שלום רב גם לך עינת ../images/Emo45.gif
ראשית,
ברוכה הבאה
שמחים שחיפושייך הובילו אותך אלינו ותודה רבה בשם כולנו על המחמאות
שנית מתנצל כרק עכשיו מתפנה לברך אותך ולהגיב... כפי שבוודאי ראית, ביום חמישי קיימנו מפגש פורום ובסוף השבוע כל תשומת הלב הופנתה לתגובות בעקבותיו ולתמונות מתוכו. מסכים עם erelu !!!!!!!! למה להתמקד במה שאין במקום מה שיש?! ומה שאין ניתן לעשות ולהשיג בקלות רבה. לגבי הסיפור \ החומר שיועלה - לגילאי 6 תוכלי להשתמש בסיפורים מוכרים כמו: " שמלת השבת של חנהל'ה , " יוסף מוקיר שבת " אני מבין שזה מוצג במסגרת קבלת שבת משותפת עם ההורים ולכן חושב שאת לא חייבת לבחור דווקא בסיפור שהשבת היא המוטיב המרכזי בעלילה סיפור הבריאה, גן עדן ואדם וחווה, יוסף ואחיו וכ'ו בכל אחד מסיפורי התנ"ך מוזכרת בצורה כלשהיא השבת ואת יכולה גם להדגיש זאת בעיבוד \ המחזה. תוכלי לבחור מס' סיפורים שניראים לך ולהתייעץ עם תלמידיך איזה מהם הם אוהבים יותר יותר, הושפעו יותר ומעניין אותם להפוך אותו להצגה והנה לך גם שלב ראשון של שיתוף פעולה בינכם שיאפשר להם להרגיש חלק בלתי נפרד מהעניין מאחר ואני מאמין שתחושה כזו תיצור אצלהם יותר התלהבות, עניין ומחוייבות אוסיף נקודות כאלה גם בהמשך. האם המטרה והכוונה שלך מראש היתה להעלות זאת כהצגת תיאטרון בובות או שזו רק מחשבה
אומנם אנחנו פורום ת' בובות אבל מאחר ובין שאר עיסוקי אני שחקן , כותב ובמאי ארשה לעצמי לתת לך עוד כיוון... תוכלי להעלות איתם את ההצגה כשהם ואולי גם את תגלמו את הדמוייות או שתשלבי שחקנים ובובות זו עוד דרך לשלב את הילדים ולשמוע מה דעתם ואיך הם היו רוצים להעלות את ההצגה. אין לך בובות?! עושים!!! מקדישים 2 שיעורים או בשעות הפנאי מכנסים מפגש ויוצרים יחד את הבובות, התפאורה והאביזרים כמו בכל כיתה גם אצלך בוודאי יש הורים בעלי ידיים טובות ונטייות אומנותיות שישמחו לעזור ולגרד את האבק מעל תחביבהם והנה נקודה שלישית של שיתוף התלמידים וחלק מההורים בפרוייקט. אני מניח שלא כל הילדים ירצו להופיע או להפעיל בובות ( מתביישים, חסרי ביטחון, נבוכים ) ההתייעצות לגבי בחירת החומר, דרך הצגתו, יצירת הבובות\ התפאורה\ התלבושות יחד יאפשרו גם לאלה להיות חלק מהעניין. לאלה שלא מופיעים תוכלי לתת תפקידים שונים כמו: סדרנים שיושיבו את ההורים, " עובדי במה " שיחליפו תפאורות בעת הצורך ועזרה בכל הפרטים מאחורי הקלעים, קישוט הכיתה עצמה והכנתה למפגש תוכלי לחשוב על אפשרות לסיים את האירוע סביב שולחן שבת גדול שיוכן מראש,הדלקת נרות, קידוש ושירי שבת כשיבחר החומר תוכלי לשלב בהמחזה שירי שבת ותפילות בעלילה. התלמידים שאין להם כל גישה או עניין אומנותי יוכלו להכין אותו ולשמש כ " מלצרונים " \ מארחים ולהעזר בהורים שלא השתתפו בתהליך... ככה אף אחד לא ירגיש בצד. לגבי ההגברה - כשתחליטי מה הדרך בה בחרתם להציג ספרי לנו ואשמח לייעץ בהתאם. * מצרף לך קישור לאתר שכמורה יתכן ואת מכירה ואם לא תוכלי להכיר ולמצוא סיפורים, שירים, מצגות ועוד בנושא שבת. העיקר הוא שיש לך הרבה חשק להכין, מכאן השמיים הם הגבול מקווה שעזרנו לך במקצת לקבל רעיונות וכיווני מחשבה נשמח לסייע לכל אורך הפרוייקט ובכלל!!!!!!! שבוע טוב ומוצלח