עזרה בחיפוש מידע

ב ר א ו ן

New member
עזרה בחיפוש מידע

שלום, שמי רותי (אבל אתם יכולים לקרוא לי בראון
) ואני צאצאית ליוצאי הונגריה. בעקבות עיסוק בזכרונות של סבא שלי, אני מחפשת מידע על העליה הבלתי לגאלית לא"י בשנת 1939, באוניה רודניצ'אר (יצאה 4 פעמים מבולגריה, אבל היו עליה גם הרבה הונגרים). מישהו מכיר אנשים שהיו עליה? תמונות ממנה? יש למישהו רעיון איפה אפשר לחפש מידע כזה?
אגב, רק לראות את שמות המאכלים והתמונות המצורפות בשרשורים קודמים נתנו לי הרגשה ביתית. אז שוב תודה

טומי*

New member
שבת שלום לרותי.....

הייתי מציע לך לפנות למוזיאון למורשת היהדות הדוברת הונגרית בצפת..הקישור מצורף כאן.

עב

New member
ועוד 3 רעיונות

הארכיון הציוני של הסוכנות היהודית (אפשר לפנות בטל', דואר ומייל) ראי קישור. לי הם לא מצאו דבר, אבל ענו בנימוס (גם משהו בימנו). מקום בו מצאתי מידע רב היה הארכיון המקוון של הפלסטיין פוסט (שנקרא היום הג'רוסלם פוסט). ראי קישור. כאשר את מתחילה את החיפוש (באנגלית כמובן) לכי לצד השמאלי של הדף, רשמי את שם האוניה ותבחרי את התאריכים, נניח מ 1.1.1939 עד 31.12.1939 ותקבלי את כל החומר שפורסם על האוניה הזאת. (אני מצאתי 18 כתבות על האוניה שאמא שלי עלתה בה). אפשרות שלישית היא ארכיון לתולדות ההגנה בתל אביב (צריך לגשת אליהם בשעות הקבלה). הנה יש לך מה לעשות השבוע. בהצלחה!

עב

New member
אוף, התבלבתי

בפלסטיין פוסט צריך לחפש בצד הימני של הדף. וחוצמזה, ברוכה הבאה לפורומנו העליז

ב ר א ו ן

New member
תודה רבה לכולכם! ../images/Emo42.gif

אני (או אמא שלי) נבדוק את המקורות הללו בזמן הקרוב. מעניין מה יצא מזה. שבוע טוב!

למעלה