עזרה בזיהוי

אורח27

New member
עזרה בזיהוי

באחד מאתרי העבודה אצלי בבאר שבע זיהה עובד לילה נחש בצבע שחור שארכו מעל למטר ועבה לפי הסימנים האלה ומכוון שאנחנו נמצאים בנגב לדעתי המדובר בפתן שחור ,האם משהו יכול לאשש או להפריך את העניין על סמך התיאור והאם יש לקרוא ללוכד נחשים בדחיפות?

HyperViper

New member
זיהוי...

איפה אתם בדיוק בנגב? לפי התיאור זה נשמע כמו פתן שחור, אני לא הולך לתת לך התחייבות בכתב אבל פתן שחור מכל הנחשים הארסיים בארץ הכי פחות מסוכן, הוא מכיש לעיתים נדירות (וגם כשכן אלו לרוב הכשות יבשות להפחדה) וכמעט תמיד בגלל שמנסים להרים אותו ביד. הוא חצי עיוור, עם מערכת הזרקת ארס דיי עלובה, הארס שלו לא נחשב לקטלני והוא איטי כמו צב אז אין מקום לפאניקה. אתה בהחלט יכול להתקשר ללוכד כדי שיתן לו בית חדש בשביל שתישן טוב בלילה. שים לב איפה אתה דורך והכל יהיה בסדר עד שיבוא הלוכד :)

אני מסכים עם הזיהוי שלך

זה בהחלט נשמע כמו פתן שחור. מה שכן אני לא חושב שזה דבר נכון לתאר נחש ארסי כ"איטי כמו צב". בכל זאת מדובר בנחש עם פוטנציאל לא רע להיות קטלני והוא לא כזה איטי, גם על צפע אומרים שהוא איטי אבל זה הכל יחסי. ולמי שאין ניסיון עדיף בכלל לא להכניס לא לראש שזה נחש שקל לתפוס, זה רק יכול להביא עוד הכשות. ומניסיון הנחש האלו קופצים כמו משוגעים עם פה סגור או לא זה עדיין סיכוי טוב לחטוף לפחות פעם אחת.

פתן שחור עלול לגרום למות!!!

כמו כל הנחשים הארסיים בארץ ארסו של הפתן השחור אף מסוכן מנחשים אחרים בגלל היותו ארס הפועל על מערכת העצבים נא לא זלזל בנחש ארסי יש להזהר ממנו מאוד ולא להמליץ המלצות שעשויות להגמר במותו שלאדם יש להזהר מאוד מנחש זה תודה דני

naja

New member
../images/Emo45.gif

עד לאחרונה התייחסו בזילזול גם לארס של עכן החרטומים, ובמזל זה לא נגמר באסון.

בעשר השנים האחרונות

מצאתי כבר מספר לא מבוטל של זעמנים שחורים בב"ש, ככה שלא הייתי מתחייב שמדובר בפתן שחור. האם הנחש זחל מהר ונעלם תוך שניות או לחלופין זחל לאיטו, האם השמיע קולות שיפה כשתהקרבתם?

tesnake

New member
מסכים עם אביעד, בהסתייגות קלה

לי בכל אופןיצא לראות ולתפוש זעמנים שחורים רק בחלקים הצפוניים של ב"ש(שכונת רמות,שכונה ד' ,הישוב עומר ) בחלקים המערביים והדרומיים(חצרים, נווה נויי ואזור התעשייה עמק שרה) כל נחש שחור היה פתן שחור. אבל כאמור, גם אני לא הייתי מתחייב, מצד אחד. ומצד שני אולי לא כדאי לקחת סיכון.. לאורח27: אם תוכל לענות על השאלות של כונכולוג, יהיה לנו הרבה יותר קל בזהויי.

HyperViper

New member
לא אמרתי

שאין מה לדאוג, אמרתי שלא צריך להכנס לפאניקה... ובכל מקרה טוב להזמין לוכד לברר את פשר העניין

dreaming h

New member
איי....

חבל שאין לי פלייר עם רשימת לוכדים...

למעלה