עזרה בהבנת הנשמע, אודה על עזרתכם

• פותח הנושא UNG
  • פורסם בתאריך

UNG

New member
עזרה בהבנת הנשמע, אודה על עזרתכם

כנראה שיש לי בעיה בהבנת הנשמע או שזה קשה עבורי. אודה לעזרתכם בהבנת הנשמע (בזכות השקלוד שאני משקלד את דבריכם אז לכם זו הבנת הנקרא). הנה, אח"כ אשאל מה לא ברור לי בדיוק "פתאום מתחילה ירידת שערים בשוק. ההנפקה נקבעה להיות במחיר 100. כשהתחילה ההנפקה, שער מניות החברה עלה ל 105, אבל עכשיו פתאום מתחילה ירידה חזרה ל 100. מה שהחתם יכול לעשות הוא לשים ביד ייצוב, כלומר לשים בשוק ביקוש במחיר ההנפקה. יש בדין האמריקאי כללים שמגדירים מה מותר לעשות בייצוב כדי שזה לא ייחשב כמניפולציה. כי תסכימו איתי שזה נראה מניפולטיבי מפני שמצד אחד אני (החתם) מוכר מניות, ומצד שני אני (החתם) שם פקודת ביקוש בשוק. החתם קונה את המניות במחיר 100 (ולא פחות כמובן !). החתם עשה הקצאה ל 100% מהמניות במחיר הנפקה 100 אגורות ואז גם מתחילים ביטולים, מתחיל מסחר במניה שמגיע למחיר 100 אגורות למניה. החתם לא רוצה שבמסחר מחיר המניה יירד מתחת ל 100 אגורות למניה, אז החתם קונה את המניות (“שם פקודות ביקוש בשוק") במחיר 100 אגורות, על מנת למנוע מהמניה לרדת ממחיר 100 אגורות. אבל כיוון שהיו שביטלו אז אני חייב להמשיך למכור. מי שביטל, אז זה חזר אלי אבל מה שאני מנסה להראות לכם הוא שהם (אלה שביטלו) לא צריכים לבטל כדי שזה יחזור אלי מפני שהם יכולים פשוט למכור לי את זה בשוק. שימו לב שיש כאן ממש price fixing ועכשיו זה מובן לכם מדוע אוסרים על הברוקרים למכור במחיר נמוך יותר מ 100 אגורות, מפני שאם הם יימכרו במחיר נמוך יותר אז זה יקשה עלי את הייצוב. שהרי על מנת לייצב אני צריך למנוע מהם את האפשרות למכור במחיר נמוך יותר מ 100. “ 1.לאיזה ביטולים הכוונה ? 2.מהשאלות הבאות שלי לא הבנתי כלום, אז אם אפשר להמחשה על ידי ירקן שמוכר עגבניות בשוק. אז אם החתם הוא ירקן שמוכר עגבניות. אז על איזה ביטולים מדובר כשהוא אומר " גם מתחילים ביטולים" ? 3. כאמור אם החתם הוא ירקן שמוכר עגבניות, אז כשהמרצה אומר "אבל כיוון שהיו שביטלו אז אני חייב להמשיך למכור”, אז למה אם קונים מבטלים את ההזמנות שלהם לרכישת עגבניות (בהנחה שכוונתו בביטול היא שהקונים מבטלים את פקודות הקניה שלהם למניות שהחתם מציע להם לקנות ממנו) אז למה אם היו ביטולים לעגבניות אז הירקן חייב להמשיך למכור עגבניות ? איך זה שאם הוא ממשיך למכור עגבניות אז זה בדיוק יעזור לו למנוע נפילת מחירן של העגבניות בשוק ? 4.נמשיך בתרגום מה שהמרצה אומר לדוגמת העגבניות שלי, וכשהוא אומר לנו; "מה שאני מנסה להראות לכם הוא שהם (אלה שביטלו) לא צריכים לבטל כדי שזה יחזור אלי מפני שהם יכולים פשוט למכור לי את זה בשוק”, איך זה יכול להיות מיושם לדוגמת העגבניות כלומר איך אם רוכשי העגבניות מוכרים לו את העגבניות בחזרה והוא קונה מהם את העגבניות במחיר גבוה אז איך זה עוזר לו (אם בכלל זו כוונתו) ? תודה מראש וחג שמח

noam4u

New member
ארוךךךךךךך

הלכתי לאיבוד איפה שהוא באמצע... כדי להבין על מה מדובר, תן לי תקציר, באיזה קורס מדובר, באיזה הקשר נאמרו הדברים, ואז אפשט לך את זה לכמה משפטים...

UNG

New member
זה חשוב לי כי לא קיבלתי מאף אחד עזרה

ואני מפחד שמכל גולשי תפוז אין מישהו שיוכל להסביר לי את מה שלא הבנתי. הדובר הוא פרופ' עמרי ידלין מתוך סדרת שיעורים שבהם הוא מדבר על מודלים להנפקות ורציונאלים כשברקע לשיעורים האלה נמצא מאמרו חידת מחיר המקסימום ופתרונה (הזמני). לא כתוב במאמר זה מה שהוא מסביר כי מה שהוא הסביר וציטטתי זה רקע שצריך להיות מובן לנו כמובן מאליו. זה רק ה 2 הדקות הראשונות של שיעור הקדמה לאחד מארבעת המודלים שהוא מלמד אותנו על הנפקות לציבור. המרצה הדובר הוא פרופ' עמרי ידלין מתוך סדרת שיעורים שבהם הוא מדבר על מודלים להנפקות ורציונאלים כשברקע לשיעורים האלה נמצא מאמרו חידת מחיר המקסימום ופתרונה (הזמני). לא כתוב במאמר זה מה שהוא מסביר כי מה שהוא הסביר וציטטתי זה רקע שצריך להיות מובן לנו כמובן מאליו. זה רק ה 2 הדקות הראשונות של שיעור הקדמה לאחד מארבעת המודלים שהוא מלמד אותנו על הנפקות לציבור. 1.לאיזה ביטולים הכוונה ? 2.מהשאלות הבאות שלי לא הבנתי כלום, אז אם אפשר להמחשה על ידי ירקן שמוכר עגבניות בשוק. אז אם החתם הוא ירקן שמוכר עגבניות. אז על איזה ביטולים מדובר כשהוא אומר " גם מתחילים ביטולים" ? 3. כאמור אם החתם הוא ירקן שמוכר עגבניות, אז כשהמרצה אומר "אבל כיוון שהיו שביטלו אז אני חייב להמשיך למכור”, אז למה אם קונים מבטלים את ההזמנות שלהם לרכישת עגבניות (בהנחה שכוונתו בביטול היא שהקונים מבטלים את פקודות הקניה שלהם למניות שהחתם מציע להם לקנות ממנו) אז למה אם היו ביטולים לעגבניות אז הירקן חייב להמשיך למכור עגבניות ? איך זה שאם הוא ממשיך למכור עגבניות אז זה בדיוק יעזור לו למנוע נפילת מחירן של העגבניות בשוק ? 4.נמשיך בתרגום מה שהמרצה אומר לדוגמת העגבניות שלי, וכשהוא אומר לנו; "מה שאני מנסה להראות לכם הוא שהם (אלה שביטלו) לא צריכים לבטל כדי שזה יחזור אלי מפני שהם יכולים פשוט למכור לי את זה בשוק”, איך זה יכול להיות מיושם לדוגמת העגבניות כלומר איך אם רוכשי העגבניות מוכרים לו את העגבניות בחזרה והוא קונה מהם את העגבניות במחיר גבוה אז איך זה עוזר לו (אם בכלל זו כוונתו) ? תודה מראש וחג שמח

למעלה