עזרה בהכנת עוגה בצורת פרה

עזרה בהכנת עוגה בצורת פרה

שלום לכולכם, אני חדשה בפורום ולא מנוסה בהכנת עוגות עם בצק סוכר. הבת שלי ביקשה שאכין לה עוגה בצורת הבובה של הפרה שלה (ראו תמונה). אשמח לעצות של המנוסות ממני - האם יש בעיות להגיע לצבע האפור הכהה, ואיך כדאי להדביק א הכתמים על העוגה אחרי שאצפה אותה בבצק סוכר לבן? האם כדאי להכין את הרגליים מבצק סוכר מגולגל לגליל עבה, ואז להדביק לעוגה? איזה בסיס כדאי לעשות לעוגה - ניר כסף או בצק סוכר צבוע? באיזה צבע הייתן צובעות? האם ניתן לשלב סוכריות צבעוניות בבסיס? איך?
 
העוגה הקודמת שהכנתי

עוגה בצורת בובה של דובי, עם המון המון שגיאות של מתחילים העוגה היתה הצלחה מסחררת בגן, רק שתדעו שהסטנדרטים שלכן גבוהים מאד ביחס למה שהקהל הלא מקצועי דורש... העיקר שהעוגה תהיה עוגת שוקולד טעימה! אתן מןזמנות לתת לי הערות, חוץ מאשר: העוגה דקה מדי בצק הסוכר דק מדי לא הכנתי מספיק בצק תכלת, למחרת הכנתי בצק חדש לראש והגוון לא היה זהה הדבקתי את הנקודות הלבנות בעזרת מים, והם לא התייבשו כמו שצריך (מה צריך לעשות?)
 

lzabari

New member
פרה

אין בעיה להגיע לצבע אפור כהה. צבעי בצק עם צבע שחור יום קודם השאירי אותו בשקית סגורה ואז הצבע יתחזק לך ויתקבל אפור כהה. רדדי דק את הבצק האפור והדביקי עם מממממעט מים. בקשר לרגליים זה תוי בגודל העוגה. עם העוגה גדולה אז הייתי עושה רולדות ומצפה בבצק סוכר. עם העוגה קטנה אז אפשר לעשות גלילי ב"ס. נייר כסף לא מחמיא לעוגה יותר מומלץ טפט שיש לו שכבת ניילון. אין בעייה לשלב סוכריות צבעוניות עם ממממעט מים
 

net the jet

New member
אני הייתי מכירה עוגה עגולה או מלבנית ועליה

בדו מימד את הפרה, זה קל יותר מאשר לחתוך עוגה לצורה ולעטוף, גם יותר אסטטי לטעמי.
 
זה לא מה שהילדה רוצה

שאלתי אותה במפורש אם היא רוצה עוגה שעליה ציור של הפרה, והיא אמרה שהיא רוצה עוגה שחתוכה בצורה של פרה, כמו הדובי.
 
כן, כמה שאלות

1. נניח העוגה תוגש בתבנית קורנינג שעליה משטח בצק סוכר צבעוני (שאותו כדאי להכין יום לפני, שיתקשה, נכון?). באיזה שלב להעביר את העוגה למשטח - אחרי שאני מצפה בבצק סוכר ומקשטת או לפני? 2. ממממעט מים - איך? מברשת צביעה רגילה? כי מברשת סיליקון לא נתנה לי את השליטה הרצויה. 3. קצות הרגליים אמורות להיות צהובות. האם כדאי להכין קצת בצק סוכר דק צהוב ולהדביק על בצק הסוכר הלבן או שכדאי לצבוע? איך חותכים/איך צובעים בגבולות הרצויים כדי שהגימור יהיה יפה? 4. בפעם הקודמת ציפיתי את העוגה בגנאש שוקולד, ואז הנחתי את בצק הסוכר. הגנאש התגלה כמאד לא סלחני, בהיותו דביק ומלכלך. האם כדאי להבריש את העוגה בריבה מומסת מדוללת במים במקום? תודה.
 

net the jet

New member
אז ככה... אם המשטח יפה אז לדעתי את לא

חייבת לצפות אותו בבצק סוכר. אבל בכל מקרה אני מעבירה את העוגה לפני הציפוי- אחרי הציפוי יש סיכוי גדול לסדקים. אם את מפחדת שהמשטח יתלכלך מהציפוי\קרם, אז את יכולה לדחוף ניירות מתחת ולהוציא לפני הנחת הבצק סוכר. מים להדבקה ממש מעט- עם מכחול טיפה אחת וזהו. ועדיף על החלק שמדביקים ולא על העוגה. לגבי הרגליים- אם את צריכה צהוב אז תכיני צהוב. לא לצבוע, אלא להניח מעל. לגבי גבולות את מתכנוות בתחתית ? אז עם סכין חד, או גלגלת של פיצה, עדיף על מגש מסתובב ואז יד אחת מסובבת ויד שניה חותכת שאריות בצורה אחידה. העוגה צריכה להיות קרה, מנסיון שלי אם הופכים אותה אין פירורים ואין שום בעיה עם גנאש. מה שכן, תני לא להתקרר שיהיה יותר "מוצק" ופחות נוזלי- יהיה לך יותר קל למרוח. וכמובן עם הנירות שתכסי את המשטח ואח"כ תסירי בזהירות לא צריכה להיות בעיית לכלוך
 
תודה רבה רבה

איזה כיף שיש פורום כזה שאפשר להתייעץ בו וללמוד איך להשתפר. כאשר אני אכין את העוגה (בעוד שבוע בערך) אני אעלה תמונות.
 
למעלה