עזרה בחיבור ציוד של הוט ל Juniper

david_san8

New member
שלום לכולם,
אשמח לעזרה.
יש לנו בארגון קו ADSL של בזק שמיועד לאורחים.
הוא מחובר היום לציוד של Juniper SRX220 שכל תפקידו הוא לחלק כתובות למעל 400 לקוחות (DHCP) ומוגדר עליו חייגן PPPoE בפורט אליו נתב ה DLINK של בזק מחובר.
מה Juniper אני מחובר ל Back Bone של הארגון (הפורט מוגדר כ ACCESS ומוגדר ב Vlan0).

יש לי קו חדש של הוט עם נתב של Hot Box 4 אותו הגדרתי כ Bridge.
כאשר אני מנסה לחבר את הנתב של הוט ל Juniper באחד מהפורטים (ניסיתי להגדיר אותם גם כ Access Vlan0 וגם אם אני לא שם שום הגדרה הציוד פשוט לא מקבל את האינטרנט של הוט בשום צורה, גם דרך ה CLI כאשר אני מנסה לעשות פינג אחוצה (לדוגמא 8.8.8.8) הוא לא מגיע לשום מקום.
אני שובר את הראש כבר כמה ימים ואבוד עצות.
ב Interface שהציוד של בזק מחובר לא מוגדר שום דבר פרט ל Task של חייגן PPPoE עם כל הנתונים (שם משתמש וסיסמא) שהוא מבצע חיוג ברגע שמתחבר לשם ציוד (DLINK של בזק במקרה הזה).
כאשר אני מחבר לפטופ ישירות לנתב Hot Box אני מקבל כתובת חיצונית מה ISP.
אשמח לעזרה מי שמבין בציוד.

sys_admin

Active member
דבר ראשון שאתה צריך לעשות זה להגדיר את הפורט WAN של SRX220 שאותו אתה מחבר למודם של הוט, זה להגדיר את אותו ה WAN פורט כ DHCP Client ואחרי זה לראות האם הוא בכלל מושך כתובת מהספק אינטרנט. אם הוא לא מושך כתובת תנסה לחבר אותו לא למודם של הוט, אלה לרשת אחרת שיש בה שרת DHCP ולראות האם הוא מושך שם כתובת של אותה הרשת. אם הוא מושך כתובת של רשת אחרת שחיברת אותו ללשם, אבל לא מושך ממודם של הוט, אז מאוד יכול להיות שגמרת את שלוש הכתובות IP שספק ISP מקצה לך ובכדי בכל זאת לפתור את זה, תשנה את ה MAC של רגל WAN של SRX220 ל MAC של אותו הלפטופ שכן הצליח למשוך כתובת תקינה מהספק.
דוגמה להגדרות WAN מסוג DHCP CLIENT, למשל כך:
interfaces {
fe-0/0/2 {
unit 0 {
family inet {
dhcp;
}
}
}
}

גם כדאי לקחת בחשבון שסבונייה זו של Juniper לא נועדה לקווים שמעל ל 35MBPS, אפילו לפי מפרט של היצרן, אם היא משמשת לצורך הגנה על הרשת LAN שמאחוריה.

david_san8

New member
דבר ראשון שאתה צריך לעשות זה להגדיר את הפורט WAN של SRX220 שאותו אתה מחבר למודם של הוט, זה להגדיר את אותו ה WAN פורט כ DHCP Client ואחרי זה לראות האם הוא בכלל מושך כתובת מהספק אינטרנט. אם הוא לא מושך כתובת תנסה לחבר אותו לא למודם של הוט, אלה לרשת אחרת שיש בה שרת DHCP ולראות האם הוא מושך שם כתובת של אותה הרשת. אם הוא מושך כתובת של רשת אחרת שחיברת אותו ללשם, אבל לא מושך ממודם של הוט, אז מאוד יכול להיות שגמרת את שלוש הכתובות IP שספק ISP מקצה לך ובכדי בכל זאת לפתור את זה, תשנה את ה MAC של רגל WAN של SRX220 ל MAC של אותו הלפטופ שכן הצליח למשוך כתובת תקינה מהספק.
interfaces {
fe-0/0/2 {
unit 0 {
family inet {
dhcp;
}
}
}
}

גם כדאי לקחת בחשבון שסבונייה זו של Juniper לא נועדה לקווים שמעל ל 35MBPS, אפילו לפי מפרט של היצרן, אם היא משמשת לצורך הגנה על הרשת LAN שמאחוריה.
היי, ראשית כל תודה על התגובה!
אין לי יציאת WAN אלה 7 יציאות Giga Ethernet.
יש לי אפשרות להגדיר את אחד מהפורטים כ IPV4 ולהגדיר אותו כ DHCP CLIENT.
לאחר שאגדיר כך זה אמור לעבוד ? האם אני צריך לבצע עוד הגדרה כלשהי ?

sys_admin

Active member
היי, ראשית כל תודה על התגובה!
אין לי יציאת WAN אלה 7 יציאות Giga Ethernet.
יש לי אפשרות להגדיר את אחד מהפורטים כ IPV4 ולהגדיר אותו כ DHCP CLIENT.
לאחר שאגדיר כך זה אמור לעבוד ? האם אני צריך לבצע עוד הגדרה כלשהי ?
כמובן שכל אחד מהממשקים Giga Ethernet במכשיר זה ניתן להגדיר כ WAN ואפילו ממשקי משנה שלהם גם. רק צריך להגדיר את זה. כמו שכבר כתבתי, את הממשק פיזי או וירטואלי שאתה מגדיר כ WAN ומחבר אותו ליציאה ממודם של הוט, אתה צריך להגדיר אחרי זה שממק זה יקבל את כתובת IP כלקוח DHCP. אם הוא מצליח למשוך כתובת מ ISP מצוין, אם לא תנסה לחבר אותו לרשת שיש בה שרת DHCP, לצורך זה שתבדוק שהוא כן מצליח למשוך כתובת של רשת שבוודאות מגיבה. אם הוא לא מצליח לקבל כתובת של ISP, אבל כן מצליח מרשת אחרת שלך, שניסית לחבר אותו לשם, אז כל הסיפור הוא בכך, שכפי שכבר הסברתי כבר ניצלת את כל שלושת הכתובות ש ISP נתן לך וכל מה שאתה צריך לעשות זה להעתיק את כתובת MAC לממשק WAN שהגדרת מאחד הכרטיסי רשת שניסית לבדוק איתם וכן הצלחת למשוך כתובת. מצרף מחדש חלק רלוונטי של ההגדרת ממשק כפי שהוא צריך להיראות, למשל של ממשק ge-0/0/1

אבל כל זה לא רלוונטי למכשיר זה, בגלל שכפי שכבר הסברתי הוא כלל לא מתאים לחיבורים שהמהירות בהם יותר מ 35MPBS. שזו מגבלת חומרה של סבונייה עתיקה זו, כפי שניתן לראות את זה גם במפרט של יצרן.

קבצים מצורפים

• juniper.jpg
    juniper.jpg
    KB 9.4 · צפיות: 2
נערך לאחרונה ב:

david_san8

New member
כמובן שכל אחד מהממשקים Giga Ethernet במכשיר זה ניתן להגדיר כ WAN ואפילו ממשקי משנה שלהם גם. רק צריך להגדיר את זה. כמו שכבר כתבתי, את הממשק פיזי או וירטואלי שאתה מגדיר כ WAN ומחבר אותו ליציאה ממודם של הוט, אתה צריך להגדיר אחרי זה שממק זה יקבל את כתובת IP כלקוח DHCP. אם הוא מצליח למשוך כתובת מ ISP מצוין, אם לא תנסה לחבר אותו לרשת שיש בה שרת DHCP, לצורך זה שתבדוק שהוא כן מצליח למשוך כתובת של רשת שבוודאות מגיבה. אם הוא לא מצליח לקבל כתובת של ISP, אבל כן מצליח מרשת אחרת שלך, שניסית לחבר אותו לשם, אז כל הסיפור הוא בכך, שכפי שכבר הסברתי כבר ניצלת את כל שלושת הכתובות ש ISP נתן לך וכל מה שאתה צריך לעשות זה להעתיק את כתובת MAC לממשק WAN שהגדרת מאחד הכרטיסי רשת שניסית לבדוק איתם וכן הצלחת למשוך כתובת. מצרף מחדש חלק רלוונטי של ההגדרת ממשק כפי שהוא צריך להיראות, למשל של ממשק ge-0/0/1

אבל כל זה לא רלוונטי למכשיר זה, בגלל שכפי שכבר הסברתי הוא כלל לא מתאים לחיבורים שהמהירות בהם יותר מ 35MPBS. שזו מגבלת חומרה של סבונייה עתיקה זו, כפי שניתן לראות את זה גם במפרט של יצרן.
תודה רבה על התשובה המפורטת, הבנתי למה התכוונת, אנסה את זה בראשון.
מעריך מאוד את עזרתך!
סופ"ש נעים.

arseny92

Well-known member
מנהל
interfaces {
fe-0/0/2 {
unit 0 {
family inet {
dhcp;
}
}
}
}

יש תג קוד, לא צריך תמונות
קוד:
interfaces {
    fe-0/0/2 {
        unit 0 {
            family inet {
                dhcp;
            }
        }
    }               
}

למעלה