עזרה בהמלצה לסוגי צבעים

עזרה בהמלצה לסוגי צבעים ../images/Emo26.gif

יש לי מסגרות מתכת בצבע חום כהה- באיזה סוג צבע מומלץ לצבוע אותם ללבן
תודה מראש.

מסגרת מאיזו מתכת? אלומיניום, פליז

פלדה? האם המסגרת צבועה בצבע מבריק? מט? האם הצבע חזק או שיש התקלפויות? למה משמשת המסגרת? - חלון, מראה? עלי לדעת קצת יותר כדי לייעץ לך. באופן כללי אפשר לצבוע בצבע בהיר על כהה. דורש מספר שכבות צבע לאחר הכנה מתאימה. וכל זאת תלוי בסוג המתכת, סוג הצבע, מצבו ושימוש המסגרת. פרט/י קצת יותר ואוכל, אולי , לעזור

amonit

New member
אופס,,, בחרת בחומר עם ציפוי

שכל צבע שתצבעי עלו יתקלף ויתגרד בקלות. ה"צבע" שאת מדברת עלו הוא ציפוי מיוחד שמונע מכל צבע להצמד אלו. אלומיניום ללא ציפוי אפשר לצבוע אבל חייבים "פריימר" מקדם צבע מיוחד. סורי- אבל יש פה בעיה.

אופס זו התשובה הנכונה, לצערי...

שלום רב לצערי אמונית צודקת. אין שום דרך איכותית לצבוע באופן ביתי את המסגרת. לגבי המסילות גם אין פתרון אחר אלא להחליפן... אם רק צביעת המסגרת יכולה לספק, אז כדאי להתייעץ עם איש אלומיניום מקצועי. קיימת אפשרות של צביעה חוזרת בתנור (ככה צובעים את פרופילי האלומיניום) כעקרון זה יהיה יקר. נראה לי שלא תהיה בעיה של כיסוי הגוון הכהה ע"י הבהיר, אך אני לא בטוחה. יש להתייעץ עם איש אלומיניום. צריך לעשות חשבון, אולי עדיף להחליף חלום לגמרי... אם ממש בלתי נסבל החלון אפשר לנקוט בהסתרות קוסמטיות... למשל וילון שיפון בלבן או כל צבע אחר, בעצם, גם מטשטש את החלון וגם מעביר אור רב. בהצלחה

amonit

New member
../images/Emo32.gif ציפוי אלומינים הוא לא בתנור

אלא בשיטה חשמלית הנקראת אנודייז. - טבילה בתמיסה דרך מעגל חשמלי. לא רציתי להכנס לפרטים שלא נשאלנו עלהם אך מכוון שהעניין עלה אני מתקנת. אנו- [ מאנגלית] = אנודה קוטבית הצד השני נקרא קטודה. דייז- צביעה באנגלית.

אמונית, בלבלת אותי, אז צלצלתי לאיש

האלומיניום שלי. אז ככה. אנודייז - שכך אנו קוראים לפרופילים שגונם "שקוף" עם קצת גוון נוסף לפעמים, שרואים את החומר עצמו.צביעת החומר היא תהליך שונה מצביעת הפרופילים עם הצבע ה"אטום" . כנראה שאכן מדובר בתהליך כימי והחומר חודר לאלומיניום ומתרכב איתו. צבע לאלומיניום - בשאר הצבעים של האלומיניום, האטומים יותר אין מדובר על התרכבות כימית שכזו אלא על צביעה ממש. אכן יש שימוש בתנור, אך רק לייבוש אחיד, שהרי אלומיניום הוא חומר רך ואיננו עומד בטמפרטורות גבוהות. ישנן שתי שיטת צביעה. בהתזה ובאבקה. בשתי השיטות יש שכבת חומר מקשר ביו הצבע לאלומיניום, מין פריימר כזה. בהתזה (כך קליל צובעי) מתיזים תרסיס צבע על הפריימר ומסיעים לייבוש בתנור. באבקה, הפרופילים נכנסים לסביבה של חשמל סטטי וכך אבקת הצבע מכסה את הפרופילים (כך צובעים ב team , למשל). גם כאן כניסה לתנור לייבוש. מסתבר שיש צבע חדש, אני הולכת לראות מחר. שהוא מחוספס ומדהים במיוחד . כך אמר לי איש האלומיניום שלי שהוא הכי מדהים במקצועיות שלו, בכל המזרח התיכון.

אין ברירה אלא להחליף את כל החלון

שלום צלצלתי לאיש אלומיניום מקצועי במיוחד. והפניתי לו את בעייתך. ראשית יעלה הון עתק של כסף, כי צריך קודם לסלק את כל הצבע הקיים ומן הסתם תדרש התזת חול. אי אפשר להזמין מסגרת חלון חדשה כי מן הסתם זהו חלון ישן ואין כבר פרופילים כאלו בנמצא. אז או להתרגל או להסתיר או להזמין חלון חדש כולל המסילות!! סליחה שלא יכולתי לעזור בפתרון

למעלה