עזרה בהחלט לא תזיק לי.

avia d

New member
עזרה בהחלט לא תזיק לי.

קיבלתי את הצעתו של להב אש וגם אני מעלה את עבודתי להערות והארות לשיפור, אשמח לכל גובה בונה: ט וַיְדַבֵּר ה' אֶל-משֶׁה לֵּאמר: י דַּבֵּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם כִּי אַתֶּם עבְרִים אֶת-הַיַּרְדֵּן אַרְצָה כְּנָעַן: יא וְהִקְרִיתֶם לָכֶם עָרִים עָרֵי מִקְלָט תִּהְיֶינָה לָכֶם וְנָס שָׁמָּה רצֵחַ מַכֵּה-נֶפֶשׁ בִּשְׁגָגָה: יב וְהָיוּ לָכֶם הֶעָרִים לְמִקְלָט מִגּאֵל וְלֹא יָמוּת הָרצֵחַ עַד-עָמְדוֹ לִפְנֵי הָעֵדָה לַמִּשְׁפָּט: יג וְהֶעָרִים אֲשֶׁר תִּתֵּנוּ שֵׁשׁ-עָרֵי מִקְלָט תִּהְיֶינָה לָכֶם: _________________________________________________________________ ט אמר לו הקב"ה למשה י כך אמור לבנ"י, בזמן שתעברו את הירדן לארץ ישראל יא הפרישו כרכים לערי מקלט, יברח לשם כל הורג נפש בלא שנתכוון/בשוגג יב יהיו הכרכים למקלט מגואל הדם ולא ימות הורג הנפש עד שנגמר דינו בבית הדין יג ומספר ערי המקלט – שישה / ערי מקלט- שישה. תודה מראש

להב אש

New member
ל-אביה

אני לא מבין בנושא מספיק אבל בכל זאת הנה כמה דברים : כדאי אולי להשתמש בביטויים "בשעה ש- ,בשביל בלשון חז"ל פעמים רבות מחליפים סיומת ם ב-ן לכן שנה למשל את כרכים לכרכין מה דעתכם למשל על המשפט הבא : כיון שברח הרוצח לעיר המקלט - הרי שאין רשות בידי גואל הדם להזיק לו עד שייגמר דינו בבית הדין אם שגגה היא אם לאו. ???

למעלה