עזרה בהגדרה

shira g

New member
עזרה בהגדרה

אני משתמשת חדשה בפורום ואני חייבת להגיד שקראתי את מה שכתבתם ולמדתי ה-מ-ו-ן על דברים שעניינו אותי בכל הנושא הזה של חילונים מול דתיים... אני כולה בת 14 אבל אני חושבת שבנושאם האלה אני יותר מבוגרת מבחינה נפשית ואני גאה להגיד שאני יכולה להשתתף בכבוד בכל דיון שתפתחו בנושא של דתים- חילונים אני מאוד חילונית ואני ממש לא נגד הדת (שיעשו מה שבא להם) אני רק נגד כפייה (הדבר שהכי מעצבן אותי, זה ושובניזם) אני פשוט לא מבינה את הדת, זה לא מתחבר אליי אבל אני מרגישה יהודיה לכל דבר וכאן הבעיה שלי... אנשים שאלו אותי איך אני יכולה להגדיר את עצמי יהודייה לכל דבר אם אני אוכלת לא קשר ודברים בסגנון... ולא ידעתי בדיוק מה לענות להם...אני יודעת שאני יהודייה כי אני מרגישה ככה, אני גם יודעת שאני יהודייה לא רק בגלל שנולדתי ככה... אני מאוד ציונית ואני יכולה לחתום לכם שבחיים אני לא ירד מהארץ או משו כזה ולא בגלל זכות אבות אלא בגלל שנלחמנו על הארץ הזאת... אבל עדיין אני לא ידע מה לענות למי שישאל אותי למה אני מגדירה את עצמי יהודייה, יש לכם רעיון?

כמה דברים...

א- אני עוד מעט בת 14 ואני מהצד השני...וגם אני מרגישה דיי בוגרת בשביל הדברים האלה... ב-להרגיש יהודי? אני לא יודעת לענות לך...זה הרגשה....

מתנדב

New member
שירה, ברוכה הבאה לפורום...

ניסיתי להתעמק בהודעתך, אך לא הבנתי מצד אחד את כותבת "אני פשוט לא מבינה את הדת, זה לא מתחבר אליי אבל אני מרגישה יהודיה לכל דבר" ומנגד את כותבת וכאן הבעיה שלי... אנשים שאלו אותי איך אני יכולה להגדיר את עצמי יהודייה לכל דבר אם אני אוכלת לא קשר ודברים בסגנון, זה לא מסתדר לי שני הדברים האלו... הרי את יהודיה לכל דבר נכון? זה שאת לא שומרת על כשרות, כי את לא רוצה, ותסבירי להם שאת חילונית ולא דתיה, כי זה לא מסתדר יחד שאת תהיו גם דתיה ולא תשמרי על מינימום כשרות... אשמח מאוד אם תסבירי ותחדדי את שאלתך שוב...

shira g

New member
זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר

האם בשביל להגדיר את עצמי יהודיה לכל דבר אני צריכה לאכול קשר? אני צריכה לקיים מצוות? אני חושבת שחוץ מהעובדה שאתה נולד יהודי ושום דבר שתעשה או לא תעשה לא ישנה את זה יש עוד משו שאני לא יכולה להגדיר אותו שגורם לך להיות ולהרגיש יהודי

moon light2

New member
לא../images/Emo70.gif../images/Emo29.gif

את לא צריכה לאכול אוכל כשר כדי להיות יהודיה וגם אם לא תצומי ביום כיפור לא יהפוך אותך ללא יהודיה. יש עוד משו שאני לא יכולה להגדיר אותו שגורם לך להיות ולהרגיש יהודי אני לא חושבת שאני יכולה להגיד לך מזה. כלומר, את היחידה שיכולה לדעת מה את מרגישה. ואם אדם אחד ירגיש X זה לא אומר שגם את תרגישי ככה.

shira g

New member
ככה שלא עזרתם לי

לא עזרתם לי למצוא תשובה מה אני יענה בפעם הבאה...

moon light2

New member
אוקי-../images/Emo29.gif

אני לא יכולה להגיד לך מה הופך אותך ליהודיה צר לי,אני לא חושבת שיש לי זכות לזה. אולי מישו.י אחר פה כן יכול.ה/רוצה/חושב.ת/יודע.ת לענות לך
חוצמזה-את תמיד יכולה לא לענות
סתם סתם

mayakol

New member
אני לא מבינה מה הבעיה?

את יהודיה, כי נולדת לאמא יהודיה, ואת חילונית כי בחרת שלא לקיים את מצוות הדת... איפה הבעייתיות שלך להסביר את זה לאנשים??

מתנדב

New member
אני חושב שמאיה צודקת....

את יהודיה, ואי אפשר לערב בין יהודי לדתי.. את יהודיה אך החלטת לא לאכול כשר וזו זכותך המלאה לא לאכול כשר, אף אחד לא יכפה עלייך כן לאכול כשר.... לכן כשישאלו אותך, לדעתי תעני מה שמאיה כתבה לך, זו תשובה מדוייקת...

Huan

New member
אני אסביר לך מה הבעיה.

מה היא בעצם ההגדרה של יהודי? האם ההגדרה היא לפי ההלכה, דהיינו, בן לאם יהודייה? או האם זה אומר שיש לך בשושלת דם יהודי, זה אומר שאת יהודייה? האם העובדה שאת ציונית, הופכת אותך ליהודייה? או האם העובדה שאת שומרת מצוות הופך אותך? את מבינה, יש הרבה הגדרות. היטלר טען שכל אחד שאחד מאבות אבותיו [סבים וסבתות] הוא יהודי, אז הוא יהודי בעצמו. מדינת ישראל לקחה את הדרך הזו לחוק השבות. אני חושב שכדאי שקודם תגדירי לעצמך מה זה יהודי, ואז תחשבי אם את אחת כזו.

פלסטיק

New member
מיהו יהודי זו סוגיה די סבוכה

הרבה התחבטו בשאלה הזו ואף אחד לא מצא עדיין תשובה חד משמעית הגדרת לאום היא מסובכת לא רק ליהודים, היא גם לא פשוטה לאמריקאים או צרפתים (למשל). מה הופך אמריקאי לאמריקאי וצרפתי לצרפתי? שהוא אוכל חלזונות בשלושים למאי? העובדה שאין תשובה נכונה קלה ופשוטה לא הופך את התשובה השגויה (דת) לנכונה. מה הופך אותך ליהודית? את יכולה לשקול שילוב של כמה מהגורמים הבאים: 1. גנטית. את בת לאמא יהודיה והיא בת לאמא יהודיה וכו' 2. הסטוריה משותפת. את בת לעם שיש לו הסטוריה של אלפי שנים 3. שותפות גורל. את אני ועוד רבים כאן חולקים גורל משותף. אנחנו מזדהים אחד עם השני. 4. שאיפות. יש לנו שאיפות משותפות, כוונתי לא שאיפות שלנו כיחידים אלא כעם. 5. תרומה למטרה משותפת. לכן עוד 50 שנה לא בטוח שחילונים וחרדים יהיו אותו עם לא חיים יחד, לא נקברים יחד, לא נקברים יחד, אין לנו הזדהות אחד עם השני, יש לנו מעט מאוד מטרות משותפות ובודאי שאיננו תורמים לאותן מטרות. כל מה שיש לנו יחד הוא שושלת גנטית. דתיים יצטרכו לבחור את דרכם ולהחליט לאיזה עם להשתייך (או אולי משהו נפרד משלהם) דרך אגב את יכולה לשאול בחזרה את האנשים מה הופך אותם ליהודים. שעון שבת? זריקת אבנים ביום כיפור? לקלל חיילים ולא לכבד את הנופלים ביום הזיכרון? אסור שעטנז בגרב? לגלח את השיער של נשים נשואות? לא לעבוד כאידיאולוגיה? לתת סיסמאות מרגיזות לצד השני גם אני יודע

shira g

New member
אסור שזה יקרה

אסור שנגיע למצב שהחילונים יפרדו מהדתיים, ואני אומרת את זה בתור בנאדם שבד"כ בכלל לא מסכים עם הדתיים... אבל כמו שאמרתם בתור עם עברנו המון דברים ביחד...ואני לא מדברת על כל הדברים של התנ"ך אלא על ההיסטוריה היותר קרובה ובהרבה פעמים עזרנו אחד לשני ואסור בשום אופן שניפרד...עם מפורד הוא פגיע יותר מעם מלוכד

בת יפתח

New member
בשביל זה קיימת מדינת ישראל.

כדי שנישאר עם. מדינת ישראל היא המקום היחיד בעולם בו יהודי יכול להיות חילוני , אך עדיין עם זיקה , קטנה ככל שתהיה , לדתו וללאומיותו. ( יש הבדל ענק בין החילונים בישראל לבין החילונים בגולה)

shira g

New member
סליחה אבל...

לבת יפתח: לא אהבתי יך שאמרת שגם חילוני יכול להיות בעל זיקה לארץ... אני חושבת שבעניין הזה בכלל אין הבדל בין חילונים לדתיים... אולי הסיבות לזיקה הן שונות , אבל יש זיקה באותה המידה... את מהצד הדתי נראה לך שלדתיים יש יותר אבל זה לא ככה

Huan

New member
דווקא זה נושא שדי מוסכם.

בד"כ דתיים- לאומיים הם בעלי זיקה ציונית הדוקה, היות שהציונות מעוגנת באמונתם. אצל החילונים זה לא ממש כך. ישנה זיקה, אבל לא ממש גדולה.

shira g

New member
אני חייבת למחות!

אני רוצה להזכיר לכם שהרבה מהדתיים האדוקים הם נגד עליה לארץ ישראל ועוד יותר מזה- נגד מדינת ישראל

בת יפתח

New member
../images/Emo12.gif הרבה ?!

לכמה חסידי סטאמר את קוראת הרבה ?! אל תשווי בכלל ביניהם לבין הדתיים \ חרדים הציוניים. ( אני לא מאשימה אותך אגב . הלאה התשקורת ! )

למעלה