עזרה בדילמה - ספורנשיפ או שינוי בקשת PR?

shipy1234

New member
עזרה בדילמה - ספורנשיפ או שינוי בקשת PR?

קיבלתי לפני כמה שבועות את ה-PR. אני עדיין בישראל ולא ביצעתי לנדינג. חברתי שתחיה שינתה את דעתה על לגור בחו"ל, ואנחנו מדברים כרגע להתחתן ולנסוע בקנדה ביחד. שאלתי היא מה האפשרויות שעומדות בפנינו: 1. האם כדאי שאני אסע לקנדה, אעשה לנדינג ואז ספונרשיפל לבת זוג? 2. האם ניתן לשנות בקשת PR לאחר קבלת מסמכי ה- PR ולפני ביצוע לנדינג עם מסבירים לשגרירות את השינוי במצב המשפחתי? האם יש אופציה נוספת שלא חשבתי עליה? תודה מראש על העזרה, שיפי

גש לשגרירות ותשאל, לא מזיק

בדרך כלל הדבקת הויזה היא המסמר האחרון בתיק, אבל אולי אפשר לעשות משהוא. במידה ולא, תתחתנו, תגישו בקשה לספונסרשיפ בשגרירות ותעברו לקנדה. היא לא תוכל לעבוד במשך תקופה מסויימת, ואולי כדאי שתבוא, תעשה לנדנינג, ותחזור לישראל עד שתהליך הספונסרשיפ יגיע לשלב שבו היא תוכל לקבל רשיון עבודה וביטוח בריאות, שאחרת, תצטרכו לשלם ביטוח בריאות פרטי והיא תוכל אולי ללמוד ולעבוד בתנאים של סטודנט או לשבת בבית.

amirshuval

New member
אתה חייב להודיע על שינוי במצב המשפחתי

אתה לא יכול לעשות לנדינג עם בן משפחה חדש שלא נבדק.זה ימנע אפשרות של ביצוע הספונסרשיפ בעתיד.תיזהר,גם אם חברה שלך היתה COMMON LAW בזמן התהליך ולא הוספת אותה והיא לא נבדקה ואחר כך רצית לעשות לה ספונסרשיפ ביצעת פאול.אני מתאר לעצמי שאתה בטח לא מודע לזה אבל יש הרבה מצבים שיש אינטרס לאי הכללה של בן משפחה בבקשה המקורית ואחר כך מוגשת בקשת ספוסרשיפ למענם,זו קומבינה ידועה וCIC רגישים לענין.

shipy1234

New member
תודה ואשמח להרחבה

במקרה שלי, היא לא הייתה COMMON LAW בזמן התהליך שכן גם כיום אנחנו גרים פחות משנה ביחד. האם במקרה זה יש מניעה כשלהיא לעשות לנדינג ולעשות ספורנשיפ? אגב, כמה זמן זה לוקח היום? זה לא המקרה שלי, אבל מדוע שמישהו לא יכלול בן משפחה בבקשה המקורית ואחר כך יגיש בקשת ספוסרשיפ למענם?

amirshuval

New member
לא נראה לי שתהיה לך בעיה

זה ייקח 3-6 חודשים דרך מיסיסוגה ותל אביב. בן משפחה יכול לגרום לפסילה של בקשה כלכלית על בסיס רפואי,פשיעה,מחסור בSETTLEMENT FUNDS.ההתייחסות לרוב החסמים משתנה בבקשת ספונסרשיפ.

shipy1234

New member
תודה ושאלת המשך

בהתחשב במצב שלי האם הצעדים הנכונים הינם: 1. נסיעה לקנדה ולנדינג לבדי 2. בת הזוג מגישה בקשה מישראל ושתי שאלות נוספות: - האם לאחר הגשת הבקשה בת הזוג יכולה להצטרף אלי בקנדה כסטטוס תיירת במטרה לבקר את "בעלה"? - כיום אנחנו לא נשואים. האם זה משנה אם נתחתן לאחר הלנדינג שלי או לפניו בהנחה שכיום אנחנו לא זכאים למעמד COMMON LAW? תודה שוב, שיפי

amirshuval

New member
תשובות

חתונה לפני הלנדינג תסבך אותך.לקצין CBSA יש סמכות להחליט בכל מקרה לגופו אז אני לא יכול לומר איך זה ייגמר,אבל מכוון שהסיכוי להתפתחויות לא חיוביות מבחינתך הוא גדול הייתי נמנע מלנסות ולראות איך זה ייגמר.יש לך שתי אופציות:חתונה לפני הלנדינג והודעה לשגרירות שלמעשה תפתח את הבקשה שלך מחדש ותצרף את אישתך,או חתונה אחרי לנדינג וספונסרשיפ.היא תוכל לבוא לבקר אותך,עם דגש על "לבקר".

המלצה:

א. תגיעו לקנדה ותעשה לנדינג. היא יכולה להיכנס כתיירת. ב. תתחתן כמה שיותר מהר ג. תגיש בקשה לספונסרשייפ. אתה לא צריך להוכיח שום יכולת כספית. קודם כל אתה שולח את הבקשה למיסיסגה, תוך 30 יום הם מאשרים אותך כספונסר ושולחים את הבקשה לשגרירות. אני ממליץ שיטפלו בתיק בבאפלו, ניו-יורק. ד. תוך מספר חודשים אישתך תקבל זימון לבדיקות רפואיות ובקשה לתעודת יושר. אם תחליט על הכיוון הזה, אל תשכח להביא מישראל הוכחות לזוגיות שלך. זה יכול להיות כל דבר, כמו תמונות מאירועים משותפים, קבלות ממסעדות שביקרתם, מוזיאונים, כל דבר המראה על הקשר.

Should be faster

Plus, in case they require an interview shw will not have to fly back to Israel, but just drive to Buffalo or somewhere in the area.

amirshuval

New member
The inventory in buffalo of

spousal sponsorship cases is huge.Just think of it:every person from countries with large economic immigration to Canada prefer to file in Buffalo.I helped personally 15-20 israeli couples file family class cases and there was only one case that took tel-aviv more than 4-5 months to fanilize.My own sponsorship case in buffalo took nearly 3.5 years because of my military service in the IDF.In this case the sponsored family member is a woman but there is a chance of running into problems whenever you submit a file to a visa office which is not customarily responsible for the subject's country of citizenship.You are right about the interview but a well prepared case of israelis submitted to tel-aviv is unlikely to reach that point.

You are talking from your experience

However, I also know personally couples who got their approval within 4-7 months. I think that any "well prepared case" should not have problems anywhere... I don't know about the inventory, but the CIC website shows that the processing time in Tel Aviv and Buffalo is almost same. Anyways, he can do whatever he thinks right. Hope he will succeed.

amirshuval

New member
the rule of thumb

suggests to submit at the visa office that is accustomed to handling applications from your country's nationals.Unless of course there is a huge difference in processing times.CIC is also advising against submission at posts that are not familiar with the applicant's background. Best of luck to them,I do not think there will be a huge difference in this case but as a professional I never take chances with anyone's case,I got to play it safe.

amirshuval

New member
and one more important thing

because their relationship is relatively new,it would be advisable to check on the IRB website how many Buffalo sponsorship decisions ended up being appealed at the IRB,versus the tel aviv figure.בבאפלו ייתחסו בחשדנות כי הם חושדים ברוב הבקשות ממדינות מתפתחות.השגרירות בתל אביב היא סניף יותר ידידותי.אפשר לדבר עם בן אנוש בטלפון לעומת מטחנת הבשר של באפלו.

למעלה