עזרה בדרך - נעם רותם בתמונע

אורן שץ

New member
עזרה בדרך - נעם רותם בתמונע

אני הולך עם נעם כבר יחסית הרבה זמן, משהו כמו שנה וחצי, ואפשר לומר שמה שאני עובר בהופעות שלו ייחודי לו ביותר (גם אם יש אמנים אחרים שאני מתחבר אליהם ביתר עוצמה). זו מין יציאה מעצמי וחזרה לעצמי בו-זמנית. אולי כמו התהליך הזה שמזרימים דם החוצה מהגוף וחזרה לתוכו, כדי למצות מח עצם. רק שעם נעם אני מרגיש שגם הוא מחובר לצינור, ונוצר מין איזון הדדי כזה. הדם שלו נהיה קצת יותר קל עליו, והדם שלי נהיה קצת יותר סמיך, קצת יותר כמו הפנדר האדומה שלו. ההופעה הערב בתמונע הייתה בפורמט מדויק להפליא (נעם בהתחלה על אקוסטית ואז על חשמלית, אסף תלמודי על פסנתר *אמיתי*, שפלן מצטרף באקוסטית לפעמים), תפסה אותי בהפתעה וכמעט לא מוכן, ופגעה בי בוּל - כמעט הכי קרוב שאפשר. תודה לפורום על הכרטיס, ולמיכל שהתקשרה.

michalshanny

New member
נמשיך בכל הכוח

ההופעות של נעם הן דבר מחזק. אולי כי עומד מולך מישהו שנראה כל-כך שברירי, פיזית. והאיש הזה שר-מספר לך את הבשורות הרעות שהכי לא היית רוצה לשמוע. והוא שמע. והוא מחזיק את הגיטרה שלו בגאווה ועומד אמיץ ומפוכח מול המיקרופון, מול הקהל. והכל חשוף, הכל גלוי, הכל אמיתי וקיים. "צריך לחשוב חיובי", הוא מזכיר לעצמו ולנו ב-(נדמה לי שקוראים לזה)-"שיר מהקומה התשיעית": "לעשות מוזיקה להתפרנס בכבוד ליישר את הגב עכשיו לא יודע מה עוד" והמוות הזה שקיים כמעט בכל השירים החדשים של נעם, מפסיד בקרב מול משהו שנראה כמו תקווה, או אופטימיות, אולי השלמה. גבול דק, שלא הכרנו בעצמנו. נמשיך בכל הכוח.

למעלה