עזרה בחיפוש בית חם לכלבה מבוגרת

עזרה בחיפוש בית חם לכלבה מבוגרת

אני מחפשת בית חם לכלבת פודל בת 5. כלבה מתוקה ויפה. קראתי פעם שיש אנשים שמגדלים בחצר ביתם כמה כלבים ביחד והם אוהבים בעלי חיים ומתייחסים אליהם באהבה רבה. בית כזה אני מחפשת לכלבה שלי. התחתנתי עם אדם שאין לו גישה לכלבים. עברתי לאיזור הצפון והוא ניסה להוריד אותה בכוח מהמדרגות והיא נשכה אותו. מאז הוא נותר לה טינה. הוא שונא אותה על זה שהיא נשכה אותו. היא נשכה אותו פעם נוספת כשהוא ניסה לתפוס אותה ולסגור אותה בחדר כעונש על התנהגות. אני חייבת לציין שהכלבה הזאת אף פעם לא נשכה את אף אחד. רק עם בעלי היא פתאום קצת תוקפנית בגלל שהוא תוקפני כלפיה. אבל זה כמו לופ שאי אפשר לנפץ אותו. אני מאוד אוהבת את הכלבה וקשורה אליה אבל בעלי לא יכול לשכוח שהיא נשכה אותו והיא לא יכולה לשכוח את התוקפנות שלו כלפיה. לידו, היא כאילו הולכת על קליפות של ביצים. אם היא עושה טעות אחת - השנאה שלו כלפיה מתעוררת והוא מגיב בתוקפנות. מה עושים? אני מנסה להסביר לו שאם היא לא תרגיש שהיא צריכה להגן על עצמה היא לא תנסה לתקוף אותו כשהוא מתחיל עם כל הבלאגנים שלו. אמרתי לו: "תסתכל למה איתי היא לא תוקפנית. למה אף פעם לפני חן היא לא תקפה אף אחד". כל הוטרינרים שטיפלו בה אמרו לי שהיא כלבה מחונכת להפליא ולא תוקפנית. אז מה קרה עם בעלי? יש סיכוי לשפר את המצב או שאני חייבת לטובת הכלבה לתת אותה? האם זה לא יעשה לא טראומה גדולה אם אני אתן אותה? במיוחד לאחר העובדה שלקחתי אותה מצער בעלי חיים בגיל שנה (היא היתה שם חצי שנה) ולפני שנתיים אמא שלי ז"ל נפטרה והיא חוותה תחושה כבדה של אבל מכיוון שהיא היתה קשורה מאוד לאמא שלי. אני חייבת להדגיש, הכלבה מאוד קשורה אלי. יש למישהו פתרונות?

תסתכלי

נגיד שאת חייה עם משהוא הרבה מאד זמן ואוהב תאותו מעד ויודעת שהוא אוהב אותך. ואז הוא נותן אותך לאנשים זרים בטענה שזה לטובתך? בטח שזאת תראומה כשהשארתי את הכלבה שלי בבית לבד עם סבתא שלי כשנסעתי לחו"ל למראת שהיא מכירה ואוהבת את סבתא שלי, היא לא אכלה כלום ובלילה בכתה במשך כל השבוע! עדיף לנסות לטפל מאשר לקחת צעד כו רציני (אני כבר לא מדבר על זה שהכלבה תיקך את מקומה של כלבת שיכלה לקבל בית חם ואוהב). צריך ללמד את הכלבה לא לריב עם בעלך, ובאמת? בעלך יותר חכם, מהכלבה הוא לא יכול לוותר לה? כמו ילדים קטנים שרבים!! צריך שבמשך כמה זמן לא את אלה בעלך יאכיל ויטייל עם הכלבה, זה תמיד עובד! והם יקשרו מאד. אני תטוח שעם בעלך אוהב אותך הוא יסכים לעשות זאת בשבילך!!!

היא בת 5. זה נחשב לזקן?

ואני אתן אותה רק אם לא תהיה ברירה. אם אוכל למצוא פתרון כדי להשכין שלום בין הצדדים. יהיה טוב. כשהיא רגועה, הוא ממש אוהב אותה. שבוע שעבר כשהיא היתה בימים הראשונים עם המחסום (המחסום מאוד הרגיע אותו) הוא שיחק איתה ואמר שהוא מתחיל לאהוב אותה מחדש. ממש כך.

Talia E

New member
5 זה ממש לא גיל זקן!

היא בחורה צעירה!... מדברייך בהודעה זו אני מבינה שיש אור בקצה המנהרה
אל ייאוש!

שנטי, שי, זה בשבילכם../images/Emo36.gif

טוב זה ממש מסובך, אני חושב ששנטי או שי( יש לו תשובות לכל דבר) אולי יוכלו לעזור!

shanty.G

New member
חינוך בעלים חיים וחינוך בעלי חיים

(מישהו פעם כתב משהו דומה בהקשר אחר בפורום, והנה זה רלוונטי). הי אריאלה, כמו לכל דבר- גם למטבע הזה יש שני צדדים. אפילו שלושה. לפני הנישואין, הייתן שתיכן לבד, כשהכלבה היתה חופשיה לעשות כרצונה, אם אני מבינה ללא אילוף בסיסי כלשהו. אחרי החתונה, קרו כמה דברים שלנו, ההולכים על שתיים נראים אולי מובנים מאליהם- ירח דבש, מעבר למקום מגורים במקום אחר, יחד עם הבעל. ואנחנו בחרנו את הכל, הכל בשליטתנו ומתוך מודעות. מבחינת הכלבה, התהפך כל עולמה: את, האדם האהוב עליה ביותר עלי אדמות "נעלם" לכמה ימים (ירח הדבש), עברתם למקום מגורים מרוחק והתנתקתם מכל המוכר לה, היא נכנסה לטריטוריה חדשה יחד עם גורם נוסף, שלא היה קיים מבחינתה עד כה, אשר גזל את כל תשומת הלב שלך, או את רובה לפחות. כל אלו, שבין כה וכה מערערים את הבטחון העצמי של הכלבה, יחד עם עובדת היות בעלך חסר גישה (לדברייך) לבעלי חיים, ואם להודות אולי על האמת, גם קינא לך לאור תשומת הלב שודאי הענקת כמו תמיד לכלבה, החלו את הלופ הזה. את צודקת, וקשה יהיה מאוד למצוא לכלבה בית חדש, גם כך קשה למצוא בתים מאמצים לכלבים, על אחת כמה וכמה בגיל הזה (לא שהיא קשישה, היא רק לא צעירה...). הכלבה מאוד קשורה אלייך, ולהיפך; בעלך פוחד מהכלבה, והיא פוחדת ממנו. הפחד ההדדי עמוק מאוד. לפי דברייך, יש סיכוי לשניים להתקשר אחד עם השני, הרי כאשר בעלך מרגיש שהאיום מוסר (בעזרת המחסום), הוא מצליח לתקשר איתה לא רע, יחסית. אבל זה ידרוש מאמצים משלושתכם, סביר להניח שבהשקעה כספית כלשהי, מה לעשות. שלושתכם הרי לא יכולים לחיות כך, זו התעללות בכלבה מכל הבחינות, והאוירה בבית היא אוירת מתח באופן תמידי- לא בריא לאף אחד מהצדדים. הפרוייקט שלך עכשיו הוא לשכנע אותו שהשקעת כסף בעניין הוא לא בזבוז, אלא השקעה לטווח ארוך, שכן- האם תוותרי על גידול כלבים לנצח? ומדוע שלא ילמדו להסתדר, הלא מבחינתו היא "תוקפת", אם התוקפנות (ההדדית) תנוטרל, ההשקעה תשתלם לכולם
. אם הוא רך כמו חמאה, כמו שציינת, תהיה דרך להגיע אליו. בעיקר אם האושר שלך חשוב לו, והוא חשוב לו. למרות שהיא לא גורה או בגיל האידאלי לאילוף (וגם הבעל
), כדאי מאוד שתפנו ליועץ מקצועי בעניין- מומחה התנהגות אשר יוכל באמצעות הידע והנסיון שלו להמציא לכם פתרונות מקצועיים לטיפול בבעיה (הלא פשוטה). זה יעזור לא רק לכלבה, אלא גם לשניכם.

TheFinalCut

New member
ובכן

המצב אכן סבוך, אך לדעתי יש בהחלט מה לעשות. ראשית כל, אני ממליץ להתחיל בשיחה רצינית עם בעלך - תסבירי לו שהוא בהחלט יקר ללבך, אך גם הכלבה יקרה ללבך וכמו שזה יהיה לא הוגן לטעון שאת "מעדיפה" ילד על הבעל עקב התנהגות מסוימת או הזמן שאת בוחרת להשקיע בפעילות מסוימת, זה לא הוגן לטעון שאת מעדיפה את הכלבה על פניו בגלל שלא ירית בה אחרי שהיא נשכה אותו, או משהו כזה. ותאמרי לו שאת בטוחה שכל הבית יהיה נעים הרבה יותר ברגע שתפתרו את הבעיה הזו שיש שם, בין יחסי הבעל-כלבה האלה. מה שאני ממליץ זה פסיכולוג\מאלף כלבים, לטיפול משפחתי. תעשו מס´ טיפולים עם איש מקצוע, כולכם יחד, ואין לי ספק שיש במדע הזה את הכלים לפתור בעיה כזו. אני לא מאמין שרק הכלבה תצטרך לעשות התאמות ולעבור חינוך מחדש, אלא גם בעלך, אבל אני בטוח שברגע שתסבירי לו כמה זה חשוב לך, וכמה יהיה הרבה יותר רגוע ונחמד אחרי שתפתרו את הבעיה, הוא יעתר.

dando1

New member
לידיעתך..

שאני לקחתי את הכלבה שלי[צער בעלי חיים]הוצאתי אותה לטיול אחרי כמה ימים והא נשכה אותי בכוח רב ולא מתוך משחק,כנראה שהיא פחדה מהמקום החדש אני קצת פחדתי ממנה אבל יצאתי איתה לטיולים שוב והכל הסתדר,היום אחרי 4 שנים אני אומר לך שעם קצת פינוקים,זמן ביחד עם הכלבה,הכל מסתדר, אם אני...ילד בן 14 יכול להסתדר עם כלבה,אני בטוח שבעלך,בן אדם בוגר יכול להסתדר איתה,בכל מקרה,להוציא אותה מהבית זהו צעד אסור, וגם להרדים אותה,פשוט בעלך יצטרך לחיות איתה,עדיף שינסה לשפר את ה"קשר" בינו לכלבה מאשר כל הזמן לחפש,אני לא מבין את זה,אני מצטער להגיד לך את זה,זה מוזר למדי,אסור לך להוציא את הכלבה מהבית,אלא להשאר ולפתור את הבעיה, בהצלחה!תדווחי לנו מה קרה, תודה על זמנך!. דן.

tom y

New member
אני הייתי מוסרת דווקא את הבעל

נשמע שמי שסובל כאן מבעיות התנהגות קשות זה הבעל שמגיב בצורה כוחנית תוקפנית וילדותית. מסכנה הכלבה, לא פלא שהיא מגיבה בצורה כזו!

אבת

New member
קחי את בעלך לפסיכולוג לא את הכלבה

אריאלה יקרה אם המצב הוא שכלבה שמעולם לא היתה תוקפנית כלפי אף אחד נהיית פתאום כל כך תוקפנית זה חשוד .כלבים בדרך כלל יודעים לזהות יופי מי ידיד ומי אויב , ואם היא מזהה את בעלך בתור אויב אז צר לי אבל כדאי לך להתייחס לזה , אני יודעת שלא נח לשמוע את מה שאני אומרת , אבל אם הוא תוקפני ונוקשה זה לא יגמר בכלבה , בקיצור לכי איתו לטיפול זוגי כזה או אחר , כי המריבה בינו לבין הכלבה נראית לי כמו סימפתום לבעיה בינכם. שיהיה לך בהצלחה

chomed

New member
שלום אריאלה

הרבה לחדש אחרי הדברים שכל האנשים החכמים האלה אמרו לפני, אין לי. גם לדעתי הטיפול צריך להיות עבור הכלבה ועבור האיש. אני לא יודעת על מקומות אחרים, אבל בעמותת צער בעלי חיים רחובות יש מדי יום שישי פסיכולוג כלבים מאוד נחמד, ויתכן שהוא יוכל לעוץ עצה. בכל מקרה, אני מסכימה שהבעיה עם הכלבה הוא סימפטום לבעיה ביניכם, ובכל מקרה חשוב לדעת, גם אם אין ברירה ואת מחליטה להפרד מהכלבה, למצוא לה בית טוב, אוהב, ו... כזה שאת היית רוצה לעצמך. אחרי תקופת מה (כמה שבועות לפחות), תוכלי לבקר את הכלבה והיא כבר תבין שזהו הבית החדש שלה. שוב, אני ממליצה לנסות לפתור את הבעיה, אבל אי אפשר לחייב אותך, או אותו... אז תחשבי מה יותר חשוב לך, מה יקרה כשיהיו ילדים שיקבלו את מירב תשומת הלב שלך וכו´, ותחליטי מה הפתרון הנכון ביותר.

למעלה