עזרה בדחיית מילואים.

עזרה בדחיית מילואים.

קיבלתי מילואים בפברואר (כל פברואר) ואני צריך לדחות אותם מסיבות אישיות. אני אוצה להדגיש - יש לי בעיה להגיע ביום הגיוס עצמו על מנת להגיש בקשה לדחייה (ואלו החוקים החדשים - על פי קצינת הקישור שלי). מישהו יכול להציע רעיון? אני אוצה להדגיש, אני לא רוצה לבטל, מספיקה לי דחייה של חודש..

סליפר

New member
קצינת קישור לא דוחה מילואים!

כאשר יש בעיה לחייל האדם היחיד שצריך (ויכול) לעזור הוא המפקד שלך. זה יכול להיות המ"מ, המ"פ או המג"ד. תתפלא עד כמה מפקדים (שגם הם בד"כ אנשי מילואים) מוכנים ללכת לקראת חיילים טובים, שקיימת אצלם בעיה עם תקופת מילואים ספציפית. הרבה פעמים יהיו להם גם רעיונות לסיוע שלא חשבת עליהם. קצינת הקישור היא פקידה שתפקידה לקשר, לא להחליט! פנה ישירות למפקד.

זהו, וכן טמונה הבעיה שלי..

אני שייך לפיקוד עורף, ולכן אין לי מפקד (כלומר יש לי, אבל בחיים לא ראיתי אותו) ישיר. כבר 5 שנים (לפני זה הייתי חפש) אני עושה חודש מילואים בשנה כנספח - מה שאומר שהזכויות שלי הן יותר פחותות מזכויות מילואימניק רגיל (שהן- כידוע, לא קיימות כלל).. מהנסיון שלכם - האם יש איזה סיכוי שישחררו אותי ביום הגיוס??

Section

New member
תראה..תשמע

הסיכוי שתשתחרר ביום הגיוס תלוי בכמות הרצון הטוב של הקצינה ובמצב התעסוקה- כמה אנשים קבלו פטורים מהרופא או הגישו ולת"ם... אני מבינה ע"פ החוק המפגר הזה שלה- שאי אפשר להגיש טופס 58 (בקשה אישית) לפני יום הגיוס, שאין לה יותר מדי רצון טוב לעזור... אני גם לא בטוחה שזה חוקי...אני אבדוק בקובץ. בכל מקרה לדעתי כדאי לך לפנות למישהו מעליה ולהסביר לו שבתור אזרח ולא חייל סדיר מגיע לך קצת יותר מ- "תגיע ביום הגיוס ונראה..." מילא אם היא הייתה יודעת מה הבעיה ואז אומרת לך את זה... כי אם קבלת את הצו יותר מ- 60 יום לפני והיא באמת הייתה רוצה לעזור היא הייתה יכולה לדחות לך בלי שום בעיות ולהוציא צו למישהו אחר... איזה סוג מילואים אתה אמור לעשות?

zeusofurim

New member
הינה לך תשובה

א´ כל אין חוק כזה שאי אפשר לבקש דחיה לפני המיל´... בשביל בעיות אישיות יש יום ראיונות...אם אין יום ראיונות אתה יכול לשלוח בפקס בקשה שבה אתה רושם את הבעיה של בפירוט ואז היא תדון על כך עם המפקד יחידה או הקשל שלה או המג"ד במיל´ וכו... לפי דעתי התעסוקה הזאת ממש לחוצה לה וכניראה יש הרבה שכבר השתחררו... אבל אין דבר כזה ואם אני לא טועה זה לא חוקי לא לאפשר למלא טופס 58... כי אם אין לה חיילים לגיוס... אז המפקד יחידה יכול פשוט לדחות את בקשתך ולהגיד לך להגיע לגיוס... צריך באמת לבדוק אם מה שהיא עושה זה חוקי

Section

New member
גם אם התעסוקה בעייתית..

זה לא אומר שהיא לא יכולה אפילו לעבור על הבקשה שלו. מגיע לו לפחות את זה. במקרה שלו, כמו שאני מבינה, הקצינה היא זו שמחליטה את מי לשחרר, לא מפקד היחידה או המג"ד. כמובן שאם מי שאחראי עליה יגיד לה לעשות משהו אין לה הרבה ברירות... אם התעסוקה באמת בעייתית אז היא תעדיף למלא את המכסה ולא להקפיץ סדיר (שזה המון בלאגן, ולא תמיד יש את מי להקפיץ). אבל אולי היא תוכל לקצר/לפצל... אני בכלל לא מבינה את זה...אם היא לא נותנת מענה למילואימניקים אז מה היא עושה שם??? אפילו אם זה חוקי, הרי בשביל זה היא שם!

zeusofurim

New member
לא לא לא

תקשיבי, אין קצינת קישור בכל הצבא הזה שיכולה לשחרר בנאדם ממיל´ כי מן הסתם זה לא התפקיד שלה... אבל יש לה הרבה מאוד כח, רוב היחידות מיל´ הם יחידות שהמפקד שלהם הוא חייל בקבע... מפקד יחידה או קש"ל...והם אלו שנותנים את המילה האחרונה, אבל הקצינה יכולה לומר שמע אני חושבת שצריך לשחרר אותו... והיא יכולה להשפיע הרבה מאוד...בכל זאת היא לא זאת שצריך להגיד לה שהיא לא בסדר שהיא לא שיחררה חיל זה או אחר מהמיל´ אבל זה ממש ממש ממש לא בסדר שהיא לא מאפשרת לבחור פה למלא 58

Section

New member
אל תגיד לי לא לא לא...

זה שאתה לא יודע שכזה דבר קיים לא אומר שהוא לא קיים באמת. נכון שמעטות הקצינות שיש בידן הכח הזה אבל הן שם... בדר"כ יש כאלה באחת מהזרועות. לדוגמא: מודיעין, חיל אויר, חיל הים וגם במשרד הביטחון. בקיצור- במקומות של ג´ובניקים שעושים מילואים במקצוע "הג´ובניקי" שלהם.

תודה וסליחה על התגובה המאוחרת..

אז ככה, מטרת המילואים היא שמירה בישובים, דיברתי עם הקצינה (בד"כ היא בסדר) והיא אמרה לי שהיא קיבלה הוראה לבקש מכולם להגיע ואז לבקש שיחרור. אני יכול לשחק מלוכלך (רופא, טיול לחו"ל, איחור וכו´) אבל זה לא אני.

פלסטיק

New member
תבקש באותו יום למלא ט 58

לפחות ככה פעם אחת תדע מי המפקד שלך. קורים מקרים רבים בהם המפקד לא טורח להגיע ליום הגיוס (שולח איזושהי סגמית) ואז אין להם ברירה אלא לשחרר אותך. אם המפקד יגיע יש סיכוי מסויים (קטן מאוד למען האמת) שאולי הוא יקשיב לך אבל לא הייתי בונה על זה.

למעלה