עזרה בחוכמת/השקפת עולם של ההמונים (בפורום) בהשקעות

עזרה בחוכמת/השקפת עולם של ההמונים (בפורום) בהשקעות

בשנים האחרונות, ככל הנוגע להשקעות נדל"ן בעיקר בכל הנוגע להשקעות בחו"ל, כתוצאה מהתנהלות פגומה ושערורייתית של חברות רבות תחת הכותרת תשואה מובטחת, נפלו רבים בפח ולמעשה התשואה שולמה, מכספם.

למה כל ההקדמה הזו?
מכיוון, שכל הקונספט של תשואה מובטחת יצר רתיעה, ואנטי כלפי גופים שכן יכולים להשיג תשואות גבוהות יותר מתשואות השוק (בחלקן אפילו מכות מדדים, עוד מושג בעייתי בשיווק בתחום זה).

בשנתיים האחרונות, אני משקיע בתחום השקעה מסויים נישה מאוד קטנה אבל טובה, ומצליח להשיג תשואות קבועות של 6.5-9% תשואה, גם לעתיד (נשמע מוזר אני יודע).

השאלה שלי היא:
הייתי רוצה לפתוח השקעה כזו בפני אחרים (ייקח זמן התארגנות, אבל זה בראייה עתידית), אולם, ברגע שאבטיח תשואה של 7-8% ממוצעת, יפתחו וירימו גבות, בצדק עקב כל התרגילים שעשו חברות רבות.
כיצד הייתם ממליצים כקוראים, לפנות לקהלי יעד בצורה ידידותית יותר, בכדי שכן יעניין אותם משהו כזה, בעיקר חשוב לי למשוך משקיעים איכותיים ולא פתיים שמחפשים פנטזיות.

אשמח לשמוע לדעתכם (כרגע זו רק מחשבה, נא לא לפנות בשאלות בפרטי לגבי איזו השקעה זו).

בתודה מראש על הדעות.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

aeonf

New member
הצעה שלי

אם וכאשר תעשה כזה צעד תחפש מה שנקרה "לקוחות כשירים", אתה פותר לעצמך את רוב הבעיות ביחד:
1. הם בדרך כלל יודע לעשות DD כמו שצריך וקשה לעקוץ אותם, אלה לא גב' כהן מחדרה.
2. כל אחד כזה יכול להשקיע סכומי כסף גבוהים ככה שלא תצטרך להתעסק עם הרבה משקיעים קטנים.
3. לא תצטרך להתעלם מדרישות החוק בנוגע לתשקיף כמו שהרבה מאד גופים בארץ עושים (פשוט מצפצפים על החוק).
4. לא כולם מחפשים תשואה מובטחת, משקיעים מתוכחמים יודעים שזה פיקציה בדרך כלל ואולי תוכל "להנדס" את ההשקעה שלך ככה שאפילו לא תצטרך להבטיח תשואה.

קודם כל תודה, בהחלט נקודות חשובות

בעקרון מה שהנחה אותי הוא להתחיל דוקא מהלקוחות הקטנים, מכמה טעמים:
1. יותר קל לשכנע אדם להשקיע סכומי כסף קטנים מאשר גדולים, בעיקר כאשר אינך מוכר בתחום, ועוד בתחום מאוד נישתי (שיש לי יתרון בו אבל עדין...).

2. אולי זו מחשבה תמימה, אך אני באמת ובתמים מאמין שלרוב האנשים תהיה בעיה בהזדקנותם, העשירים מסודרים, הם מתוחכמים. דרך ההתארגנות שלי אוכל לעזור לכאלו שיהיו בבעיה חמורה בעתיד.

3. בכל מקרה אפנה כמובן גם ללקוחות כשירים, שיודעים בדיוק מה הם מקבלים, יודעים לשאול שאלות קשות ומעריכים תשובות ישירות.

הקטע הוא שבאמת יש לי אפשרות להבטיח תשואה מסויימת על הכסף, בצורה הכי כשרה והכי כנה שיש.

אשמח לעוד דעות, אני מחפש את הנוסחה הנכונה (יקרה עוד כמה חודשים טובים, אם בכלל).

משקיע בב"ש

aeonf

New member
דעתי

1. "סכום כסף קטן" זה דבר יחסי. לאדם עם חצי מיליון ש"ח להשקיע 50,000 ש"ח במיזם שלך זה הרבה מאד כסף, לאדם עשיר עם הרבה מיליונים 50,000 זה כסף קטן.
3. אשמח לשמוע אם וכאשר יהיה רלוונטי (אגב הבטחת תשואה אצלי = בטחונות קשיחים).

אתה צודק

אכן, נקודה למחשבה.

לגבי המידע כשזה יהיה רלוונטי, אני לא בטוח אזכור מי פנה אלי ולכן יהיה לי קשה לחזור בעוד כמה חודשים, למתעניינים כמוך.
אני גם בספק אם ארצה לעשות כאן פרסומת בפורום מכמה טעמים:
1. לצורך העניין זה לא המיתוג הנכון.
2. הפרסומות בפורום, אינן מותרות.
3. הפרסומות בתשלום, אינן לקהל שאני מחפש, ולא בטוח באפקטיביות שלהן.

אם זאת, אם תרצה להשאיר לי כתובת מייל ופרטים בסיסיים בתיבת המסרים, מבטיח לחזור כשיהיה רלוונטי.
** אין לי אפשרות לענות במסרים, אבל כן מקבל אותם.

ושוב תודה,

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

SupermanZW

Well-known member
אף אדם מנוסה לא יאמין למילים "תשואה מובטחת"

בשביל להיות אמין כתוב את טווח התשואה הצפוי כמקובל (מסטיית תקן אחת מתחת לממוצע עד סטיית תקן אחת מעל הממוצע) לא כהבטחה, אלא ציין שזהו טווח התשואה בX השנים שעברו וציין מהם הסיכונים העיקריים ומהי ההסתברות שלהם, זה הכי אמין שיכול להיות וככה לא תבריח משקיעים איכותיים. הם יעשו DD ואם יראה להם תקין ישקיעו.

זו בדיוק הבעיה, לכן אני מתייעץ במדיה הזו

אני גם לא מת על המילים תשואה מובטחת, העניין הוא שמצאתי את הנישה לבצע זאת, כי יש לי מרווחי בטחון שאני לוקח בכדי שזה יתאפשר לי.
מרווחי הבטחון בעיסקאות הללו הם קבועים וקשיחים, מהיום שהעיסקה בוצעה, לכן זה מאפשר לי "להבטיח".

עם זאת, בגלל האינפלציה השיווקית במושג זה, והרמאויות והעוקצים שהתלוו אליו, חשוב לי לבדל עצמי מהעניין הזה.

זה מלכוד.

אחת הדרכים שחשבתי היא להתבסס פחות על המדה האינטרנטית לחשיפת השקעה שכזו, אלא להתבסס יותר על קשר ישיר בהתחלה, על ביצוע מש'קיעים שכבר השקיעו עמי, על קרובי משפחה, קרובים + מעגל חברים קרוב של כל אלו (משקיעים). ויצירת כנס המסביר את ההשקעה, המנגנון, המתווה, הסיכונים והמספרים.

זה יאפשר פלטפורמה בחשיפה פתוחה עם ערוץ ישיר לשאלות, שאלות שיהיו ללא מענה, יובררו והמעוניינים יקבלו את כל התשובות.

מה דעתך?

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

תשואה מובטחת

אני מוכנה "לאכול" רק אם תועלה על הכתב כהתחייבות ותלווה בערבויות.
שום דבר אחר אינו "מובטח".

ערבויות?

זה רעיון מעניין...
אם כי הוא מוציא את הפואנטה מהשקעות, כי אמנם יש סיכון נמוך, אך עדין קיים.

אני מוכן לתת ערבויות, אם במקום תשואה של 7% הוא יסכים (המשקיע) לקבל 5% ואני אקח את ה 2% לכל אורך חיי ההשקעה המקורית.

זה היה עובר לדעתך?
דווקא רעיון למנגנון אפשרי, הלקוח יוכל לבחור, אם ירצה להיכנס איתי ב 7% כאקט בונה אמון, או אם ירצה ערבויות, אז אתן במשחה, תמורת 2%, מהמובטח לו, לכל אורך חיי ההשקעה (לא לכל אורך חי האחזקה שלו, כי אם ירצה לצאץ אחרי 3 שנים, אני אמשיך להנות, מאורך חיי ההשקעה) או שרכוש ממנו בניכוי, אותם 2% עתידיים.

דבר כזה היית "אוכלת"?

נראה לי שנתת לי רעיון נחמד.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

Nemesis001

New member
זה יכול להיות מעניין

בתור משקיע קל לי יותר לבלוע דברים כאשר אני מבין בדיוק מה מי שמוכר לי מרוויח.

johndeere2

New member
ערבויות כמו ערבות בנקאית או אצל נאמן יכולים להבטיח את התשואה

לפני כשלוש שנים נכנסתי להשקעה בנדלן מניב בחו"ל עם הבטחת תשואה. מוכר ההשקעה הראה לי את מודל הרווח שלי וגם (ואף חשוב מכך) את מודל הרווח שלו. כיוון שאני יודע שאינו מבצע פעילות פילנטרופית במכירת ההשקעה חשוב לי להבין את מודל הרווח שלו וכך אני יודע על מה אני משלם לו.
לי הוא חסך את למידת השוק, הטיסות ההבנה בשוק באותה מדינה, תקשורת עם עורך דין ורואה חשבון מקומי להבין את הפרטים בהכנסה השוטפת ובמכירת הנכס לכשיתבצע, ושמחתי לשלם על כך את העמלה שהמוכר גבה.

את העמלה וכסף נוסף שגייס לטיבת ההשקעה שם המוכר בערבות בנקאית שיורדת כל שנה בגובה 70 אחוז מהתשואה הנותרת וכך ידעתי שאם יש בעיות בתזרים השוטף יש למוכר מהיכן להביא את התשואה המובטחת.

גם הצפי לתשואה השוטפת היה גבוה יותר מהתשואה שאני קיבלתי וכך האינטרס של מוכר ההשקעה להשביח אותה גובר, ולי יש ראש שקט לגבי התשואה השוטפת.

צריך להבין מה זה בדיוק הבטחת תשואה וכמה זה "עולה לך" ואז כולם מרוצים
בהצלחה

תודה זה בהחלט עוזר

כשאתה מתכוון בהצגת מודל הרווח.
אתה מתכוון בהצגת המודל או גם בהצגת הרווח הממשי שלו?

את מודל הרווח שלי בשמחה אשמח להציג, אבל אני לא חושב שגודל הרווח ארצה לפרט, למה להכניס אנשים לכיס שלי?

תגובה טובה ומעניינת,תודה.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

johndeere2

New member
הבנה של המודל מספקת הצצה לגבי הסכום הסופי

כיוון שאני יודע מה גובה ההשקעה אני יכול לגזור מכך בגדול את הרווח של המוכר.

לגבי התשואה השוטפת שלו אין לי מידע מדוייק על ההכנסה מעבר למה ששאלתי את המוכר מתוך התעניינות. הוא רמז לי שבממוצע הוא מקבל קצת יותר מאחוז מעבר לתשואה המובטחת. אבל ההכנסה תלוייה בתשלום הדיירים ובהוצאות שהנכס דורש ולכן לעיתים זה יותר ולעיתים פחות.

מסכים איתך שאתה לא רוצה לפרט למשקיעים בדיוק כמה כסף אתה מרוויח על ההשקעה או מה גובה העמלה שאתה גוזר על ההשקעה. הרבה אנשים חושבים שמישהו שגוזר קופון על השקעה שלהם הוא בהכרח נוכל או שזה כסף שהמוכר לא הרוויח אותו ביושר ולא מבינים שעבור הרבה משקיעים ללא אותו מוכר הם לא היו מבצעים כלל את ההשקעה ואף אחד לא היה מרוויח.

למעלה