עזרה בזהוי סוג עץ

מתי מי

New member
עזרה בזהוי סוג עץ

עברתי במקרה (לא כל-כך במקרה) ליד מכולת אשפה של מחסן עצים. ואספתי כמה קורות של העץ המופיע בתמונה. הקורות שימשו למשטח. הצבע כמעט אדום, ומשקלם כבד מאד. נראה לי עץ קשה כמו אבן. לא הצלחתי לזהות לפי התמונות באתרים השונים. לפי מה שקראתי באתר, עבר גם חיטוי לפי החותמת( טועה???). אז תוכלו לעזור בזהוי. תודה

מתי מי

New member
תודה ו...

כמה קשה הוא לעיבוד עם פצירות? האם ניתן להדביקו לאורן? מבחינת העיוותים? היינו האם האורן והאקליפטוס יחו ביחד?

yulevi

New member
קשה קשה

אבל ממליץ לנסות לפצור עם פצירות,מבחינת הדבקת אורן ואקליפטוס אין לי נסיון אך נראה לי שלכל אחד מהם מקדמים שונים בגלל צפיפות העץ, איך היה הביקור אצל אבנר

daliashenhav

New member
הדבקה

האקליפטוס הינו עץ שמן ולכן קשה להדבקה. אבל בהחלט ניתן. לגבי הדבקה עם עץ אורן שווה לנסות. דווח בהצלחה אליקו

מתי מי

New member
ביקור אצל אבנר

כמו בדיסילנד, מקום מדהים, איש מעניין מאוד, היה ביקור ממוקד, פנינת חן, ראיתי, למדתי הרבה, ובעיקר נהנתי. (יש לנו גם חבר משותף מנען) אפשר בקלות להתרגל לזה.

artagel

New member
למה להדביק אקליפטוס לאורן

העץ יפה בזכות עצמו ואפשר להוציא ממנו יצירות יחודיות.

מתי מי

New member
נכון העץ יפה מאוד.

תפסתי פינה בלוח, פצרתי קצת, והחלקתי עם בד שמיר ומתקבל מרקם חלק ויפיפה. כאילו צבוע, ומלוטש, למה להדביק אקליפטוס לאורן, התשובה בתמונות של רון 99. אני לא מתכוון להדבקה מסיבית אלא למשטחים לא גדולים(20 סמ"ר על 1 ס"מ גובה), על מנת לתת מראה מעניין יותר.

artagel

New member
מתי וגם רון שניכם צודקים אך בעבר

חרטתי אקליפטוס וכאשר חורטים וניכנסים לעומק השכבה מקבלים משהו שונה ויפה והנה הדוגמא.

artagel

New member
לאחר מספר סבובי ליטוש

מריחה בחומר הניקרא FRICTION POLISH מיועד לליטוש והברקה במחרטות ותוך כדי סבוב.

artagel

New member
התשאל בטח למהות החומר FRICTION POLISH

זהו שם מסחרי לחומר מיובא ונירכש אצל ספקי החריטה . למיטב זכרוני באתר הבלוג של יואב תימצא תחליפים (עירבובי חומרים מקומיים).

Ron 99

New member
לא רואה שום בעיה

הדבקת עם אורן. ראה תמונה: הרוב זה אורן והפסים אוקליפטוס בשני הדגמים משמאל.

מתי מי

New member
הדבקת אורן ואקליפטוס

עשית שימוש בטכניקה מיוחדת, או דבק ספציפי כל שהוא, להדבקה? כמה חלקים היו פני השטח של שני העצים לפני ההדבקה? אחרי כמה זמן אפשר לפתוח את הקליבות? ולעבוד על העץ? מצטער אם אילו "קלוץ קאשס" בנתיים עד עכשיו עדין לא יצא לי להדביק כלום, מה גם שאני לא כל-כך יודע באיזה דבק להשתמש.

Ron 99

New member
שום דבר מיוחד

משתמש בדבק צהוב לעץ. לגבי השטח, לא כול כך חשוב אם חלק או לא אלא שיש הצמדה טובה ואין רווחים בינהם. מיותר לציין שהשטח צריך ליהיות נקי מנסורת, שומן, צבע, וכו' את הקליבות סוגרים עם היד: אסור ללחוץ יותר מידי ביגלל שאז הדבק יברח. עבור דבק רגיל צריכים לגמור את סידור החלקים תוך 15 דקות או פחות. אחרי שעה הדבק שעל פני השטח כבר מוצק ואפשר לאסיר אותו בקלות. הקליבות צריכות להשאר לפחות שעתיים שלוש אבל ההדבקה רצוי 24 שעות לפני שמשתמשים בעץ. יש בשוק דבקים אחרים עם נתונום אחרים.

yulevi

New member
בעניין דבקים

בתכנון מפגש עם נציגי חברה מסויימת בנושא דבקים וחומרי גימור לעץ,פרטים יפורסמו לאחר סיכום הנושאים

מתי מי

New member
דבק צהוב

מה נכנסים לטמבוריה, או ACE ומבקשים דבק צהוב לעץ??? או שקונים אותו במקום יותר מתמחה, ויש לו שם? המוכרים יודעים על איזה דבק מדובר ? אשמח לילמוד

הדבק שאני רכשתי

דבק פלסטי מספר 200 שהוא צהבהב. דבק פלסטי מספר 100 הלבן הרגיל כמו שילדים משתמשים. הדבק הצהבהב מתייבש מהר וחזק

yulevi

New member
דבק

באייס לא ממליץ לקנות המחיר יקר,בטמבוריות יש מותגים שונים,המקובל הוא דבק נגרים צהוב .לטמבור יש גם דבק לבן 305 שישי ניסיון לא רע איתיו,דבק 100 לא מתאים להדבקות של עץ לצרכים שלנו.בשוק יש עוד מספר מותגים מקצועיים מאוד שהמקצוענים משתמשים ורובם מגיעים בגלונים,כך שבכמויות קטנות אנחנו מוגבלים באפשרויות,

מתי מי

New member
דבק נגרים

למה הכוונה כמויות גדולות? ומה זה כמויות קטנות? ליטר?, גלון? כמה זמן מדף יש להם ללא שימוש? ומה שאני מבקש זה דבק נגרים צהוב, והם יודעים במה מדובר?

למעלה