עזרה בהתלבטות - טיפול פסיכולוגי

tamar007

New member
עזרה בהתלבטות - טיפול פסיכולוגי

שלום אני מתלבטת, אולי מישהו יתרום מניסיונו. נותרו לי עוד כ-18 חודשים של סיוע ממשרד הביטחון עבור פסיכולוג. חיפשתי וחיפשתי והתקשיתי למצוא מישהי/ ו ולכן התחלתי והפסקתי וקצת "שיגעתי" את העו"ס עם התחלות והפסקות. עכשיו מצאתי אחד והתחלתי את ההליך של לשלוח קבלות ולקבל החזרים. אבל לא בא גואל לציון, הפסיכולוג שאני הולכת אליו לא כל כך מתייחס ברצינות לעובדה שאם אין 4 פגישות בכל חודש, משרד הביטחון לא "שומר" את הפגישות לאח"כ, אלא כל חודש מוחזר הכסף באופן יחסי למס' הפגישות. משום שהפסיכולוג הזה עסוק, הוא מרשה לעצמו לא לקבוע לי 4 פגישות כל חודש. הערתי לו על כך והוא יודע שאני מפסידה כסף אם אין 4 פגישות כל חודש, ובכל זאת, הוא מתעלם מהעובדה הזו וממשיך לפי לוח הזמנים הצפוף שלו. חוץ מזה - הוא ממש בסדר מקצועית, בהחלט סביר. לא יודעת מה לעשות עכשיו, אם זה לא היה תלוי במשרד הביטחון הייתי מזמן עוזבת אותו, אם אין לו כבוד לזמן שלי, לכסף שלי, אלי, למה ומדוע שאמשיך להיות מנוצלת על ידו? לו זה לא משנה כמה פעמים בחודש אני מגיעה אליו, כך מסתבר, ורק אני מתאבלת על כל מפגש שלא מתקיים. בכל זאת, 350 ש"ח זה המון כסף עבורי (כל מפגש). לא נעים לי מהעו"ס של משרד הביטחון, בטח כבר נמאס לה שאני לא מצליחה למצוא מישהו אחד ולהישאר איתו. כל עצה תתקבל בברכה תודה
 

No name for now

New member
חשוב מאוד!!!!!!!

אין מגבלת גיל על טיפולים פסיכולוגים במימון משרד הבטחון! אחד ההשגים החשובים ביותר
 

No name for now

New member
עכשיו לעצם הדילמה

אני לא יכולה לומר לך מה לעשות, אבל נראה שאת לא מרוצה העובדת הסוציאלית לא יכולה להמליץ לך על פסיכולוג אחר?
 

tamar007

New member
ראשית, תודה לכולם. ועכשיו..

על פי מיטב הבנתי, טיפול פסיכולוגי ממומן ע"י משרד הביטחון ללא הגבלת גיל ועד 3 שנים. משרד הביטחון מאפשר 4 פגישות בחודש, אם מישהו הולך יותר, זה לא אומר שהכסף יינתן על פני פחות זמן, אלא יינתן לפי הקצב שנקבע ע"י המשרד. בעבר היו סידורים אחרים, היום כך זה עובד. יש למשרד הביטחון רשימה אבל היא נמצאת בחוברות פנימיות שלו, כך שבעצם, אם מישהו רוצה להתחיל טיפול, הוא צריך להתחיל ב-intakes לפי המלצות של חברים, אולפי דפי זהב, או לבקש רשימה חלקית של כמה שמות שהעו"ס מקריאה בטלפון. הצעתי לעו"ס שאולי משרד הביטון יעלה את הרשימה לאתר האינטרנט שלו, לרווחת כולם, בינתיים אין התקדמות. מאוד קשה לעבור intake אחד ואח"כ עוד אחד ועוד אחד ועוד אחד. לכן, כשמצאתי את הנוכחי, שמחתי שלפחות מצאתי מישהו מקצועי, סביר, בעל תובנות, ובעל ניסיון. נראה לי שאני אתחיל לחפש שוב על חשבוני מחליפה, וכשאמצא, אפסיק את הטיפול הנוכחי. זה לא יכול להיות שהוא לא ינסה להתאמץ לקבוע פגישה פעם בשבוע, כמו שאני מתאמת להגיע לפגישה הזו, יוצאת מהעבודה באמצע היום, מתרוצצת עד לשם, חוזרת לעבודה, לא תמיד במצב רוח משופר, אתם יודעים איך זה. בכל אופן, אם תרצו לבנות בפורום רשימה של מטפלים שעובדים עם המשרד, אני מוכנה להקליד אותה, או לעזור בכל דרך אחרת.
 
אחד אחד לפי התור

נו-ניים, נדמה לי שהמגבלה שהיא מדברת עליה היא לגבי אורך הטיפול (בעיקר כי לפי הכרטיס תמר כבר עברה את גיל 30). תמר, קודם כל תפסיקי לדפוק חשבון לעובדת הסוציאלית. היא שם בשביל לפתור לך את הבעיות, והיא מקבלת על זה משכורת מהמיסים שאת משלמת. אם לא נעים לך ממנה, זה עניין שרצוי להעלות אצל הפסיכולוג. הדבר העיקרי שהעו"סית צריכה לעשות עכשיו, זה לוודא שבגלל שהפסיכולוג לא יכול לקבל אותך בקצב הראוי, הטיפול יוארך לכמה זמן שצריך. מעבר לכך, אני אישית הייתי מוצא בעיה בלעבוד עם פסיכולוג שלא נותן לי את הזמן שאני צתריך באופן קבוע, אבל זה כבר שיקול שלך. דבר אחרון, אבל אולי הכי חשוב. טיפול צריך לטעמי להיות ממוקד מטרות. הוא צריך להתחיל ולהסתיים כאשר משיגים מטרות מסויימות. לעיתים יש לנקוט בשיטות אגרסיבית יותר מאשר ישיבה על הספה, כדי לשנות הרגלים ותחושות. יתכן שכדאי לך לשקול השתתפות בקבוצת תמיכה או סדנה טיפולית, שבה ניתן לקבל פידבקים גם מאחרים (אבל חשוב: לא קבוצת תמיכה של יתומים, אלא כזאת שנמצאים בה אנשים שונים עם בעיות שונות. זה הרבה יותר אפקטיבי). עוד דבר חשוב, הוא לזכור שבסופו של דבר אלו החיים שלך. אם את צריכה לעבור איזהשהו תהליך, אסור לך בשום אופן לתת לשיקול הכלכלי לעצור אותך מהתהליך. זאת האחריות שלך לחיים שלך שתעברי את התהליך כמו שצריך. אסןרא לך לעצור אותו, ואם לא תסיימי את הטיפול בגלל שמשרד הבטחון עצר לך את הכסף, זה רק יגרום לך לעוד תסכולים וכעסים. בכל אופן יש לך עוד שנה וחצי, שזה ה-מ-ו-ן זמן.
 

No name for now

New member
לא ידעתי

תודה לך, לא ידעתי שיש מגבלה על אורך הטיפול, תוכל לומר מה האורך המקסימלי?
 
לא זוכר

אני רק זוכר שכשדיברתי עם העו"סית לפני כמה חודשים לגבי האפשרות של המרת הטיפול הפסיכולוגי בדרך טיפול אפקטיבית היא אמרה שיש איזה מגבלה של זמן. בכל אופן, כמו שאני רואה את זה, טיפול פסיכולוגי מכל סוג לא אמור להמשך לנצח. הוא צריך להיות יעיל ומוכוון מטרות. צריך להגיד למה באת לטיפול ומה את רוצה להשיג ממנו. מבחינתי, כשאני צריך טיפול אני הולך אליו, ולא דופק חשבון לכסף ולשאלה כמה זה יעלה ואם יש לי איך לשלם. אם אני צריך את הטיפול, אני כבר אגרד את הכסף מפה או משם. כמובן שאני אשמח למצוא מישהו שישלם עליו, והייתי שמח אם המונופול שמשרד הבטחון מעניק לגילדת הפסיכולוגים היה נשבר (אבל זה כבר דיון אחר, שכבר עברנו, וכרגע אין לי כח לחזור אליו. מי שרוצה יכול ללכת כמה דפים אחורה ולקרוא את הדיון).
 

lyor5

New member
טיפול- פסיכולוגי

יש מכונים שהפסיכולוגים שם עובדים בשיתוף עם משרד הביטחון והם גם די איכותים. במכונים הללו את לא צריכה להתעסק עם הקטע הכספי אם זה מעיק לך ששם אחרי הפגישה את חותמת שהיית בפגישה ,עם זאת מתיחסים שם גם לכמות הפגישות שמשרד הביטחון מקציב למטופל לקביעת הפגישות.
 

tamar007

New member
תודה, אני אדבר איתה

ואשאל לגבי המכונים הללו, זה רעיון טוב
 

No name for now

New member
../images/Emo124.gifבקשה חשובה

האם מישהו מוכן לכתוב הסבר קצר אך מסודר על נושא הטיפולים הפסיכולוגיים מול משרד הבטחון (אין לי נסיון בזה), עם עצות, כדי שאוכל להעלות את זה למאמרי הפורום? (קרדיטציה לכותב המאמר כמובן)
 

tamar007

New member
אני אנסה להשיג חומר

ולכתוב משהו. נראה מה יצא, לטובת כולם. האם הפורום אהוד על משרד הביטחון או שמא הם רואים אותו כ"עצם בגרון"? אני שואלת משום שזה יתן לי אינדיקציה על מידת הקלות או הקושי בהשגת החומר.
 

No name for now

New member
הפורום ומשרד הבטחון

אני לא יודעת מה דעתם אבל הפורום הוא עבור יתומי צה"ל ומשרד הבטחון אמור גם הוא לטפל ביתומי צה"ל אני לא רואה פה ניגוד אינטרסים הבעיה היחידה שאני יכולה לראות ואני מעדיפה אפילו לא להיכנס לזה היא העתקה של דברים שהם כותבים (זכויות יוצרים וכו') ולכן אני מעדיפה סיכום חוויתי של הנסיון של יתום/ת צה"ל בנושא, כלומר תשובות על שאלות כמו:
מה מגיע ליתומי צה"ל?
מה הן המגבלות?
למי צריך לפנות?
מה הן אפשרויות התשלום? (החזרים, משרד הבטחון מעביר בעצמו) או כל נושא אחר שאת מוצאת לנכון לכלול בסיכום. המון המון
 

אילה1

New member
את יכולה להיעזר במסמך הנמצא

באתר האינטרנט של משרד הבטחון, בכתובת: http://www.mod.gov.il/pages/shikum/pdfs/s084180m.pdf יש שם פירוט לא רע, וכמובן כל מקרה לגופו. המסמך מעודכן ל 1.9.2003 וכולל את האפשרות לקבלת טיפול ליתומים מעל גיל 30. יתכן ויש כבר מסמך מעודכן יותר.
 

tamar007

New member
קראתי את הנוהל-פניה למנהל הפורום

בעבר לא מצאתי אותו, מצאתי אחרים, ועכשיו על פי ההפניה של אילה1, מצאתי שהנוהל בן 14 העמודים הוא מאוד מפורט ובהיר. לדעתי אין צורך כלל לכתוב מדריך, הכל כתוב שם ובאופן ברור. הדבר היחיד שישי לעדכן זה את לוח התעריפים, אלא אם כן חל שינוי מהותי, ולפי מה שידוע לי לא חל שינוי כזה. האם יש צורך בכתיבה של מדריך כזה לאור הנוהל?
 

tamar007

New member
תודה, חשבתי אולי על משהו לא רשמי

כמו מדריך לנעזר המתחיל, אולי יש ברשת חומר על איך לבחור פסיכולוג, מה לשאול, אך לקבוע כללי יסוד, כמו התחייבות של פסיכולוג לפגישה של פעם בשבוע, או למצוא מועד חלופי, חופשות של שני הצדדים, איך יודעים שבחרנו נכון, כאלה דברים, אבל יש לי הרגשה שיש אלפי אתרים כאלה, אני אנסה לערוך חיפוש על הנושא הזה.
 
למעלה