עזרה בזיהוי

oddish

New member
עזרה בזיהוי

שלום לכולם, מזל טוב לפורום החדש יחסית מי יכול לעזור בזיהוי ? צולם בירקון, אתמול, יש להם גם כחמישה ברווזונים חמודים. :) בכלל הירקון וחש עופות מים מסוגים שונים, שלא ראיתי בשנים קודמות. כנראה שאיכות המים השתפרה. שווה לבקר באזור. תודה עודד

netbird

New member
יאורית מצרית

מזדמנת נדירה ביותר כעוף בר. נפוצה בגני חיות (הגן הזואלוגי של אוניברסיטת תל אביב קרוב לירקון).

יש בארץ תפוצה די נרחבת של יאורית

פליטי תרבות שהתאקלמו בארץ,אבל זה בא על חשבון מינים אחרים.

aquila1

New member
פליטי תרבות שמהווים איום על

אוכלוסיות של ברווזים מקומיים(ברווז משויש,צולל ביצות)שנמצאים בסכנת הכחדה בארץ.אוכלוסיה נוספת של יאוריות יש גם באזור חבל הבשור.בירקון ובירדן יש גם אוכלוסיות של ברברים שמתרבות ומהוות סיכון. ליאור

nightjar

New member
איום פוטנציאלי

לא בטוח שיאורית מתחרה על משהו עם שני המינים שהזכרת

הקינון של הברכיות נמשך בארץ?

כי פעם אני זוכר שכל שנה ראינו ברכיות עם אפרוחיה,בשנים האחרונות לא יצא לי להיתקל בהם,אני מדבר על מאגרי מיים בצפון הארץ.

aquila1

New member
ברכיות מקננות בארץ, לא נראה שיש

שינוי בכמות הברכיות הדוגרות .

אנ'לא יודעת מתי זה פעם -

אבל כיום היא מקננת נדירה מאד (לי לא יצא להתקל ואני הרבה בבריכות מים בצפון). בכלל, כל הברווזים בדרך-כלל לא נמצאים בארץ בעונת-הקינון. כנראה אתם ברי-מזל. שחר.

פליטי תרבות בירקון

גם אני טיילתי לפני כמה ימים בירקון ונתקלתי בהם. בכלל, המים בירקון נשארו ירוקים כפי שהיו, אבל אני רואה שם לאחרונה כל מיני אורחים לא צפויים. אמנם רובם, סביר להניח ברחו מאיפשהוא, אבל נחמד לראות את זה באמצע העיר. כמה ברבורים מצויים, דררה במופע כחול בהיר (שמעתי שמתככנים לייבא אלפים לארץ, או שכבר ייבאו ולא שמעתי על זה). ברודיות קטנות, רליות מים (אני חושבת שהן שם באופן טבעי) ומאינות בכמויות ענק הם רק חלק ממה שאפשר למצוא שם בבוקר שבת חורפי. ואגב יאורית, את האמת ראיתי פעם מזדמנת אמתית, אבל יכול להיות שזו הייתה קזרקה (שהיא שווה לא פחות). (וכצפרית חובבת אני שמחה להכיר את הפורום הזה ולפרוץ פנימה באיחור אופנתי).

oddish

New member
לא ידעתי

שלאחר זה עכשיו באופנה... בכל אופן, תודה על כל התשובות הישכלתי רבות ועכשיו לא נותר לי אלא למצוא את הדררה הכחולה בעצמי :) עודד

oddish

New member
לא רק עופות

כי אם גם צמחים שלא נראו כבר 20 שנה באזור צצו והופיעו מחדש. ואל תשאלו אותי אילו צמחים. זה מדריך במהלך סיור באזור שזיהה אותם. עודד

אגב

גם אני תמיד נהניתי לצטט מדריכים, אבל ככשואלים אותי שאלה הכי קטנה ("איזה צמחים?" או גרוע מכך "ואיפה זה הכפר הזה, בצפון או בדרום?") זה יוצא לא משתלם.

oddish

New member
בגלל זה

מיד רשמתי הסתייגות, כדי לא ליפול במלכודת הזו. אבל למה לא לצטט אם זה מתאים לנושא ? ואגב, מים ירוקים, אני חושב ששמו של הירקון נגזר ממימיו הירוקים שכנראה היו ירוקים מאז ומתמיד. כך שהצבע הירוק לווא דווקא מראה על רמת הזיהום במים. עודד

מים לא ירוקים מטבעם,

אבל לפי שיר שנכתב לפני יותר משלושים שנה, זה כנראה לא חדש: "הירקון תמיד ירוק – רק בישראל". זה לא מראה שהמים בירקון ירוקים מטבעם אלא שמאז ועד היום אף-אחד לא טרח להפסיק את הזיהום שלו (היו כמה ניסיונות לא מוצלחים במיוחד, אבל אני בעד במקום לנקות ולנקות פשוט להפסיק לזהם). ושתבין את המצב, גם כשנתנו לו את השם הוא כבר היה ככה (לא יודעת מתי זה קרה, אבל לא לאחרונה).

oddish

New member
כמובן שהמים לא ירוקים מטיבעם

אבל כנראה שהצמחיה, או איזשהן אצות נותנות למים את הצבע. אבל זו כבר באמת הנחה שלי. כמו למשל האגמים בקרואטיה, שיש להם צבע טורקיז יפיפה שנובע משילוב של צבע האדמה בקרקעית והצמחיה במים. (הלוואי עלינו כאלה אגמים יפים וצלולים) עודד

הנחה אופטימית אבל

כשמסתכלים על הצינורות של השפכים של כל איזור התעשייה ומי הביוב של כל תל-אביב שזורמים לשם על בסיס קבוע ועל זה שכבר מתחילים לחשוד שהוא מסרטן... (טוב, נפסיק עם זה, כי זה מזמן לא קשור לציפורים)

oddish

New member
זה קשור מאד

כי הצפורים לא חיות בוואקום. ואם הורסים להן את אזור המחיה שלהם, או לחילופין דווקא מחזירים להן אותו, למשל הצפת החולה, אז זה בהחלט משפיע על הציפורים. לכן אי אפשר להפריד לגמרי בין נושא הצפורים ליתר נושאי שמירת הטבע. אני יכול להבין את הצורך בפורום נפרד לצפרות, אבל תקנו אותי אם אני טועה כי זה דיי ברור שהנושאים פה יגלשו גם מעבר לציפורים בלבד. עודד

אוקיי, אז גולשים לנושאים אחרים

ראית אתמול את הסוף של "מיכאלה", היית מאמין שהם אחים? ובנימה אחרת, תפוז החליטו להוסיף המון פורומים לאחרונה, (ביניהם פורום רוני, מאיה בוסקילה ו"ארץ נהדרת")אבל גם שמירת טבע, איכות הסיביבה וכד' שהדיון הזה יותר מתאים לשם, אבל אני בהחלט מסכימה אתך שזה קשור גם לפה. הכל בנוי אחד על השני, כמו מגדל כזה (תמיד איימו עלי ללמוד בכיתה א' את לוח הכפל, כי גם מתמטיקה פועלת על עקרון המגדל). אבל לא נורא, דווקא למדתי מזה שהאגמים בקוראטיה (אותם ראיתי רק בגלויות) לא סתם נראים כחולים. חשבתי שזו השתקפות של השמיים למעלה או משהו, בעצם, לא חשבתי על זה יותר מידי. וגם על ציטוט מדריכים
אין ספק שרוב מיני הציפורים בארץ, וברוב העולם, כמו גם בע"ח אחרים לא במצב טוב בגלל אובדן שטחי המחייה שלהם לצרכי תעשייה ובנייה. אבל במקביל גם עולה המודעות לסביבה, במיוחד בנושא צפרות שהתרחב מאוד בארץ.

netbird

New member
קשור

אילו הציפורים היו חיות בוואקום הן לא היו מסוגלות לעוף.
צפרות בהחלט קשורה לפורום הזה.

למעלה