עזרה בהגדרת ראטור

i004i80

New member
עזרה בהגדרת ראטור

יש לי הוטבוקס2 אילו אני רוצה לחבר רואטר xiaomi שרכשתי.
אין לי צורך באות האלחוטי של ההוטבוקס, אבל אני כן רוצה להשאיר את היציאות ה"קוויות" שלו (אם הבנתי נכון, הפעלת bridge mode תנטרל אותם).

חיברתי את הראוטר החדש והכל טוב ויפה במחשב הראשון שמתחבר אליו אלחוטית, אבל במחשבים נוספים הוא לא מצליח לקבל כתובת IP.
מה שעוד מוזר הוא שדווקא כהפעלתי את הDHCP בראוטר החדש כן הצלחתי לחבר מכשירים נוספים, אבל אני מניח שלהפעיל DHCP גם בהוטבוקס וגם בראוטר זה מתכון לכישלון..

מה אני מפספס פה?
יכול להיות שברגע שאני לא משתמש בהוטבוקס כbridge mode אני לא יכול לחבר את ההוטבוקס לכניסת wan בראוטר?

i004i80

New member
תודה, שאלה נוספת להבנה כללית

כשחיברתי את הראוטר דרך הwan והפעלתי את הDHCP,
בעצם ראיתי שבמקום לקבל ip של 192.168.1.xxx כמו כל הרשת
הוא קיבל (וחילק) ip של 192.168.31.xxx
מצד שני זה עבד (ואפילו משמעותית יותר מהר, לא יודע אם זה היה מקרי או לא).
&nbsp
מה המשמעות של "חלוקה" כזאת - בעצם יצרתי עוד "תת רשת" נוספת שלא בהכרח תדע לדבר עם הרשת השניה (למשל בהעברת קבצים)?

rafid1

Active member
מנהל
איזה דגם של Xiaomi רכשת?

מרוצה ממנו? אין בעיית שפה (סינית) בממשק?
המצב הוא שרשור נתבים, כל אחד עם התת רשת העצמאית שלו בטווח הDHCP שלו. כללית יכולה להיות גישה ביניהן עם הגדרות הניתוב/GW נכונות.

i004i80

New member
זה הדגם

http://www.aliexpress.com/item/Engl...d-2-4GHz-5GHz-1167Mbps-Wi-Fi/32372291379.html

יש לו ממשק באנגלית (הדיפולט סינית וצריך להחליף), רואים שלא תרגמו את זה בשיא המקצועיות אבל זה מספיק.

סך הכל ביחס למחיר שלו הוא נותן תמורה טובה, בטח יחסית ליכולות wifi הנוראיות של ההוטבוקס2, אבל כמו כל מוצר סיני אחר עדיף לשפוט אותו אחרי שבועיים-שלושה של עבודה.

rafid1

Active member
מנהל
תודה. הסתדר הקנפוג/השרשור שלו כAP דרך הLAN?

אכן, נראה שווה. נחכה לצ'יפ שיבדוק אותו.... אצלו אין אנגלית, כנראה עדכן גרסה ...

i004i80

New member
כן, תודה

ברגע שהבנתי שצריך לחבר את זה לLAN הכל הסתדר תוך דקה.

רק חסר שהאנדרואיד יידע לבחור אוטומטית את החיבור 5G שהוא קרוב לראוטר (בלי שימוש באפליקציות חיצוניות שירוקנו את הבטריה), אולי יום אחד גם זה יגיע

rafid1

Active member
מנהל
איך העוצמה/טווח שלו (ב5G) ?

ועל איזה מדינה/region הוא מכוון?

למעלה