עזרה בזיהוי גוזל נטוש וטיפול בו...

MiTZi Shpitzi

New member
עזרה בזיהוי גוזל נטוש וטיפול בו...

מצאתי גוזל נטוש ופצוע ליד הבית. כמובן שחיפשתי קן להחזירו אך לא נמצא אחד כזה והאמת גם אם הייתי מוצא בספק אם ההורים היו מטפלים בו כשהו פצוע. בכל מקרה, את חומרת הפציעה קשה לי להגדיר, אבל יש לו מעיין חתך דרך העור בראש (ב-2 מקומות על הראש). הגוזל נראה כאילו רק בקע מהביצה, ערום לחלוטין ובצבע ורוד שקוף. על מנת להעניק לו צ'אנס לחיות ולא להטרף ע"י איזה חתול רחוב, החלטתי לקחת אותו תחת חסותי. שמתי אותו בקופסה קטנה מרופדת בגופיית פלאנל ומכוסה חלקית ע"י אותה הגופייה. לחימום שמתי מעל הקופסה מנורת שולחן בגובה מתאים. מחוסר ידע, כרגע מה שאני נותן לו לאכול זה מטרנה 8 דגנים בצירוף ביצה קשה מעוכה וזאת ע"י מזרק הישר לפיו. מינון ההאכלה הוא כל שעה במשך 12 שעות "היום" ומנוחה במשך 12 שעות "הלילה". הגוזל לדעתי של יונה אבל אין לי שמץ האמת. עזרתכם נדרשת בזיהוי הגוזלון ובטיפים לטיפול והזנה. מצ"ב תמונה.

Bakura

New member
מזל טוב, מצאת לעצמך דרור מקסים.

טוב, עקב המון אנשים שמוצאים גוזלים, לאחרונה, אני שמה את הוראות הטיפול פה, מועתקות וערוכות קצת. * אוקי ,דבר ראשון! חום גוף הוא הכי חשוב! http://img2.tapuz.co.il/forums/75808546.jpg רואה פה? חשוב לשים אותו על בקבוק מים חמים (תראי את הסוג בתמונה), אבל הוא צריך להיות על משהו כדי לא להישרף. מעליו מגבת. אחרי שדואגים שהוא יהיה חם, צריך לדאוג לאוכל. נכון בשני צידי המקור יש לו כאלה פסים רכים? צריך ללחוץ עליהם בו זמנית, קצת יותר מלמטה, כדי שהוא יפתח את המקור, ובזמן הזה להאכיל אותו. השיטה הרצויה ביותר להאכיל זה לקחת אוכל חתולים יבש, או כלבים, להרטיב במים עד שזה נהיה ממש רך , להכניס למזרק ולמעוך עד שזה נהיה עיסה, ואז להביא לגוזל ישר לתוך הרווח במקור, אבל לא הרבה שלא יחנק! קצת! אחרי כמה זמן הם לומדים לפתוח את הפה אם נוגעים להם במקור כשהם רעבים. אם אין לך, כדורי לחם -ממש-! קטנים, שתדחפי לפה שלו עם האצבע, גם טוב. חשוב לרכך אותם במים, שיהיה לו נוזלים! חשוב שהוא לא יתייבש! מומלץ לתת גם מים נטו, לא יודעת במיליליטרים, אבל... תביאי לו. ובזהירות, שלא יחנק. תדאגי להרים לו את הראש, תיצרי מעין הרמה עם המגבת. * עיש גם וטרינר שמטפל בציפורים, ד"ר קמינסקי. טלפונים בפורום זכויות בעלי חיים בדיונים שהיו שם, תעשי חיפוש. לדעתי אסור חלב, כי ציפורים לא בנויות לעכל את זה. אני האכלתי את צילה שלי כל שעה-שעה וחצי בקצת, והוא עשה קקי כל שעה (שהוא התעורר לאוכל), אז אני ממליצה לך שתשימי נייר טואלט על המגבת שמתחת לגוזל. חשוב לציין שכשהעברתי את ג'ורג', גוזל אחר שמצאתי, למישהי אחרת, היא האכילה אותו כל רבע שעה. תאכילי כל פעם שהוא מראה סימני רעב. עוד דבר- גוזלים זזים, והרבה. אל תשימי אותו במקום גבוה אם את לא מקימה מסביבו איזה חומה קטנה. המים בבקבוק- חשוב שתמיד יהיו חמים, אז תחליפי כל מקסימום שלוש שעות, אבל שהגוזל חלילה וחס לא יגע בחום ישירות (לשים על מגבת ולבדוק טמפרטורה עם היד שמשהים אותה ובודקים אם לא חם מדי!), כי גוזלים לא יודעים לווסת את חום גופם. חשוב להתעורר גם בלילה, להאכיל את הגוזל פעם פעמיים, אבל לפחות פעם אחת. בהצלחה

Sweet Fantasy

New member
יש בפורום תוכים רשימת וטרינרים

שמטפלים בבעלי כנף - אפשר להסתכל שם, (יותר מהיר מחיפוש דיונים)

למעלה