עזרה בחיפוש ארוע היסטורי

עזרה בחיפוש ארוע היסטורי

שלום לכולם אני צריכה למצוא ארוע שהיה בשולי ההיסטוריה האירופאית והשפיע על מהלך ההיסטוריה באירופה/בעולם. השואה למשל לא ארוע טוב, כי אינו בשוליים. דוגמא שהיתה טובה (אבל מישהו כבר עשה על זה עבודה) היא מסיבת בירה שבה היטלר השתתף והכריז כי יוביל מהפכה. היה גם איזה סיפור עם 5 מרגלים שהשפיעו על המלחמה הקרה. האם למישהו יש רעיון? מכיר ארוע כזה? שכאילו שולי, אבל התברר כמאד משמעותי? אודה על עזרה ספציפית או על כיוון חשיבה. תודה מראש ורדה

s o m e o n e19

New member
לדעתי...

הדוגמא הכי טובה היא הסיבה לפרוץ מלחה"ע 1, רצח יורש העצר האוסטרו-הונגרי, ודבר כזה, שהוא קטן בקנה מידה עולמי, גרם לכך שאוסטרו הונגריה הכריזה מלחמה על סרביה (שראתה בה אחראית לרצח), וזה הפעיל את מערכת הבריתות באירופה, והפך למלחמה הגדולה עד אז, וזה, כאמור, בעקבות רצח של אדם אחד, שאז גם לא יכלו לדעת מי שלח אותו בוודאות.

Boogieman

New member
האף של קליאופטרה.

אפשר לחפור בהסטוריה שמאחורי הקלישאה, שאם לקליאופטרה היה אף יותר גדול (ולכן היא היתה פחות יפה) כל ההסטוריה של האימפריה הרומית, שבעקבותיה של העולם, היתה משנה כיוון.

TaL53

New member
דווקא קראתי

אתמול שלפי מטבעות מתקופת קליאופטרה שמצאו במצרים קליאופטרה מצטיירת כאישה יחסית לא יפה לפי אמות המידה שלנו. אולי כול העניין היה בכלל מיתוס.

Marinette

New member
אבל היה לקליאופטרה גם אינטרס

להציג את עצמה במטבעות כבעלת אף ארוך, דווקא. אחד מסימני ההיכר המקובלים של בית תלמי היה 'אף הנשר' הארוך והמעוקל, שירשו לפי המסורת מאביהם המייסד, תלמי סוטר. מעין "סמל מסחרי" שכזה. אני רואה אפשרות שאפה של קליאופטרה הודגש או גם הוגזם במטבעות או בציורים כדי להוכיח שהיא אכן יורשת לגיטימית ובת השושלת. (שלא לדבר על האפשרות שנראית לי די מובנת מאליה, שאולי היא לא הייתה יפה במיוחד בתווי פניה אבל הייתה חושנית וכריזמטית במידה כזאת שאף כזה או אחר לא הפריע לה להיחשב למושכת. כבר היו דברים מעולם, ואנחנו יודעים על קליאופטרה לכל הפחות שהייתה משכילה במיוחד ונחשבה לאשת שיחה מבריקה.) אגב, ראיתי את הכתבה, וזה ממש מגוחך שמציגים שם את העובדה מופיעה על מטבעות כבעלת אף ארוך כאיזו תגלית חדשה ומרעישה. אני זוכרת עוד מימי התיכון שלי (לפני 17 שנה ויותר) שאותו הדבר נכתב אז בספרי הלימוד - משהו בסגנון "דעו לכם שקליאופטרה כנראה לא הייתה כזאת יפה אחרי הכל, יש מטבעות שהיא מופיעה בהם עם אף ממש ארוך". גם אם מצאו מטבעות חדשים, העסק הזה לא חדש...

ihtiyar

New member
המברק של ביסמארק (Ems Telegram)

וילהלם, הקיסר הפרוסי, כתב איגרת שאותה התכוון לשלוח באמצעות השגריר הצרפתי בנדטי. אוטו פון ביסמארק לקח את האיגרת, שינה מעט את תוכנה כדי שהיא תהייה פוגענית, וכך יצאה האיגרת לצרפת. התוצאה: שינוי הנוסח גרם למלחמת פרוסיה עם צרפת ביולי 1870, שבו הביסו הפרוסים את הצרפתים במלחמה שנמשה חמישה חודשים.

תותח9

New member
משהו עתיק יותר

הופעת המגפה השחורה במאה ה-14 בעקבות ירי פגרי חולדות נגועים במהלך מצור באחת הערים באירופה הסתייגות: אינני יודע אם הסיפור אמיתי

מכת ברק שפגעה במרק מולקולות קדמון

ויצרה את החיים... מצד שני זה לא כזה חשוב.

למעלה