עזרה בהגירה לארהב על בסיס נישואין

Shahar264

New member
עזרה בהגירה לארהב על בסיס נישואין

היי לכולם! אני מאוד אשמח לעזרתכם.
אני ובעלי מתכננים להגר לארה״ב בעוד שנה, אני אזרחית אמריקנית ובעלי לא. אני בעיקרון רוצה ללמוד שם לימודי תעודה ולכן אנחנו עוברים.
הייתי ממש שמחה למידע לאיזו ויזה צריך (לפי הבנתי ויזה i30) והאם זה יקצר את התהליך אם נהגר לארה״ב עם ויזה ללא אשרת עבודה ולהוציא בארהב ויזת עבודה, מקסימום בעלי לא יעבוד לתקופה.
איך מתחילים את התהליך? איזה טפסים צריך ולאן מגישים? כל מידע וטיפים יעזרו לנו כי אנחנו ממש בהתחלת התהליך.
אנחנו סהכ במצב כלכלי טוב, אני במכירות עם תואר אקדמאי ובעלי עצמאי, האם זה עוזר?
תוגה לעונים ולעוזרים!

zuki3

New member
תשובה

הויזה שאתם צריכים : גרין קארד - תושב קבע, כל ויזה אחרת לא רלוונטיית, לא ויזת עבודה ולא ויזה אחרת.
אין אף ויזה אחרת שאת יכולה לעזור לו לקבל.
המילה שכתבת I-130 זה טופס, לא ויזה, טופס בקשה לאיחוד משפחות, אם בעלך גר מחוץ לארצות הברית.
יש לכם 2 אפשרויות
1. לבקש מישראל, עם הטופס הזה ואחרים ,זה הדרך הנכונה, לוקח כשנה לקבל אותו.
2. להגיע עם ויזת תייר, ואחרי חודשיים לשנות סטטוס, זה בעיתי מכל מני בעיות, במיוחד שאפשר לשנות סטטוס רק אחרי חודשיים של שהייה, כך שתצטרכו לעבור חודשיים לפני תחילת הלימודים שלך.
ועוד מספר בעיות אחרות , כמו שהוא לא יוכל לעבוד חצי שנה ו לצאת מארצות הברית באמצע התהליך.

התארים שלכם והמקצוע שלכם לא משנה ולא רלוונטי,
מה שכן רלוונטי, את צריכה להראות שאת יכולה להיות ספונסרית כלכלית של בעלך , וזה אומר או שאת עובדת בארצות הברית ומרויחה לפחות 20 אלף דולר, או שיש לכם 60 אלף דולר בנכסים נזילים או שיש אזרח אמריקאי שגר בארצות הברית ויסכים להיות קו ספונסר.
קודם אתם צריכים להחליט מאיפה אתם עושים את התהליך, ולבדוק אם את יכולה להיות ספונסרית שלו - יש לכם 60 אלף דולר ?

Shahar264

New member
תודה!

תודה רבה על התשובה!
יש לנו שניים מהשלושה תנאים אז אני מניחה שהסיכויים שלנו טובים?

zuki3

New member
תשובה

1. מספיק תנאי אחד מהם כדי להיות ספונסר, 2 תנאים לא עושים את זה יותר טוב.
2. אין פה עניין של סיכויים, זה לא הגרלה, יש שורה של דרישות ואם תעמדו בהם בעלך יקבל ויזה.
3. אלו רק הדרישות כדי שאת תהיי ספונסרית כלכלית, יש עוד שורה של דרישות שצריך לעמוד בהם, כמו למשל את צריכה להוכיח דומיסיליות, הוכחה שאת תושבת ארצות הברית או מתכוננת להיות תושבת, למשל להראות חשבון בנק אמריקאי או רישיון נהיגה, גם קבלה ללימודים זה הוכחה טובה, או לעמוד בבדיקה רפואית או בעבר פלילי, והוכחת הקשר בינכם, אם תוכיחו את הכל בעלך יקבל ויזה.

תתחילו מהר, כדי שבעלך יקבל ויזה עוד שנה.

ilanvag

New member
מהי מטרת המעבר שלכם לארה"ב?

בהודעה שמעליי קפצו ישר לצד הטכני. ייתכן וזו תשובה נכונה, אבל אני לא בטוח שהיא נכונה ומתאימה למצבכם הספציפי.

ולכן, ברשותך, אני רוצה קודם כל להבין ולהבהיר מהי מטרת המעבר שלכם, שכן מצד אחד את משתמשת בפועל "להגר" שמשמעותו היא מעבר לארה"ב לכל החיים; ומהצד השני את כותבת שכל מטרת הנסיעה היא לצורך לימודי תעודה (שהם בדרך כלל קצרים למדי - שנה? שנתיים?), ולא ברור מה קורה לאחר מכן, כלומר האם אתם מתכננים להישאר בארה"ב, או לחזור לישראל.

ולכן, לפני שנמליץ לכם להתחיל במסלול להוצאת גרין קארד - אשר מיועד למטרה מאוד ספציפית - בבקשה תעני על השאלות הבאות:
1. מהי המטרה ארוכת הטווח שלכם, כלומר היכן את רואה אתכם בעוד 4-5 שנים, לאחר שסיימת את הלימודים - האם בארה"ב, או בחזרה בישראל?
2. מהו אורך תוכנית הלימודים שלך? שנה? שנתיים?
3. כשאת כותבת שבעלך הוא "עצמאי" - האם הוא עוסק יחיד, או שהוא מעסיק אנשים? ובאיזה תחום הוא עצמאי? האם הכוונה היא שהוא ימשיך לעבוד מארה"ב מול הלקוחות הקיימים בישראל, או שהוא יחפש עבודה חדשה לגמרי בארה"ב?
4. האם זה רק שניכם, או שיש גם ילדים בסיפור? ואם יש ילדים - מהו הסטטוס שלהם, כלומר האם הם גם אזרחים אמריקנים, או לא?

כל השאלות הללו נועדו כדי להבין טוב יותר את מצבכם, ועל מנת שנוכל לספק לכם ייעוץ טוב יותר - שמתאים ספציפית עבורכם.

zuki3

New member
השאלה אחרת

איזה אפשרות אחרת יש להם אם הוא לא יוציא גרין קארד ?
כנראה שאין להם

ilanvag

New member
מכיר אישית מקרים שהגיעו לפה לשנת לימודים בודדת -

בדרך כלל תואר שני, או השתלמות כלשהי - כאשר לאחר מכן היה ברור ב-100% שחוזרים לישראל ולא נשארים פה (בגלל שהקריירה בארץ, או סיבות אחרות).

במקרה שכזה אין שום טעם להוציא גרין קארד, היות וכל הכסף והמאמצים ירדו לטימיון; ובנוסף, גם לא כל כך פשוט למצוא עבודה, כאשר אופק התעסוקה הוא שנה גג, ולעתים קרובות גם הרבה פחות (עד שמוצאים עבודה ומתחילים לעבוד...).

מכיוון שבהודעה המקורית שלה לא היה ברור משך הלימודים והתוכניות שלהם לעתיד - שאלתי אותה על זה, במקום לומר לה באופן אוטומטי "תוציאו לבעלך גרין קארד".

ולצוקי - ברור שיש אפשרויות אחרות. עבור 6 החודשים הראשונים קיימת ויזת תייר; ולגבי הארכתה, שווה להתייעץ עם עו"ד להגירה ולבדוק באם סטטוס של Cohabitating Partner יכול לתפוס גם למקרה שכזה, שכן במקור זה נועד למקרים אחרים; לא יודע מהי התשובה, אבל שווה לברר. איכשהו, נראה לי משונה שתהיה אפשרות לשהייה כזו (למשך נניח שנה) לבן-זוג של נון-אימיגרנט, אבל לא לבן-זוג של אזרח אמריקני.

Shahar264

New member
תגובה

תודה רבה על התגובה!
המטרה שלי היא לימודי תעודה ולאחר מכן המשך ללימודי תואר שני הכל בארהב המטרה שלנו כרגע היא לבסס שם חיים.
אורך התעודה הוא שמונה חודשים.
בעלי מתכנן לפתוח עסק לאילוף כלבים, הוא
מאלף כלבים במקצועו.
אין ילדים בנתיים ולא מתוכנן לשנה הקרובה:)
תודה !

ilanvag

New member
אוקיי, אז במקרה הזה - אכן מסלול גרין קארד, כמו שצוקי כתב.

שימי לב שהמכשול העיקרי שאנחנו רואים זוגות צעירים שנתקלים בו, זה הוכחת יכולת כלכלית - את, בתור ספונסר, צריכה להראות שאת יכולה לכלכל את בעלך במשך 3 שנים שבהן הוא עם גרין קארד, עד שהוא יהיה זכאי לאזרחות. אפשר לעשות זאת באחת מ-3 דרכים:
1. יש לך הצעת עבודה ספציפית בארה"ב, בהיקף של לפחות 20K דולר לשנה (אם לדייק, זה 20,300 דולר). מילגה כספית מאוניברסיטה נחשבת לצורך העניין, אם כי אני לא יודע אם זה המצב אצלך.
2. יש לך נכסים פיזיים בהיקף של פי 3.
3. אם אין לך את השניים שלמעלה, את יכולה/צריכה לגייס קו-ספונסר, שזה אזרח אמריקני אשר מתגורר בארה"ב, ואשר יש לו הכנסה מספיקה בשביל לכלכל הן את משפחתו, והן את בעלך - בהיקף המתואר למעלה; והוא גם מתחייב לעשות זאת, במידת הצורך (ולשם כך הוא צריך למלא טפסים מפורטים ולספק דוחות שונים - דבר שיש אנשים הנרתעים ממנו).
&nbsp
מאחר ולזוגות צעירים שעוברים לארה"ב בדרך כלל אין עדיין משכורת מובטחת בארה"ב; וגם אין נכסים בהיקף מספיק; אזי מה שנשאר זה סעיף 3 - שהוא בעייתי במקרים בהם אין משפחה בארה"ב.
&nbsp
אגב, הנה לינק להסברים ולמספרים:
https://www.uscis.gov/i-864p
&nbsp
שיהיה בהצלחה

Shahar264

New member
יש לנו שניים מהתנאים אז יהיה לנו קל יותר?

תודה על העזרה!

Shahar264

New member
תודה! על העזרה! אז בנתיים להגיש את הטופס

אז המהלך הראשון הוא למסור את הטופס i30 לשגרירות?

John the Savage

New member
מספר הטופס זה I-130, לא I-30

בדרך כלל מגישים את הטפסים לרשויות ההגירה בארה"ב, לא לשגרירות.

בקישור הבא תמצאי את הטופס עצמו, את טופס ההוראות, וגם הוראות להיכן לשלוח את הטופס, ומה האגרות:
https://www.uscis.gov/i-130

הטופס עצמו לא מסובך למילוי, אבל חשוב מאד לקרוא בעיון את טופס ההוראות, ולעקוב אחריהם. שימי לב שצריך לצרף לטופס גם מסמכים נלווים, כולל עותק של תעודת הנישואין, הוכחות לאזרחות של בן הזוג האזרח, וראיות לאמיתות הנישואין.

HagaiShklar

New member
האם הדרישה למשלוח תעודת נישואין כבר בשלב הראשון של משהו חדש?

קראתי את התשובה האחרונה של ג'ון וקלטתי שאולי יש לי בעיה.
שלחתי את הטפסים I-130, I-130A וקיבלתי הודעה שהם התקבלו בחודש יוני. כמובן שטרם הסתיימה הקליטה שלהם. שלחתי אותם ללא תעודת הנישואין (שנערכו בקליפורניה).
האם יש דרך להשלים את המסמך החסר לפני שמגיעים לבדוק את הטפסים? להבנתי השלב הזה לוקח כ-7 חודשים כיום.

טופס I130 כולל כמה נספחים, תעודת נישואין היא חובה

בהסברים לגבי הטופס, יש הסברים לגבי אילו מסמכים נלווים חובה להגיש.
ייתכן ושיחת טלפון לUSCIS תוכל להבהיר לך האם יש טעם להמתין לדחיה, או להגיש כבר עכשיו בקשה מתוקנת.
מהות השלב הראשון היא לאשר את פתיחת התיק, אם מדובר על איחוד משפחות בגין נישואים אז התעודה היא אחד המסמכים הדרושים (כמו גם הוכחות לגבי אזרחותו של בן הזוג) כדי להוכיח שיש עילה לבקשה, לפני שעוברים לשלבים הבאים.

שים לב, לקראת השלבים הבאים שלכל טופס יש הנחיות מפורטות ולכן מומלץ תמיד לעבור גם על קובץ ההסבר.

Boston Guy

New member
מה כן שלחת עם הטופס?

אתה יכול לכתוב כאן את פירוט טפסי המישנה והמסמכים (מקור או העתק) שצירפת לטפסים ששלחת?
זה נשאל כדי להבין אם יש בכלל טעם לחכות לתגובה ממשרד ההגירה או שחסרים כל כך הרבה דברים שפשוט יותר להתחיל מחדש...

John the Savage

New member
לא, זו לא דרישה חדשה בכלל

צריך לשלוח צילום תעודת נישואין (לא צריך לשלוח מקור), הוכחות אזרחות (כגון צילום דרכון), הוכחות לאמיתות הנישואין, תמונות פספורט (של האזרח, ולתהליך מארה"ב גם של המהגר), ולפעמים צריך מסמכים נוספים כגון תעודות גירושין מנישואים קודמים.

אם חסרה תעודת נישואין אבל יש את כל השאר והטפסים תקינים, תקבלו בקשת RFE (כלומר Request for Evidence) למסמך החסר. לא יודע אם ניתן לשלוח את המסמכים החסרים מבלי לחכות ל-RFE, אבל אפשר לנסות ליצור איתם קשר ולבדוק, או פשוט לשלוח במכתב עם דף הסבר נלווה ופרטי הבקשה (קוד אישור וכו').

HagaiShklar

New member
תודה. לא בדקתי ומשום מה הנחתי שכל ההוכחות ידרשו רק בשלב הבא

שלחתי רק את I-130, I-130A, G-1145 וצ'ק אמריקאי על סך 535 $ לhomeland security.
טוב אני לא הולך לחכות עכשיו חצי שנה רק כדי לחזור לנקודת ההתחלה.
נשלח מכתב הסבר עם המסמכים שג'ון פירט כאן.

אני מניח שככה לומדים לקרוא יותר טוב את כל ההוראות...

למעלה