עזרה בהמרת מידות

עזרה בהמרת מידות

אהלן
המון המון לא הייתי כאן, ושוב אני זקוקה לעזרה

אני רוצה להכין את עוגת שירה של קרין גורן שהכנתי פעמים רבות, אבל בכמות קטנה יותר. במקום בתבנית 22 להעביר לאינגליש קייק של 30 או 25 סמ (לא חד פעמי)
מישהי יכולה לעזור? תודה מראש
http://www.carine.co.il/page_2827
 

sshimshon

New member
המרה של מידות

שלום.
אם את רוצה להגדיל את הכמות מתבנית 22 לתבנית 25 , את מכפילה את הכמויות שלך ב 1.1.
זה אומר שאם בתבנית 22 עבדת עם 100 גר קמח למשל , בתבנית 25 את תכפילי 100*1.1 וזה יוצא 110
ככה את צריכה לעשות לכל אחד ואחד מהמרכיבים במתכון.

אם את רוצה להגדיל לתבנית 30, אז תצטרכי להכפיל ב 1.3 את כל המרכיבים.

איך יודעים במה להכפיל?
(גודל התבנית החדשה) לחלק ל 22.

מקוה שלא בלבלתי אותך יותר מידי...
 

milch

New member
אל תקשיבי לשימשון!

הוא מטעה אותך...גם אם זה לא בכוונה...

מדובר בתבנית עגולה 22 ששטחה 380 סמ"ר.
אינגליש 25 מפח ובהנחה שהרוחב הממוצע 9, השטח יהיה 225 סמ"ר.
אינגליש 30 מפח ובהנחה שהרוחב הממוצע 9, השטח יהיה 270 סמ"ר.

על מנת לשמור על אותו גובה של העוגה יש לחלק 225 ב-380 שזה = 0.6 . את כל הכמויות של העוגה עבור קוטר 22 עליך להכפיל ב-0.6 .
עבור תבנית 30 עליך להכפיל ב-0.7 .
 
תודה

כבר אפיתי לפני התגובות
הבנתי שצריך לעשות המרת שטחים

תודה בכל אופן
 
למעלה