עזרה בהגדרת לינקים של Ubiquiti

rafi2525

New member
שלום לכולם,
יש לי בבית ראוטר TPlink ax10 שמחובר לd-link 224 שמתפקד כמודם.
יש לי בבית המון רכיבים של בית חכם ובנתב מוגדרים המון כתובות קבועות.
הבעיה שלי היא שהמהירות שבזק נותנת לי נמוכה ואני מעוניין לשפר.
לא רחוק ממני (350 מטר קו אווירי) יש מקום ששם יש מהירות הרבה יותר טובה.
יש שם איזשהו מבנה עם נתב של פרטנר (לא זוכר את הדגם ונראה לי שיושב על סאבנט אחר) עם מעט רכיבים ובלי חשיבות לכתובות.
רכשתי 2 יחידות NanoStation M2 ואני מנסה להבין איך לחבר אותם בצורה מיטבית.
אני מעוניין להתחבר לרשת הקיימת שם אבל להישאר עם הגדרות הIP שלי.
איך אני מחבר את זה?
האם אפשר להגדיר דרך ה nanostation איזשהו מצב שהנתב שלי יעביר את התקשורת אליו והוא יתפקד כנתב?

תודה

sys_admin

Active member
כמה נקודות. דבר ראשון לא ברור איך הגעת למצב שלמשימה שלך של חיבור אלחוטי מנקודה לנקודה רכשת את NanoStation M2. מדובר על מוצר די עתיק שמסוגל לספק מהירות במקרה הכי טוב בפועל של עד 70MBPS וגם בתקופה שהשתמשו בו הוא שימש לא לצורך של חיבורים P2P, אלה לכיסוי של אזור שבמפתח של כ 30 מעלות. וזה בגלל שהאנטנות שלו הן אנטנות פאנל גזרתיות שלא נועדו לקישור נקודה לנקודה, אלה לשמש כנקודות גישה חיצוניות זולות ולתת כיסוי לכמה לקוחות אלחוטיים בודדים במפתח זה של 30 מעלות. דבר שני, אם בכל זאת אתה מנסה להשתמש בציוד זה, אז אתה צריך להגדיר אותו כגשר שקוף ולא כנתב, בגלל שמדובר על ציוד עם מעבד חלש ביותר של כ 400MHZ, עד כמה שאני זוכר את הציוד עתיק זה.

rafi2525

New member
הי תודה על התגובה
במבנה הזה יש אינטרנט במהירות של 70 מגה לכן לא טרחתי לקנות דגם יותר מתקדם. קניתי את הדגם לאחר התייעצות עם חבר.
אם אני מחבר אותו כbridge אז 2 היחידות יקבלו ip מהנתב של פרטנר ואני צריך להגדיר את הנתב שלי שגם יקבל ip משם?
זה אומר שאני צריך לחבר את יציאת הwan של הנתב שלי ללינק?

sys_admin

Active member
לגבי השאלה, של: "זה אומר שאני צריך לחבר את יציאת הwan של הנתב שלי ללינק", התשובה ה כן.
אבל מראש המוצר שרכשת לאחר התייעצות עם חבר הוא פשוט לא מתאים למה שאתה צריך וזה ממספר רב של היבטים שחלקם כבר הסברתי וחלקם אני אדגיש עוד הפעם. לא רק שהמוצרים אלה הם לא מתאימים טכנולוגית לתקופה שלנו הם גם מייצרים הפרעות לכל הסביבה וגם קולטים הפרעות אלה בגלל האנטנות לא מתאימות שלהם.
אותה החברה בדיוק שמייצרת את המוצרים אלה מייצרת גם מוצרים שכן מתאימים למה שאתה צריך, למשל airMAX LiteBeam AC 5 GHz Bridge, שהוא גם זול יותר ( בישראל נמכר במחיר של כ 250 ש''ח ליחידה, שזה בשליש זול יותר מהמוצר העתיק ולא מתאים שרכשת ), גם עובד בטכנולוגיה חדשה יותר, גם לא מפריעה לציוד אחר בסביבה, גם לא מושפע מכל הציודים אחרים וגם נותן מהירות העברת נתונים שהיא פי 7 גבוהה יותר. שזה דבר חשוב בגלל מהירות של עד 70MBPS שמוצר שאתה רכשת מספק במקרה המיטבי שאין הפרעות באזור ובפועל זה יכול לרדת לרבע מכך ואם במחיר זול יותר אתה מקבל מוצר שמספק מהירות של בין פי 7 לבין פי 15 יותר גבוהה, אז אין בכלל על מה להתלבט.

נערך לאחרונה ב:
למעלה