עזרה בהגדרה...

שירקי

New member
עזרה בהגדרה...

בדרכי חזרה היום במונית מראשל"צ לכיוון הבית נשאלתי ע"י נהג המונית שאלה שאת עצמי אני שואלת כבר זמן רב. מהי בדיוק פציעה קלה, פציעה בינונית, פציעה קשה אשר עליו אנו מודעים בביפרים וברדיו? אני יודעת שבי"ח ומד"א אינם מקטלגים דומה את הפציעות, אך אולי אחת ולתמיד מישהו יוכל להסביר לי מה בדיוק אומרת כל דרגת פציעה? אשמח לקבל תשובה במהרה שירה

סיווג פציעות

שירה, אכן, למד"א ולבי"ח סווג חומרת הנפגע בצורה שונה. בהמשך אסביר גם מה הסיבות. סיווג פצועים במד"א: 1. פצוע קשה- כל נפגע אשר יש סכנה לחייו בדקות הקרובות. לדוגמא- פצוע ת"ד עם פגיעת ראש, מחוסר הכרה, או פצוע ירי עם טנשיין-פניאומטורקס. אם לא יתחיל טיפול מיידי בפצועים אלו, תוך מס´ דקות הם יזכו ל-70 בתולות... 2. פצוע בינוני- כל נפגע אשר יש סכנה לחייו בטווח של שעות (גם חצי שעה נחשב...). לדוגמא- חשד פגיעת בטן, ללא סימני הלם (או הלם מפוצה), או כוויות מדרגה ב´ על שטח נרחב יחסית (20-30%). פצועים אלו אינם בסכנת חיים מיידית, אולם תוך זמן מה מצבם עלול להידרדר. 3. פצוע קל- פצוע שבטווח הזמן הנראה לעין לא נשקפת סכנה לחייו. לדוגמא- שברים פשוטים בגפיים, פצעים למיניהם (ללא דימום ניכר, כמובן) וכו´... * יש כמובן את הסיווג "אנוש". שהוא בד"כ דרך טובה יותר להגיד EX. זהו פצוע שאם תפסיקי בו את הטיפול, הוא ימות. ולמה שונה הסיווג בין בי"ח למד"א. מישהו פעם אמר לי (וענבל, תקני אותי אם אני טועה) שבי"ח מקטלג את הפצועים גם לפי ההגדרות דלעיל, וגם לפי עלות הטיפול בפצוע. כלומר- פצוע עם שברים בשני הפמורים (ירך) יוגדר (לרוב, כמובן) במד"א כפצוע בינוני, אולם בבי"ח יוגדר כקשה לאור הניתוחים שצריך לעבור, השיקום וכו´... יום טוב

למעלה