עזרה בחיבור חוליות... תודה מראש

גילה או

New member
מדביקים.......

בשלב 14 מסומן האיזור המקווקו אותו מורחים בדבק. כן אחרי ההדבקה זה יהיה חזק

1joni1

New member
פחחחחח חשבתי זה כבר משהו רציני שונא הדבקות...

למזלי לא המשכתי להכין עוד 5... הכנתי רק אחד אני לא מדביק... זה הורס הכל... יש למשהו משהו כזה מכמה חוליות יפה קל ופשוט יחסית... אפשר גם מ12 או 30... תודה מראש

gvish

New member
גם אני לא אוהב הדבקות

אני גם לא אוהב לבחור את סוג הדף. גם לצבוע דפים זה לא נחמד, אבל דף צבוע או עם דוגמא מוסיף לדגם המוכן הרבה מאוד. יש דגמים של אומני אוריגמי גדולים שכוללים שימוש בדבק ואפילו בחוט ומחט. הדגם שהבאת כל כך יפה ופשוט שאני חושב לעשות אותו עם הבנות שלי. זה יהיה קישוט מקסים לסוכה.

gvish

New member
קישור לדגם חזק בלי דבק

את הדגם שבקישור הכנתי לאחות של חבר שלי לפני 7-8 שנים.

1joni1

New member
חחח לפחות אתה אוהב את זה...

תאמת רעיון טוב להכין לסוכה... אני יכין אחד כזה מ15 על 15 יראה סביר... (בגודל) צום קל וחג סוכות שמח

ittaih

New member
בחוברת אוריגמי מס' 1

שיצאה אחרי הכנס בעין גדי (על הכריכה טומוקו פוסה מחזיקה משהו מנייר בעודה צפה בים המלח...) יש הוראות של ליהי סולומון איך לחבר את הקוסודמה מ-6 חלקים הקרויה "כריסנטמום" (בעברית: "חרצית") ללא דבק, למרות שבכל הספרים והאתרים שראיתי תמיד כתוב "glue". אותן הוראות יעבדו גם בקוסודמה מאתר oriland שהבאת כאן. כלומר - יש (!) חיבור של הקוסודמה הזאת בלי דבק! הוא אמנם מעצבן והרבה יותר קשה, אבל למי שמיומן בקיפולי שיקוע ובחיבורים מעצבנים - זה לא נורא. ליהי בעצמה עשתה כמה וכמה כאלה, גם כעגילים וגם, אם אני לא טועה, כקישוטים לסוכה המיניאטורית שהייתה בתערוכה של המרכז ברמת גן בסוכות לפני איזה שלוש או ארבע שנים. החיבור מבוסס על קיפולי שיקוע של שניים - זה מול זה - מן המשולשים החיצוניים למתומן שנמצא שם, ואז אם השקועים הם "נקבות" והלא-שקועים הם "זכרים", מחברים אותם אחד לתוך השני וזה מתחבר די חזק. לי יש דגמים כאלה - בלי דבק - שאני מחזיק כדוגמאות בארגז מיטלטל, ועל אף הטלטולים הם מחזיקים מעמד יפה.

1joni1

New member
אממ למי שלא מבין מה זה כיפול שיקוע...?

אני דווקא עשיתי די הרבה חיבורים חלקם קשים... עשיתי כמה מ30 חלקים ועשיתי גם כל מיני משושים פנימים.. שצריך להכניס חלק בתוך המשושה הסגור... אבל כיפול שיקוע לא מכיר אשמח אם תסביר ד"א אני רואה שאתה הוא בעל החנות אז עדין אפשר להסיג אצלך דפים וספרים?.. ואם כן אז איפה בדיוק תודה ג'וני

למעלה