמו שענו כבר, אין הרבה בדל, הטעם תלוי במה שהתרנגולת אוכלת. 4. תרנגולות מרעישות. יש לי כמה סוגים וכולן פטפטניות. אני מציעה לברר קודם עם השכנים ולהתחיל עם 2-3 תרנגולות ולא יותר. וכמובן שיהיה להן מקום להסתובב ולהטיל ביצים. אצלנו שמנו סלסילה שטוחה וגדולה והן יכולות לשבת בה יחד ולהטיל - ככה נמנעים הויכוחים מי תטיל קודם.
עוד משהו - נכון שתרנגולות "ערביות" יפות יותר, אבל לדעתי עדיף לגדל תרנגולות לגהורן. אולי אפילו תצליחי להשיג תרנגולות בנות שנה מלול תעשייתי וכך גם יהיו לך תרנגולות וגם תעשי מצווה ותצילי אותן ממוות נוראי. חוץ מזה, תרנגולות לגהורן מטילות יותר ביצים, ביצים גדולות יותר, ולא דוגרות. ככה אין הרגשה רעה כשלוקחים להן את הביצים ולא צריך "לריב" איתן.

מכובדתי שרה מינה. אין סוג תרנגולות שלא דוגרות

גם אים אין זכר בלול כשמגיע זמנן הן מתחילות לדגור , כולל לגהורן ,לא הבנתי מה פרוש תעשי מצוה תצלי אותן ממוות , .מה את צמחונית אינך אוכלת בשר לסוגהם,...הרי זו דרכו של העולם, ומנין את יודעת האים התרנגולת אינה כועסת, או נגרם לה צער מיכך שלוקחים לה את הבצים. ואל תכעסי כל ההערות בונות.

shroomann

New member
זאת הייתי אני ולא שרה מינה

(לא שמתי לב שהמחשב היה מחובר בשם מישהו אחר) מגדל עיזים, אני יודעת מניסיון שתרנגולות הלגהורן בד"כ לא דוגרות (אצלי אף אחת מהן לא דוגרת). לא פעם מצאתי ערימות של 20 ביצים ישנות (ביצים לבנות גדולות של לגהורן) שהתרנגולות הטילו עד שנגמר המקום ועברו להטיל במקום חדש. אי-דגרנות זאת תכונה ידועה של סוג זה (קראתי עליהן די הרבה בזמן האחרון). ויש לי גם תרנגולים, ככה שזה לא קשור. אני לא אוכלת בשר, לא אוכלת מוצרי חלב ולא אוכלת ביצים/מוצרים עם ביצים שלא הגיעו מהתרנגולות שלי. אני לא חושבת שיש משהו לא ברור בהנחה שהצלת יצור חי ממוות זאת מצווה... הרג אכזרי ולא נחוץ זה לא דרכו של עולם מודרני, מוסרי ונאור. אני יודעת שהתרנגולת לא כועסת, כי היא לא דוגרת על הביצים גם ככה, לא עוברת להטיל במקום אחר ולא מנסה לעצור אותי. למשל יש לי גם ברווזים שאני לא רוצה שיתרבו ולכן לוקחת להם את הביצים והברווזות בבירור לא מרוצות מזה.

שלום לך זה שאצלך הן לא דוגרות לא מעיד על כך

שתרנגולות לגהורן אינן דוגרות, דוגרות ומתרבות כשאר סוגי התרנגולות.. ולענין טענת ההרג יש לערוך ולהסביר מהו הרג והתעללות לשמה , לבין שמוש של בעלי חיים לאחר שתפוקת היצור שלא ירדה, ואינה כלכלית עוד,כאן אני רוצה להבהיר ,שהעופות לא הולכות להרג אכזרי כפי שאת טוענת, חלק הולך לתעשית הנקניק,חלק לגריסה ליצור מזון לכלבים וחתולים שאת מגדלת , השומן הולך ליצור סבון שאנו מתרחצים כמובן עים תוספות ,וכול זה נעשה ,מה שאתם קוראים לזה תעשיתי ,לא אורגני ,כלובים מחרידים,על מנת שתוכלי חביתה את חושבת,לא ,לא, על מנת לספק את יצרהם ותאותם של כולנו ,מוסים, קצפות, קרמ שניט, עוגות עתירי בצים ,אולי את ויתרת על כל אלה, אבל העולם המודרני המוסרי והנאור לא פסח על כל אלא, דבר נוסף אין מחקרים שהוכיחו את רגשותהם, או חוסר רגש בתרנגולות,זה שהאדם ביית את התרנגולת לצרכב לא שלל את ריגשותהם,

shroomann

New member
כמו שכתבתי לפני זה

אני יודעת שהן בד"כ לא דוגרות לא רק בגלל שאצלי הם לא דוגרות, אלא גם בגלל שקראתי עליהן הרבה וזה מה שכתוב עליהן בכל מקום. הנה דוגמה בשבילך אם אתה לא מאמין (ציטוט מהאתר: Leghorns rarely go broody). גריסה והפיכה לנקניק זה בהחלט הרג אכזרי. זה שבני אדם מרוויחים מזה לא עושה את זה פחות אכזרי לתרנגולת. עושים את זה על מנת לספק את האדם למרות שזה לא נחוץ לאדם, בטח לא בימינו. לא סתם קבוצת האנשים הבריאה בעולם היא הכושים העבריים שהם גם טבעונים מלידה. סבון רגיל לא מיוצר כבר משומן מהחי. בע"ח מסויימים הם טורפים ולכן חייבים בשר על מנת לשרוד. אני לא יכולה למנוע מהחתולים שלי בשר. אבל אנשים אינם טורפים ולכן אין סיבה לגרום למוות של יצור אחר בשביל שיהיה לאנשים מזון שאינם צריכים. העולם המוסרי כן ויתר על מוצרים מהחי (דרך אגב - מוסים, קצפות, קרמשניט ועוגות יכולים להעשות גם ללא מרכיבים מהחי), בגלל זה כמות הצמחונים והטבעונים בעולם גדלה. לא צריך לדעת אם יש או אין רגש לתרנגולות. מספיק לדעת שיש להן יכולת לחוש כאב - ואת זה יודעים ללא ספק כי יש להן מערכת עצבים.

בשר לחתולים וכלבים כן ולבני אנוש לא וכי מדוע.

אנני מתימר לשנות השקפת עולמך, וגם לא ליצור מצב של עימות,את מודה כי את מאכילה את החיות שלך בבשר ,אמנם לא בפה מלא אבל עובדתית זה מה שאת עושה כשאר האדם, המוסרי המודגש שלך מתגמד לעומת החתולים שלך,אז אולי שאר האנשים חושבים שאים לחתולים שלך מותר ודאי להם מותר,בתגובתך הקודמת כתבת לשואלת שלקיחת הבצים אינה גורמת צער לתרנגולת ,מדוע שינית דעתך ואת אומרת שלא צריך לדעת אים יש או אין רגש? ומנסה לערבב בין רגש של צער עליו אנו מדברים לבן רגש של כאב פיזי שהו שונה לחלוטין , כל מה שאני מנסה להסביר זה שעולם כמנהגו נוהג ואנו לא נשנה אותו , והאדם בשילוב התעשיה מספק ומיצר מילירדי עופות, לבצים לבשר,מפרנס משפחות רבות, כול העולם נוהג כך,ולסיום אני רוצה לגלות לך משהו 25 שנים אני חי בתוך לולים עשיתי כמעט את כל סוגי הגידולים כולל לגהורן רק לפני 3 שנים יצה מצב של הרבה התחילו לדגור וזה הדאיג אותנו מאוד שהתופעה לא תתפשט ויפסק ההטלה רק אחרי 8 חודשי הטלה ,נזק כלכלי עצום, והתגברנו על התופעה כך שאים אין לי דבר חכם להגיד אני לא אומר

shroomann

New member
ההבדל בין חתול לבן אדם

כמו שהסברתי לפני זה, חתולים הם חיה טורפת. כל המערכות בגוף שלהן בנויות לאכילת בשר. אם חתול יהיה צמחוני הוא ימות. אדם, לעומת זאת, הוא אוכל-כל (או צמחוני שהסתגל גם לבשר) ולכן לא צריך בשר ויכול בקלות להיות צמחוני/טבעוני. כן, אני מאכילה את החתולים שלי בבשר. יש לי אחריות עליהם ואני לא יכולה למנוע מהם מזון שבלעדיו ימותו. אין בזה משהו לא מוסרי - חתול טורף זה דבר נורמלי. אדם טורף זה לא מוסרי ולכן אני לא אגרום לסבל של בעלי חיים בשביל משהו לא נחוץ. אתה הוא זה שניסית להראות שזה בסדר להרוג תרנגולות כי אין מחקרים שהראו שיש להן רגש. אז אני כתבתי שזה לא משנה אם יש או אין רגש, כי יש להן בטוח יכולת להרגיש כאב. לא טענתי לעולם שאין להן רגש. כשתרנגולת דוגרת ומנסים לקחת לה את הביצים היא צועקת ומנקרת, מה שמראה שלקיחת הביצים בזמן הדגירה גורמת לה סבל = רגש של צער. פעם היה נהוג לתפוס אנשים שחורים באפריקה ולהשתמש בהם כעבדים. באותו זמן זה היה הנוהג (וזה עדיין במקומות מסוימים) ואותם אנשים הגדירו את עצמם כנאורים ומוסריים ואף אחד לא האמין שזה ישתנה אי פעם. לא צריך לומר "עולם כמנהגו נוהג ואנו לא נשנה אותו" - דברים משתנים, האנשים מודעים יותר. למשל אני צמחונית מגיל 6 (הרגע שהבנתי מאיפה מגיע הבשר) ולא הכרתי עוד צמחוני עד שהגעתי לתיכון, כי זה היה מאוד נדיר פעם. היום אני עובדת במשרד של 4 אנשים כששלושה מתוכם צמחונים! העולם משתנה. אולי התרנגולות אצלך דגרו, אבל כמו שכתבת לי - זה שהן דגרו אצלך לא מעיד על כך שהן בד"כ דוגרות. בכל ההסברים על הזן הזה באינטרנט כתוב שהן דוגרות לעיתים נדירות.

למעלה