עזרה בחישוב...

שמופית

New member
עזרה בחישוב...

שלום לכולן, החתונה שלנו נקבעה ל 9.1 אבל אין לי שום מושג איך לחשב את ימי המחזור ואני קצת בלחץ כי עוד מעט צריך ללכת לרבנות והם ירצו תשובה. מישהי יכולה בבקשה לעזור לי לחשב או להגיד לי איך מחשבים אחורה ? תודה !

יפעת22

New member
מהיום של החתונה, תספרי שבועיים

אחורה וזה תאריך קבלת המחזור . בעקרון, את צריכה להיות "נקייה" שבוע לפני הטבילה במקווה (שהיא כאמור יום לפני החתונה).

שמופית

New member
תודה, אבל...

תודה יפעת22, אבל השאלה היא טיפה יותר סבוכה, מפני שאם אנחנו פותחים תיק ברבנות באמצע אוקטובר, אני צריכה להגיד להם את התאריך שבו קיבלתי מחזור לאחרונה, לא ? כלומר, אני צריכה לחשב את המחזור שלי אחורה מה 9.1, לא ? אז אני לוקחת 21 ימים "נקיים" ועוד שבוע למחזור או שבועיים ? מצטערת... אני ממש בבלאגנים מזה

מיה :)

New member
את לא מוסרת להם את התאריך ברבנות

אלא לרבנית, שאיתה את נפגשת סמוך מאד לארוע.

שמופית

New member
וואלה ?

את בטוחה שלא מוסרים את התאריך ברבנות ? אז פשוט אומרים להם את תאריך החתונה וזהו ? והם לא שואלים אם זה מסתדר מבחינת המחזור ואם הרבנית אישרה ??? מצטערת על כל השאלות, אני ממש בלחץ מהקטע הזה...

New member
לא, הרגעי. ברבנות את רק מוסרת

את תאריך החתונה, ומהם את מקבלת רק את הפרטים של הרבנית. איתה את מדברת על הענינים האלה. גם אם את קובעת איתה לחודש לפני החתונה, את יכולה לחשב בקלות את הימים. אם את מאד בלחץ, לפני שתחליטי שאת מתקשרת אליה, תעלי שוב לפורום. אני בטוחה שישמחו לעזור לך! ב ה צ ל ח ה !!!

שמופית

New member
אבל...

אבל הבנתי משיחות בנות כאן בפורום, שאסור להגיד שיש תאריך לחתונה לפני שמחשבים את הימים של המחזור ! האם זה לא נכון ? אני כבר ממש מבולבלת ומפחדת שברבנות יעשו בעיות...

New member
אני לא חושבת...

הרי את התיק ברבנות את פותחת שלושה חודשים לפני הארוע, ואנשים מזמינים מקומות 6 חודשים וגם שנה מראש. אני מקווה שהבנות כאן תוכלנה להתערב בדיון הזה... בכל מקרה, אני הולכת הביתה, אז שתהיה לכולם סוף שבוע נפלא

tamar111

New member
אולי זה שונה מרבנות אחת לשניה?

אני התכוונתי להכנס לרבנית כדי לקבוע תאריך לפגישה, והיא כבר הושיבה אותי והתחילה לתחקר. הייתי בטוחה שהשיחה הרבה יותר סמוכה לתאריך החתונה ושצריך לתאם מראש ובגלל זה גמגמתי קצת עם הקטע של התאריך. אז אני ממליצה לך לבוא מוכנה בכל מקרה.. כנראה שיש שוני מרבנות אחת לשניה. באיזו עיר את רשומה? אולי מישהי שנרשמה שם תוכל לעזור יותר?

יעלי2

New member
גם אני צריכה עזר בחישוב

התאריך שלנו הוא 14/2 ואני על גלולות. לא אכפת לי להחליף ימים של הגלולות כדי שזה יתאים, אבל איך מחשבים את התאריך לרבנית?

New member
אם את על גלולות, אין לך בעיה.

פשוט תוודאי שביום של המקווה לא יהיה לך ...! ובשביל הרבנית - פשוט תגידי שאת שבועיים אחרי, תחשבי את זה לפי 14 יום לפני החתונה.

שרונס

New member
לכל המתלבטות איך לספור ימים:

לוקחים את תאריך החתונה כתאריך סופי. סופרים אחורה 14 ימים. זה צריך להיות תאריך המחזור האחרון לפני החתונה. אם הולכים לרבנות לפני, פשוט סופרים מתאריך תחילת המחזור האחרון לפני החתונה ארבעה שבועות אחורה, או שמונה שבועות אחורה או 12 שבועות אחורה. תלוי מתי נפגשים עם הרבנית. לדוגמא: אם מתחתנים ב-15.1, תאריך תחילת המחזור האחרון לפני החתונה צריך להיות ב-1.1. נניח שהולכים לרבנות חודש קודם והרבנית שואלת מתי היה המחזור האחרון, עונים לה שהוא התחיל ב-3.12 (28 ימים לפני ה-1.1). אם הולכים בנובמבר לרבנות, המחזור התחיל ב-5.11 (56 ימים לפני ה-1.1) וכך הלאה. אני מקוה שזה עונה לכל השאלות. שרון.

שמופית

New member
תודה לכולן !!!

ממש עזרתן לי ולא נותר לי אלא לשבת עם לוח שנה ולספור אחורה... תודה שוב !

למעלה