עזרה בטבעון והבראת מתכון

עזרה בטבעון והבראת מתכון

בוקר טוב!
אני מכינה את עוגת החרובים ושיבולת שועל המדהימה של גלית בראלי.
המתכון כולל:
רכיבים:
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס אבקת חרובים
11/2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס חלב אורז בטעם וניל
אני רוצה להוריד את הביצים (על מנת שהעוגה תהיה טבעונית) ולהחליף את הסוכר בתמרים מגולענים (לא בסילאן, למרות שגם סילאן אופציה). יש לכם מושג במה אני יכולה להחליף את הביצים ובכמה, וכמה תמרים כדאי לשים על מנת שהמרקם לא יפגע?
המון תודה!
 

Ofericko

New member
עוד ליידיבאג?


 

mikedoron02

New member
היא נרשמה לתפוז ב-2005 לעומת המנהלת שנרשמה

ב-2010 מכאן ניתן לטעון שהיא המקורית.
 

ladybug6

New member
לזכותי ייאמר

שהייתי רשומה בתפוז עוד הרבה לפני אבל בכינויים אחרים.. תופס?
 
ביצים אפשר להחליף ב

בננות מעוכות
תפוע מרוסקים
מעדן אלפרו (למרות שזה פחות בריא..)

אני ניסיתי בעבר להבריא כל מני מתכוני עוגות
אבל (מודה שלאחר כמה נסיונות פחות ממוצלחים)
הגעתי למסקנה שעוגה זה לא בריא

זה לא משנה כמה 'תבריאי' אותה
זה ערבוב כמה רכיבים אשר חלקם כבר מעובדים
ולאחר אפיה בחום גבוה במיוחד - יוצאת עוגה טעימה מאוד אך בכל זאת מעובדת.

אז אם כבר...אז להנות (אם אפשר לאכול רק חתיכה אחת זאת כבר שאלה אחרת לגמרי..)
 

גםאני5

New member
בקיצור את מחפשת עוגת תמרים

עם קקאו (=אבקת חרובים), קמח מלא וקוואקר וללא תוספת סוכר. העוגה שהבאת נקראת לי יותר כמו עוגת שוקולד?
 
אה... לא ממש. זו אכן נטעמת קצת כמו

עוגת שוקולד ואני מחפשת להמתיק אותה בצורה מעט בריאה יותר...
 

gs1234

New member
לא כדאי לשים תמרים במקום הסוכר

לתמרים יש מרקם דחוס, והעוגה תהיה מאד קשה ובעלת מרקם לא נעים ללעיסה.

במקום שתי ביצים אפשר לשים מעדן סויה בטעם וניל. הסוכר החום יגרום לעוגה להיות קצת פחות כבדה - אני אישית הייתי משתמש בסוכר חום בהיר (סוכר קנים) או בסוכר חום כהה טחון דק במטחנת תבלינים, כדי שלא יישארו גושים של סוכר במוצר הסופי.

עוד החלפה שכדאי לשקול היא להשתמש ב-1/4 כוס שמן ועוד 1/4 כוס רסק תפוחים במקום 1/2 כוס שמן.

 
למעלה