עזרה בחיפוש ספרות ילדים חדשה...

לבנת24

New member
עזרה בחיפוש ספרות ילדים חדשה...

שבת שלום, במסגרת סמינריון אני מעוניינת לבדוק האם אגדות ילדים/ספרות ילדים חדשה שונה מהאגדות של פעם לגבי תפיסת הנשים (יפות, מכשפות, אימהות, פסיביות, מחכות לאביר על הסוס הלבן...). אשמח לקבל הצעות לאגדות חדשות... אלפי תודות, סופ"ש קסום
לבנת

נושא מרתק!

השאלה היא מה בדיוק את צריכה-יש אגדות שנכתבו במיוחד כתגובה פמיניסטית לאגדות הקלאסיות(למשל ,"נסיכה על סוס" בעריכת ד"ר מירי ברוך ו"אגדה חדשה "שכתבה גייל הראבן. יש הרבה ספרי ילדים שאינם בדיוק אגדות-דברים ריאליסטיים יותר שגם בהם יחסי המינים ותפקידיהם משמעותיים,ויש כמו אגדות-ספרים מודרניים עם "ניחוח" אגדי-כמו יצירות של נורית זרחי ושל שלומית כהן-אסיף. אם תפרטי יותר למה הכוונה וגם על אילו גיאים מדובר,איזו תקופה נחשבת כחדשה ,האם מדובר בספרות ישראלית וכו' וכו'-אשמח לנסות לעזור עוד.

לבנת24

New member
פרטים נוספים...

שבוע טוב ותודה על הנכונות לעזור, נראה לי שמכל מה שמנית אני מחפשת אגדות - ספרים מודרניים עם "ניחוח" אגדי - כמו יצירות של נורית זרחי ושל שלומית כהן - אסיף. הרעיון הוא לבחון אגדות ילדים, כמו: עמי ותמי, סינדרלה, כיפה אדומה, שלגיה ושבעת הגמדים וכו' מול אגדות ילדים מודרניות (נאמר 25 שנה אחורה, כלומר: 1979 - 2004), כאשר היצירות לא בהכרח חייבות להיות ישראליות ומעניין להשוות גם את מין הסופרים, כלומר: האם מין הסופרים משפיע על אופן הצגת הנשים באגדות המודרניות, כך שסופרות, למשל, יציגו נשים נטולות סטריאוטיפים מיניים, ולעומתם סופרים ימשיכו להציג את הדמויות הנשיות כבעבר? שוב אלפי תודות,

ואת רוצה לכתוב רק על מה שמוגדר

אגדות? כי נדמה לי שסיפורי האגדות המודרניים כבר נכתבים מתוך מחשבה על ג'נדר, (בין אם בוחרים להתיחס אליו באופן הקלאסי או המודרני) ואולי הבחירה בספרים "רגילים" לילדים תפתיע יותר (או אולי לא תפתיע בכלל. כמה עצוב) בראיה עלק פמיניסטית, יש את זה, אבל זה נורא תלוי מה את מחפשת, כי יש כל כך הרבה ספרים, שאפשר להוכיח כל תאוריה כמעט.

עוד ספרים ברוח הזו

הנסיכה חכמולוגה, של בבט קול (הוצאת זמורה) הנסיכה השקרנית, של ציפי שחרור (לא קראתי) הנסיכה "יכולה הכל בעצמי" של יונה טפר, בהוצאת הקיבוץ המאוחד. אני חושבת שמהז'אנר הקלאסי זה פחות או יותר כל השאר

ארחיב קצת בדוגמאות

למרות שזרחי וכהן אסיף באמת הכי קופצות לי לראש-הראשונה-תנינה,"מפרשיות",,יתוקנו זלזל וזזינה" טינטורו הפילה-לא זוכרת שם מדוייק וכמעט כל ספר, כהן אסיף-נסיכת עגילי העשב,המלך ממדו ועוד הרבה. יש גם סיפורים של אפרים סידון כמו עלילות פרדיננד פדהצור הראשון-סיפור על מלך,אבל נראה לי שכל מי שכותב היום בסגנון אגדתי מאוד מודע לעצמו ולאגדות הקלאסיות.תצמצמי-זה נושא גדול מדי אפילו לדוקטורט...

נצל"ש -

[פשוט לא רציתי לפתוח שרשור חדש..:] אני מחפשת משהו שיש לו את הספר של יאיר לפיד- "החידה השישית". אני צריכה שתי שמות מאותו ספר: את שם הדובר, ואת שם האיש שעוזר לו עם כלי הרכב. תודה.

דפנה 4

New member
אגדה חדשה של גיל הראבן - מומלץ

הנסיכה מצילה את הנסיך וכו'...ספר חביב למדי לגילאי 5-7

למעלה