עזרה בהגשמת חלום

oJAGUARo

New member
עזרה בהגשמת חלום

שלום לכולם זאות ההודעה הראשונה שלי כאן בפורום שלכם תמידי חלמתי להיות DJ וליצור טראקים משלי... אני לא יודע מאיפה להתחיל,ו את האמת אין לי ממש כסף להוציא על קורס בסביבות ה 6000שקל!!! אין לי שום רקע במוזיקה אבל אני מוכן ללמוד ולהשקיע את כול כולי בתחום ואני בטוח שאני יהי טוב!!!מוכן לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה(אני בטוח שזה לא יקרה כי אני אוהב את זה) כול פעם שאני נכנס למסיבות ומסתכל על ה DJ נהיה לי צמרמורת ...בקיצור DJ זה החלום שלי!!! עכשיו אני פונה אליכם ומתחנן שתעזרו לי ,תמליצו לי על מקומות שאפשר ללמוד ,אולי משהו פרטי שיכול להדריך אותי ולהכניס אותי קצת לתחום. אולי יש כאן בפורום DJ שצריך עוזר אני מוכן להיות דבוק עליו כול זמן שצריך, לסחוב לו את הפטיפונים והדיסקים בתמורה שיתן לי טיפה מהידע שלו... אני רוצה להגיד שאני אדם אמין ומתמיד במיוחד בדברים שאני אוהב!!! חברה בבקשה תעזרו לי להגשים את החלום

דור דקל

New member
היי

קודם כל - ברוכים הבאים לפורום. שנית - לא כ"כ הבנתי אם אתה רוצה ללמוד לתקלט או ליצור מוסיקה. בכדי ליצור מוסיקה צריך אולפן ביתי. הדי ג'ייז שאתה רואה מנגנים במועדון לא מייצרים טרקים משלהם במקום, הם מנגנים טרקים של אחרים. לא כל די ג'יי הוא יוצר (למעשה רובם לא) וכבר דיברנו על זה כאן בפורום - הרבה אנשים מתבלבלים וזה בסדר - אנחנו כאן כדי להסביר. לפי הדברים שלך אני מניח שיותר מעניין אותך לתקלט כרגע מאשר ליצור מוסיקה. בכל מקרה, מה שהייתי מציע לך זה פשוט לחסוך כסף ולקנות ציוד די ג'יי מינימלי. אם זה באמת בוער בך ו"יש לך את זה" - לך על זה. אתה יכול להצמד לדי ג'יי ולסחוב לו מזוודות עד מחר, אבל אני מבטיח לך שזה לא יביא אותך למקום עליו אתה חולם. ברגע שיהיה לך ציוד תוכל לקבל הדרכה מינימלית בבית וכמובן להתאמן, שזה הדבר הכי חשוב.

oJAGUARo

New member
ציוד מינימלי...

תאמת אני רוצה גם לתקלט וגם ליצור מוזיקה משלי כאילו לשלב בתקלוט את המוזיקה שאני יוצר ביחד עם המיקסים שלי. מה צריך לקנות בשביל שיהי לי את הציוד המינימלי שאני יוכל להתחיל לתרגל ותודה רבה דור

Arkadon

New member
אז לגבי הציוד

אתה מוזמן לעיין פה . במידה ויש לך שאלה ,חברי הפורום ישמחו לענות http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1333&msgid=61186216&FlagSybase=1 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1333&msgid=61018150 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp? forum=1333&msgid=65404345 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1333&msgid=66256154

דור דקל

New member
בגדול

רק כדי שוב לעמוד על ההבדל - כדי ליצור מוסיקה דרוש אולפן ביתי, הווה אומר - מחשב, תוכנה ליצירת מוסיקה, כרטיס קול טוב, מקלדת מידי ומוניטורים טובים. כדי לתקלט צריך (לפחות) 2 קומפקטים/פטיפונים ודי ג'יי מיקסר. אי אפשר ליצור מוסיקה עם קומפקטים ומיקסר. מאחר ואמרת בעצמך שאתה לחוץ קצת בכסף כרגע קשה לי להאמין שתוכל להרשות לעצמך לרכוש את שניהם, לכן כדי לך לברר מה מעניין אותך יותר... בהצלחה!

דור דקל

New member
אה... וכמובן

שיש היום אפשרות לתקלט על תוכנת מחשב, למרות שאני באופן אישי לא ממליץ. לפחות לא בהתחלה...

oJAGUARo

New member
לגבי הציוד

קודם כל הורדתי תוכנה שנקראת FL STUDIO התקנתי אותה ואני לא מבין שם כלום ולגבי הפלטה(זוג קומפקטים ומיקסר) כמה זה אמור לעלות בהערכה גסה מיד שנייה?? אבל גם אני מפחד שאני יקנה ולא ידע מה לעשות או שזה יותר פשוט ובכלל משהו יכול להסביר לי מזה הפלטה והמיקסר כאילו מה אני יכול לעשות איתם? נכנסתי לאתרים של חנויות וראיתי שמינימום שבמינימום זה הוצאה של 5K שקל תאמת זה קצת גדול עליי ועוד להוציא על משהו שאני לא מבין בו כלום... לכן אני מתעניין ביד שנייה ואולי משהו יכול להסביר/להפנות לאתר אך לעבוד איתה שלא יקרה מצב כמו עם התוכנה שבה אני לוחץ עלעל כפתורים סתם.

דור דקל

New member
כמו שהסברתי קודם

ה"פלטה" מאפשרת לך לתקלט חומר קיים ולא ליצור מוסיקה. כשמדברים על "פלטה" מדברים על מארז, שמה שמכיל אותה משתנה, למשל "פלטה הכוללת 2 קומפקטים ומיקסר" או "פלטה הכוללת 2 פטיפונים ומיקסר" מדגמים שונים או חברות שונות. כמובן שאינך חייב את המארז הזה ואתה יכול פשוט להניח את הציוד על השולחן. הפלטה נועדה לכך שפשוט יהיה יותר קל לנייד אותה ממקום למקום. לגבי הכסף - כמו שאני אומר לכל די ג'יי בתחילת דרכו - אם אתה מפחד להשקיע-זה לא בשבילך. אני לא מנסה לבעס אותך - אני פשוט מדבר מנסיון. לא תשקיע בציוד טוב - יהיה לך מאוד קשה ללמוד, ובודאי שעוד יותר קשה להשתלב בעבודה בתחום. אף השקעה בחיים לא באה עם תעודת אחריות. אם תנסה - אולי תצליח ואולי לא. אבל אם לא תנסה לא תצליח. העיקר בתיקלוט הוא לא הלימוד אלא האימון. אפשר ללמד אותך את "תורת המיקס" בשניים שלושה שיעורים פרטיים. אבל עדיין תצרך להתאמן חודשים עד שתראה תוצאות. המלצתי אליך, שוב - רק אם אתה מאוד רוצה - תשקיע בציוד. אשמח להפנות אותך אח"כ למורים שיתנו לך כמה שיעורים פרטיים בתשלום סמלי ואפילו אשמח לתת לך בעצמי אם תרצה. תמיד תוכל למכור את הציוד במידה ותחליט שזה לא בשבילך.

למעלה