עזרה בחיפוש רופא...

sasha12342

New member
עזרה בחיפוש רופא...

אז ככה, תקציר האירועים הקודמים (עם אזהרה - זה לא כ"כ קצר...): הריון ראשון - לידה בניתוח חירום בשבוע 32 בשל סיבוך של רעלת הריון (תסמונת HELLP) 3 הריונות הבאים הסתיימו בהפלה טבעית (ללא גרידה) בשבועות מוקדמים. הריון נוכחי, היום אני בשבוע 18+6 וטפו טפו טפו, בינתיים הכל תקין. אבל אתן בטח מתארות לעצמכן שאני לא ממש רגועה... הרופא שלי, ראה אותי לפני חודשיים בשקיפות עורפית וביקש שאחזור אליו אחרי הסקירה והחלבון העוברי (כלומר, אחרי חודש וחצי/ חודשיים)... אתמול הייתי אצלו, הראיתי לו מסמכים מההריון הראשון, שם כתוב בפירוש שבהריון הבא אני צריכה להיות במעקב של HR, הראיתי לו תוצאות בדיקת דם, שעשיתי לפני שבועיים בה רואים שרמת הטרומבוציטים שלי לא גבוהה במיוחד (בתחום הנורמה, אומנם, אבל עדיין נמוך יחסית) הוא סימן את התוצאה עם עיגול, רשם בגדול תסמונת HELLP על כרטיס המעקב, אבל ששאלתי אותו אם אני לא צריכה מעקב יותר צמוד, הוא אמר שלא: "רעלת הריון זאת מחלה של הריון ראשון!". אחרי קצת לחץ הוא הוסיף לבדיקת העמסת סוכר (שאני אמורה לעשות עוד חודש+) גם בדיקת תפקודי כבד... בקיצור - מישהי מכירה רופא טוב, שמתמחה בהריונות בסיכון, באיזור אשדוד/אשקלון/גדרה/רחובות ועובד עם הכללית????

val2006

New member
סאשה שלום!

אני סיימתי את שתי ההריונות שלי בשבוע 27 ו 28 עם תסמונת HELLP , כך שבצדק את מודאגת, אף אחד לא יכול להבטיח שהדבר לא יחזור על עצמו בהריון שני. כרגע אני בשלב של לפני הריון, בגלל שאני אם סכרת נעורים עליי לאזן טוב טוב את הסוכר שלי לפני הכניסה להריון, גם אני מאזור אשדוד לכן אשמח אם תדווחי בפורום על התקדמות הריונך ועל המלצות שאת מקבלת מהרופאים לגבי הטיפול במניעת HELLP בהריון הנוכחי. מאחלת לך המון הצלחה והמשך הריון תקין!!

ואל צודקת בכל מילה ../images/Emo45.gif

אכן, נכון שרעלת מופיעה בשכיחות גבוהה בהריון ראשון, כי הגוף מתייחס לשלייה כאל "גוף זר" וההתקפה עליה בעצם גורמת לרעלת, ובהריונות חוזרים יש סיכוי שהגוף כבר יהיה "רגיל" ולכן התסמונת לא תחזור על עצמה. א-ב-ל, מה לעשות, יש בנות שבכל הריון מפתחות רעלת. פק"ל. and it gets nastier - אומרים שאם הרעלת אכן חוזרת, היא נוטה להופיע בשלב מוקדם יותר בהריון הבא. כך שאם הרופא אומר שאין צורך להתייחס לעניין - זו נראית לי פשוט הקטנת ראש מצדו. אני אמנם לא יכולה לעזור לך בחיפושי רופא כי אני ממש לא מהאזור (וגם לא בכללית, אפעס), אבל בהחלט חושבת שההחלטה להחליט רופא היא במקומה.
המון המון
עתליה

sasha12342

New member
מנסה שוב - רופא למעקב באזור הדרום

אני מחפשת רופא למעקב, עדיף עם התמחות בהריונות בסיכון ועוד יותר עדיף רופא אכפתי וקשוב באזור אשדוד/ אשקלון/ גדרה/ רחובות שעובד עם הכללית. המון תודה.

mesh2001

New member
רופא הריון בסיכון גבוה

סאשה יקרה, מהניסיון שלי אמנם במכבי, צורת החיפוש צריכה להיות שונה. עם ההיסטוריה שלך, הרופא שלך היה צריך מזמן לשלוח אותך למרפאת מעקב בסיכון גבוה שם יש רופאים שזאת המומחיות שלהם. כמו כן, תדירות המעקב גבוהה יותר (כל אחת בהתאם לבעיה שלה). אבל לא מתקבל על הדעת בעיני, לא מבחינה פיזית ולא נפשית, שעם היסטוריה כמו שלך הוא יראה אותך פעם בחודש וחצי. אני מציעה שפשוט תחליפי לרופא נשים אחר, רגיל, והוא כבר יפנה אותך למעקב הריון בסיכון גבוה. אגב, הדרך הכי קלה לזהות רופאים כאלה היא לחפש שמות באתרים של בתי חולים באזור - ממחלקות נשים, היי ריסק וכו ואז לחפש אותם ברשימת הקופה. בהצלחה ומי ייתן ויהיה לך הריון עגול ושלם. מאש

sasha12342

New member
עדכון - ביקור אצל רופא אחר

לפי עצתה של mesh הלכתי לרופא אחר, סתם בחרתי רופא שהיה לו תור פנוי הכי קרוב. הייתי אצלו אתמול, הצגתי לו את כל המסמכים וההיסטוריה. בהתחלה הוא קצת עיקם את האף ("אף רופא לא יוכל לראות אותך כל יום", אני: "אני לא צריכה שיראו אותי כל יום, אבל פעם בחודשיים נראה לי קצת מוגזם..."), אבל לבסוף הוא נתן לי הפניה למרפאת הריון בסיכון (וגם הפניה לרופא עיניים, לבדיקת קרקעית העין). ביום ראשון אני אתקשר למרפאה. מקווה שמעכשיו הכל, טפו טפו טפו, יילך חלק.

למעלה