עזרה בדרמות קוריאניות

frogward

New member
עזרה בדרמות קוריאניות

היי פורום אסיה!
אז, לחברה שלי יש יומולדת, וחוץ מהמתנה הרגילה, הייתי רוצה להוסיף משהו קצת יותר אישי, שאני יודעת שהיא תאהב.
בתור אחת שראתה רק דרמות יפניות, המושג שלי בדרמות קוריאניות הוא קלוש, וחשבתי שאולי אתם תוכלו לעזור לי.
אני יודעת שהיא ראתה את רוב הדרמות הקוריאניות באתר Asia4HB ואהבה אותן מאוד.
הייתי רוצה לדעת אם תוכלו לתת לי רשימת שירים, או אולי דרמות "קלאסיות" שאינן מופיעות באתר אבל שכל מי שאוהב סדרות קוריאניות חייב לראות, או כל דבר אחר שקשור לנושא ואתם בעצמכם אוהבים.
כל עזרה תתקבל בברכה, כי כפי שאמרתי אני באמת בורה בנושא.

נ.ב: אני מקווה שזה בסדר שפתחתי הודעה חדשה, לא הייתי בתפוז כבר כמה שנים ואני לא כל-כך זוכרת איך הפורום עובד.

maayanro123

New member
היי

ברוכה הבאה

יש סגנון מסויים של סדרות/מוזיקה שהיא אוהבת או שחקנים שהיא אוהבת? זה יעזור לנו לעזור לך

זה בסדר גמור שפתחת הודעת חדשה, תרגישי חופשי

frogward

New member
תודה רבה!

בעיקרון, היא אוהבת קומדיות רומנטיות. אני זוכרת רק שניים: הדרמה מרי, הינשאי לי! (Marry me, Mary!), והסרט Antique.
שחקנים אני ממש לא בטוחה, אבל אני מניחה שהיא אוהבת את Kim Jae-Wook, אם הוא מופיע בשניהם. מוזיקה אני בכלל לא יודעת, אבל כל הצעה תהיה מעולה.
אני אנסה לברר עוד בדסקרטיות (או לא כ"כ בדיסקטיות), אבל זה כל מה שאני יודעת כרגע. מצטערת אם זה לא ממש עוזר...

nuly123

New member
בתור התחלה

כמה קישורים שאולי יעזרו:

המלצות לקומדיות רומנטיות - פוסט שנכתב ב-2009 אבל עדיין יכול להיות רלוונטי:
http://www.dramabeans.com/2009/11/romantic-comedy-drama-recommendations/

אתר mydramalist מאפשר לראות את רשימת הסדרות שזכו לדירוגים הכי גבוהים באתר. ניתן לסנן לפי ארץ מוצא, ז'אנר וכו':
http://mydramalist.com/shows/top

עוד רשימת המלצות:
http://www.thetoptens.com/romantic-comedy-korean-dramas/

דרמות שבהן בת מתחפשת לבן וכו':
http://outsideseoul.blogspot.co.il/2012/09/oh-boy-gender-swap-dramas-and-gender.html

פלייליסט של שירי דרמות:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLPK4kfUinkx5lyn5DkgUQWBHny-S0CBrU

frogward

New member
ואו!

תודה רבה, זה נראה מצויין! אני כבר מתחילה לעבור על הרשימות!
אם זה עוזר, שאלתי אותה איזה דרמות היא הכי אהבה, והיא אמרה שאת:
The Masters Sun
I Hear Your Voice
Secret Garden
יש אולי דרמות ספציפיות שהיית ממליצה (או כל אחד אחר שקורא את ההודעה, כמובן), שדומות לדרמות האלה ?
ותודה רבה על העזרה! אני חושבת שהיה לוקח לי שעות אם הייתי מנסה לחפש מידע לבד, ורוב הסיכויים שלא הייתי מגיעה לחצי מזה!

Larc En Ciel

New member
בכיף

תודה, ואני לוקחת את זה כיש לך טעם טוב במוזיקה יפנית?
, תקני אותי אם אני טועה
.

frogward

New member
אומ...

אני לא יודעת אם טעם טוב או לא, אבל שמעתי לא מעט. אני לא מכירה את L'arc en Ciel כ"כ טוב. מצאתי אותם דרך שילוב של גאקט וFMA (האנימה המקורית).
אבל באמת שמעתי כל מיני. Jrock, Jpop (ה-Jpop זה בעיקר Johnny's Entertainment) וOST בשפע

נראה לי שאני מכירה יותר מוזיקה יפנית מכל מוזיקה אחרת, האמת XD

Larc En Ciel

New member
הבנתי

איזה עוד להקות את מכירה ואוהבת?.
וטוב אי אפשר להיגמל ממוזיקה יפנית ברגע שמתחילים
.

frogward

New member
בהחלט אי אפשר

ואנחנו נכנסים לנושא ארוך... XD
אוקי, אז מוזיקה. הלהקה הראשונה ששמעתי כלהקה ולא כעוד שיר פתיחה/סיום לאנימה הייתה The Gazette. מיאבי וגאקט הצטרפו די מהר, ואז מצאתי את Malice Mizer (בתקופת גאקט ופוסט-גאקט. לפני זה היה להם סולן היסטרי ואי אפשר לשמוע את רוב השירים) שמבחינת מוזיקה זה בדיוק הסגנון שאני אוהבת, אבל הם התפרקו לפני יותר מעשר שנים, וזה כמובן אומר שאין עדכונים רציפים ואי אפשר ממש לעקוב אחרי הלהקה. בנוסף קצת מ: Abingdon School Boys, Versailles, X Japan, Moi Dix Mois, Ali Project, Antic Cafe, Kanon Wakeshima, ועוד כמה עשרות זמרים/להקות שמהם יש לי רק כמה שירים ששמרתי.
חוץ מזה, בJE בעיקר: KAT-TUN, NewS, Kanjani8, Arashi. הייתי די אובססיבית עם KAT-TUN, אבל הקבוצה די התפרקה מאז

מבחינת OST, בואי רק נגיד שזיהיתי שמלחין ספציפי הלחין OST מסויים יותר מפעם אחת. נראה לי שיש לי אפילו כמה OST מסדרות קוריאניות, ומעולם לא ראיתי משהו קוריאני. רוב הזמן אני מעדיפה מוזיקה אינסטרומנטלית על פני ווקלית.
אבל באף אחד מהם אני לא מעודכנת. הייתי ב-livejournal כמה שנים, אבל די נטשתי את האתר לפני בערך שנתיים, ורוב העדכונים על מוזיקה/סרטים/סדרות יפניות וכו' קיבלתי משם.

Larc En Ciel

New member
טוב בהחלט יש לך טעם מעולה

יש כמה להקות/זמרים שרשמת ואני לא מכירה אבל יש המון שכן כמו The Gazette,Kanon Wakeshima, X Japan, ו- Abingdon School Boys
.
האמת שלגאקט לא הכי התחברתי אבל יש לו כמה שירים ממש מעולים כמו vanilla
.

אפשר לקרוא לזה שאלות רטורית אבל יצא לך לשמוע על hide with spread beaver?, nightmare ? maximum the hormone? או על Dir en grey?
.

frogward

New member
תודה

הוו, אם את אוהבת Kanon Wakeshima, כדאי לך לנסות את המוזיקה של Mana. הוא המפיק המוזיקלי שלה (וגם מעצב הבגדים שלה
), והלהקות Malice Mizer, ו-Moi Dix Mois שציינתי הן שלו. מאוד יכול להיות שתאהבי!

לגאקט יש כל מיני סגנונות, אז יש שירים שלו שאני אוהבת, וכאלה שאני לא יכולה לשמוע בכלל XD
ואני מכירה את Nightmare ו- Dir en Grey, אבל לא את השניים האחרים. Nightmare ו-Dir en Grey הם מהלהקות שיש לי רק כמה שירים שלהם שמורים

Larc En Ciel

New member
תודה על ההמלצות

חח כן, הוא מנסה הכל מהכל
.
והאמת שכנ"ל, במיוחד במקרה של Dir en Grey, לפעמים קשה לי לראות את הקליפים שלהם מרוב שהם.. איך להגדיר את זה?? נסחפים עם הקונספט?
, למשל השיר שלהם שאני הכי אוהבת זה ain't afraid to die, ואני לא מתחברת לקונספט האפל של הקליפ
.

אגב אם את בעניין של מפיקים מוזיקלים יצא לך לשמוע על העבודות של yoko kanno?, היא אחת המפיקות היותר מרשימות שיצא לי לשמוע מיפן
.

frogward

New member
גאקט? בהחלט.

יותר מידי אפילו
אבל Ali Project אפילו יותר גרועים ממנו. יש שם כ"כ הרבה ג'אנרים שזה לא נשמע כאילו אותם אנשים כתבו את המוזיקה בכלל! אבל הם מעולים. ממש מעולים. ויש שירים שאי אפשר לשמוע, כמובן.
אני לא חושבת שראיתי קליפים של Dir en Grey, אבל אני זוכרת כמה שירים שבהם הם פשוט צורחים. מטאל כבד? לא בטוחה, אבל קשה לשמוע.

ולא שמעתי עליה בכלל, לא. אבל חלק מהם זה OST, אז אני בטוח אנסה XD תודה על ההמלצה!

Larc En Ciel

New member
האמת שאני לא מכירה אותם

יש לך שירים שאת ממליצה לשמוע?.

כן יש להם המון שירי צרחות שבלתי אפשרי לשמוע
.

הרבה שירים שלה הם OSTים/ אינסטרומנטלים
, וברשותך אני מוסיפה כמה שירי חובה

cheburasha

New member
קבלי תוספת שלי

תגידי, אפשר להליץ על סרטים קוריאניים? כי יש ממש ממש. וגם כאלה שבסגנון של מה שציינת.

מבחינת הסדרות, הייתי מציעה את אלה (אבל אני לא בעניינים מה יש באתר ומה לא):
Coffee Prince אם החברה שלך לא ראתה עדיין
A Gentleman's Dignity
Emergency Couple
Protect the Boss
Take Care of the Young Lady
The Man Who Can't Get Married

ומוסיפה לך מהOST האהובים שלי

frogward

New member
תודה רבה! זה ממש עוזר!

אני הוסיף את הסדרות האלה לרשימה! אני רק מקווה שהיא לא עם סדרות קוריאניות כמו שאני הייתי עם יפניות, כי אחרת היא בטח כבר מכירה את רובן

ובטח שאפשר! אני אשמח להמלצות על סרטים!

שלחתי לך מסר, דרך אגב.

cheburasha

New member
טוב

את המסר שלחתי...

ואם החברה שלך מכירה רק סדרות אז הנה כמה המלצות לסרטים שהיא יכולה לאהוב:

Spellbound 2011 קצת דומה למאסטרס סאן בעלילה
My Sassy Girl 2001 ו- Windstruck 2004 שני סרטים שקשורים בעלילה שהם בגדר של "מאסט" אחרת כאילו אין לך מושג בקולנוע הקוריאני הרומנטי

2006 200Pounds Beauty אחד הפייבוריטס שלי

My Little Bride 2004 מסרט זה התחילה האהבה שלי לרומקום הקוריאני
She's on Duty 2005 מתה על הסרט הזה
My Tutor Friend 2003 עוד אחד הפייבוריטס שלי
Seducing Mr. Perfect 2006
Baby & I 2008 סרט חמוד חמוד
You're My Pet 2011
Love 911 2012
Too Beautiful to Lie 2004
Catch Me 2013 כולם מתלהבים בגלל השחקן הראשי אז אולי גם החברה שלך תאהב

frogward

New member
תודה!

אני לא יודעת מה היא מכירה ומה לא, אבל אני אתחיל מאלה, ומהסדרות הקודמות שציינת. היא בטוח לא ראתה הכל!

ואני מקווה שאני אספיק עוד כמה בדרך, מהרשימות האחרות. שלחתי לך מסר חזרה.

למעלה