עזרה בהערכת שווי בולים

עזרה בהערכת שווי בולים

היי חבר'ה

סבא שלי ז"ל היה אספן נלהב של בולים ישראלים כל שנות חייו (יליד 1922). לאחר מותו חילק אוספים של בולים בין כל הנכדים. ייאמר שהוא שמר עליהם היטב וכל הבולים נמצאים במצב מצויין ונראים ממש כאילו הודפסו אתמול.
עיינתי באוסף שלי ונראה שאני קיבלתי את הבולים מהשנים המאוחרות יותר (מתחילת שנות ה70 עד 2010, עם כמה בודדים משנות ה60). לכן אני לא מצפה שיהיה לי כאן איזה בול זהב שיעשה אותי עשיר, אבל גם כמה מאות או כמה אלפים זה אחלה כסף למשוחרר טרי מהצבא שכמוני

יש לי כמויות באמת אדירות של בולים, ולכן אני מניח שבמקרה הזה אולי הכמות היא שחשובה ולאו דווקא האיכות, אבל בחרתי כמה מדגמיים לצרף כתמונות.
חילקתי את התמונות לפי כאלו שעלו הרבה (מאות ואפילו אלף ומשהו שקלים), כאלו שמהעין החובבנית לחלוטין שלי היו נראים לי (יחסית) משמעותיים, ועוד כמה רנדומליים.

בנוסף, יש לי גם הרבה שטרות ישנים של לירות, אני מצרף אחת לדוגמא ואשמח לשמוע מה הערך שלה
היא מתחילת שנות ה50.

ועוד

אגב, בתמונה בפוסט למעלה לא רואים את השווי המלא של הבולים שהם אוסף כי הוא בתחתית הדף- יש שם 900 ו-1500 ש"ח.
&nbsp
&nbsp

השטר

האמת שמצאתי באינטרנט ששטר זהה נמכר ב150 דולר במכירה פומבית...
&nbsp
אשמח לשמוע גם מה לדעתכם הדרך הכי אפקטיבית לבצע את המכירות.

powo

New member
למזלך הרע.קיבלת את השנים הפחות אטרקטיבים

אני לא יודע להגיד לך לאן לפנות כדי לקבל הערכה סופית.יש הבדל גדול בין תמחור קטלוגי.ובין מכירה לאספן או סוחר.בהצלחה בכל מקרה.ולשטר .הוא נראה טוב והשאלה כמה טוב ישנם דרוגים רבים והוא בהחלט יכול לקבל כמה מאות שקלים.בהצלחה

הו, וואו

יש שם מחירים נאים בהחלט, אני רואה שמוכרים אותם בכמה אלפי שקלים לאחד? יכול להיות? יש לי משהו כמו 10..
&nbsp
האם הייתם ממליצים להיעזר ברומנו בולים ולעשות דרכם PMG?

אספן 3

New member
נראה שהשטרות שקיבלת באו לפצות על הבולים שקיבלת...

אם סבך המנוח קבע מראש מה יקבל כל נכד, יש כאן כנראה תכנון מדוקדק.

לבחור שהתקשר

בגלל מערכת ניתוב השיחות של האתר שממנו הגעת אליי, לא קיבלתי את המספר שלך. אתה מוזמן להתקשר עוד פעם לאותו מספר ולתת לי את המספר האמיתי שלך

למעלה