עזרה בזיהוי עכביש

עדילי11

New member
עזרה בזיהוי עכביש

בוקר טוב! אני מודעת לכך שעכביש הוא פרוק רגליים ולא זוחל, ובכל זאת - אולי מישהו מבין קצת בעכבישים ויכול לעזור לי בזיהוי העכביש הענק הזה, שקיפח את חייו הבוקר ברמת הגולן? (לקבלת סדר גודל - בתמונה העכביש מצוי בתוך קופסאת פלסטיק מהסופר ששימשה בעבר לגבינה צהובה מהמעדניה) תודה מראש!

HyperViper

New member
לא עכביש אלא עכשוב

קרוב משפחה של העכביש אך נטול שיני ארס. אין הרבה מידע על מיני העכשובים בארץ כך שיהיה קשה לקבל זיהוי מדוייק.

TAINTED SAINT

New member
נראה לי כמו מבעיתן,לפחות הגודל והצבע.

המידע עליהם ב ויקיפדיה לא הכי מדוייק,נתקלתי בעבר בכאלו הגדולים בהרבה משבע סמ'.ישנם בארץ כמה עשרות סוגים [לפי פיני אמיתי]אך עד היום לא נערך עליהם מחקר מקיף.מידע יותר מפורט עליהם [אם כי לא עדכני ביותר] אפשר למצא באנציקלופדיה של החי והצומח בארץ ישראל [חובה בכל בית]. בכל מקרה הם לא מסוכנים לאדם ואפילו נחשבים למועילים,בדרך כלל הם פעילי לילה,קרקעיים ולא מטפסים. המשך יום יפה.

HyperViper

New member
7 ס"מ הוא בהחלט לא הגודל המקסימלי

אני חושב ש-7 ס"מ זה כנראה גודל מקסימלי של מין ספציפי ולא של כל הח'ברה האלו. באיזור זיקים בתקופה הזאת יש כמות מכובדת של עכשובים ענקיים פעילים. בשבועיים האחרונים ראיתי כמה שלא היו מתביישים גם ליד הטרנטולות הדרום אמריקאיות.

TAINTED SAINT

New member
ועוד איך שהיו מתביישים ליד....

כמה מהטרנטולות הדרום אמריקאיות שאני מגדל ! גולייתים עם מפתח רגליים של 26 ס''מ....סלמון פינק ברזילאית עם מפתח רגליים של כ25 ס''מ... נתפשר על כך שאין להם מה להתבייש ליד טרנטולות צפון אמריקאיות ונגמור עניין ? לעכשובים הכי גדולים שפגשתי במדבר יהודה היה מפתח רגליים של כ-16-15 ס''מ,שמעתי גם על גדולים יותר מחברים שלא נוטים להגזים.

HyperViper

New member
ואוו, כמה שטויות בכתבה אחת :)

כל יום הורגים להם עשרות חיילים אבל עכשובים זה הדבר שבסוף יבריח אותם מעירק... "רק באמריקה" :)

doriben

New member
סתם שאלה והגבה על הכתבה

הם כותבים בכתבה ההיא: "שהעכביש גמל (עכשוב) יכול לרוץ על קרקע חולית ולהגיע למהירות של 25 קמ"ש בעודו משמיע צווחות". עוד: " שהעכביש גמל (עכשוב) קופץ לגובה של כמה פיטים".(פיט =30 סמ' בערך). עוד משהו שמאוד הפריע לי הוא: "שהעכביש גמל (עכשוב) מזריק חומר מאלחש, כדי שלא תרגיש את הנשיכה, ואז הוא אוכל אותך", הם אוכלים בשר? הם תוקפים? הם ארסיים? מה זה השטויות האילו?

HyperViper

New member
תקרא עד הסוף

לקראת הסוף הם מספקים גם את דעת ה"מומחים" שפוסלים את כל השטויות האלו... כמובן שעכשוב הוא: לא ארסי לא אוכל אנשים בשנתם תוך כדי שימוש בחומר מאלחש לא קופץ על הבטן של גמלים כדי לאכול אותם מבפנים לא רץ ב-25 מייל לשעה (40 קמ"ש) על קרקע חולית ובטח לא קופץ לגובה של מטר. אבל למרות העובדות, החיילים האמריקאים בעירק קונים את השטויות האלו בלי לשאול יותר מידי שאלות וזה מפחיד אותם יותר מאשר עירקים עצבניים שמנסים באמת לחסל אותם.

נזכרתי עכשיו שמישהו אוסטרלי

סיפר לי שהעכשוב נקרא על ידי החיילים האוסטרליים (לא זוכרת מתי בדיוק...) - Ticket home bug בגלל שמי שננשך על ידו מפונה מהשטח ונשלח הביתה (או לפחות זוכה בגימלים אוסטרליים)

למעלה