עזרה בזיהוי בעקבות הערתו של aetos

botend

New member
עזרה בזיהוי בעקבות הערתו של aetos

בשבת האחרונה בסביבות המטמנה ליד ראש פינה. באוויר כמות פריטים גדולה של דיות שחורות.
בעקבות הערתו של aetos על זנב הדג של הדיות השחורות (בתמונות ציפורים אחרות - אכן זנב דג) - האם יכול להיות שטעיתי בזיהוי? (צפר חובב ומתחיל ביותר)

botend

New member
זה לא היה אמור להיות שרשור נפרד, עמכם הסליחה.

aetos

New member
צילום נהדר ! שים לב -האם יש פה זנב דג ?

אמנם הזנב פרוש ומתוח אבל בכל זאת ..
שים לב גם לכנפיים -האם הם כנפיים של דיה ?

botend

New member
הזנב זנב עיט והידיים ידי דיה?

קודם כל, תודה על המחמאה על הצילום

&nbsp
דווקא הכנפיים מלמעלה כן נראו לי כמו כנפיים של דיה. אם כי בכל התמונות שראיתי היו לקצוות אברות היד מעין "אצבעות" (אם כי זה יכול להיות עניין של זווית מעוף אולי?)
http://www.planetofbirds.com/accipitriformes-accipitridae-black-kite-milvus-migrans
&nbsp
אבל צורת הזנב (זנב של דיה יכול להיפרש עד כדי כך בתעופה?), והצבע הכהה של הראש לא נראו כמוה. חיפשתי במדריך, ובאינטרנט ועדיין לא ממש הצלחתי לזהות. אולי עיט חורש או משהו דומה? (אני קצת מנחש, עדיין לא ברמה שאני מסוגל להסביר בדיוק
)

aetos

New member
זו לא דיה ,וזה לא עיט אלא דורס קטן יותר .

זו לא דיה למרות שהאיזור שורץ דיות ו 95-99% מהדורסים שם הם דיות .
החוש האמנותי -צילומי שלך מיקד אותך מייד על יצור יותר מעניין ,יוצא מן הכלל ,שאינו דיה ..
רמז -שים לב לכנפיים ,לראש , למקור הקטן .
רמז עוד יותר עבה - היצור הנדון ''מככב פה'' כל הזמן ..

botend

New member
עקב חורף?

הוא לא כהה מדי? חשבתי על זה אבל ראשו היה נראה לי כהה משמעותית מהתמונות שראיתי. (ותוך כדי כתיבה באתר הצפרות ראיתי "לעקב חורף מגוון רחב של מופעים החל מפרטים בהירים שצבעם כמעט לבן ועד לפרטים בצבעי חום כהה ")
&nbsp
וזה שהוא לא דיה, במקום של 99% דיות מסביר לי למה לעזאזל מכל המוני הפרטים שם דווקא הציפור הזו משכה את תשומת הלב שלי ככה

aetos

New member
זה המופע הרגיל והסטנדרטי בחורף בארץ ב98% מהמקרים

לפחות לפי מה שרואים מלמעלה .
השונות יכולה להיות בעיקר מלמטה -אם יש ״וי״ בסוודר או אין (פס בהיר בין החזה העליון לצוואר ) . הצעירים אכן יכולים להיות בהירים ,לפחות על פי המגדיר .
המופעים שמדובר בהם נוגעים לתת המין המזרחי Buteo buteo vulpinus העובר במספרים עצומים של 350,000-400,000 באביב באילת ומשם צפונה בעיקר במזרח הארץ (מזרח לקו פרשת המיים ) . היצור הזה עדיין לא הוכרז רשמית כמין נפרד אבל אצל הצפרים בשטח הוא נחשב בפועל לכזה ונקרא ״עקב מזרחי״ באנגלית Steppe Buzzard .
לו יש מגוון מופעי צבע אם כי גם אצלו המופע הנפוץ והטיפוסי הוא מופע חלודי /ג׳ינג׳י . (בסתיו אגב הם מגיעים במספרים הרבה יותר קטנים עד שוליים ובעיקר בסוף עונת הנדידה - מהחצי השני של אוקטובר אל תוך נובמבר .
בכל אופן מספר הפרטים החורפים מהמין האירופי הסטנדרטי Buteo buteo (כמו זה שצילמת ) הוא הרבה יותר קטן ממספר הפרטים הנודדים של העקבים המזרחיים באביב . להערכתי הלא מדעית ידובר על אלפים בודדים שלא יגיעו לסף של 10,000 בכל הארץ . זה עדיין דורס חורף נפוץ למדי ומרענן ..

למעלה