עזרה בטופס מס עבור רישום לגן

gilo12

New member
עזרה בטופס מס עבור רישום לגן

אנחנו זוג שצפויים לעבור בספטמבר לארה"ב מישראל עם ילד בן שנה.
התשלום עבור הגן נגזר מההכנסות שלנו לכן ברישום לגן ביקשו מאיתנו:
"
We verify income by the 2018 1040 tax form under adjusted gross income. However if you worked only out of the US before coming here for your postdoc then I would verify through last year's W2 forms or this year if you filed for 2018 taxes outside of the US.
"
ההבנה שלי בטפסי מיסוי בארה"ב מוגבלת, מישהו יכול להסביר לי במילים פשוטות איך להתקדם מכאן?
תודה

Midriff

New member
אולי...

הייתי מציעה להם כיוון אלטרנטיבי מאחר ואין לכם את הטפסים הללו ומאחר וההכנסה שלכם בישראל לא ממש רלוונטית. בד"כ בחוזה של הפוסטדוק יש ציון של כמה תהיה המשכורת בתקופה הזאת, ואם לא האוניברסיטה יכולה להנפיק לכם מכתב בנושא שיראה מה תהיה ההכנסה שלכם בשנה הקרובה, זה יהיה הרבה יותר רלוונטי ועדכני מההכנסה שלכם בארץ

debby12

New member
מנהל
בעקרון, W2 זה טופס מס שנתי

שמראה כמה כסף הרווחת בשנת המס הקודמת, כמה נוכה במקור וכו'

בישראל זה נקרא "טופס 106"

הם בעצם מבקשים לראות מה היתה הכנסתך בשנה שקדמה לשנה שאת שם.

אבל מן הסתם הם לא יוכלו לקרוא עברית.... נראה לי שהייתי סורקת את הטופס 106 שולחת להם, ונותנת להם להתמודד/רואה מה הם עונים

Boston Guy

New member
את תתפלאי...

את מזכירה לי מקרה מבדח שהייתי עד לו לפני יותר מ 20 שנה.
איש שרות בחברה שבה עבדתי חזר מנסיעת עבודה במזרח הרחוק, ואחת מהקבלות בדו"ח ההוצאות שהוא הגיש הייתה כולה כתובה בתאילנדית... לא זוכר תחת איזה סעיף הוצאות הוא הגיש אותה, אבל לתדהמתו הגברת שבדקה את הדו"ח שלו בהנהלת חשבונות הייתה לגמרי במקרה מתאילנד, והאיש איבד את מקום עבודתו בגלל התעלול הזה.

יש מצב סביר פלוס שהגן שאליו האיש מנסה לרשום את ילדו הוא גן יהודי \ עם אוריינטצייה ישראלית, ושלפחות חלק מהאנשים שם קוראים עברית ואפילו יודעים מה שער החליפין של השקל לדולר.

debby12

New member
מנהל
או קיי

במקרה שלנו לא התכוונתי לשום הונאה/תחמון/שקר.

התכוונתי שהיא באמת תציע/תתן את הטופס 106 האמיתי שלה - כי מן הסתם זה מה שיש לה כרגע.

Boston Guy

New member
והכוונה שלי היתה שיכול להיות שהם ידעו לקרוא את המספרים...

ואם (כמו במקרה הנפוץ) מדובר על אדם שבא מתחום ההיי-טק בישראל, ובשנת 2018 הייתה לו הכנסה של "מאיון עליון" בישראל (שם כיום משכורות של 40 ו 50 אלף ש"ח לחודש בהחלט קיימות) - המספרים בטופס 106, גם אחרי שיתרגמו אותם לדולארים, יכולים להיות מכובדים מאוד.

Boston Guy

New member
כדי לקבל מהגן "מילגה למעוטי הכנסה" יש צורך להראות מה ההכנסה

אנשים נוטים להציג דברים בצורה שאינה תמיד ואמת את המציאות.
התשלום עבור הגן לא "נגזר מההכנסות שלכם".
הגן גובה את אותו שכר הלימוד מכל ההורים - אבל כדי להתחשב באוכלוסיות מוחלשות שידן אינה משגת לשלם את שכר הלימוד ולתת להן גם הזדמנות לשלוח את ילדיהן לגן, הגן נותן "הנחה" למי שמבקש סיוע כלכלי. כדי לקבל את ה"הנחה" הזו הגן מבקש שתראו לו הוכחות שיש לכם הכנסה נמוכה.
ובהנחה שמדובר על מערכת חינוך פרטית - ה"הנחה" הזו באה בעצם מסיבסוד של ההורים האחרים בגן. חלק משכר הלימוד שהם משלמים מיועד לסבסד את מיעוטי ההכנסה. זו אחת הסיבות ששכר הלימוד בגנים פרטיים באזורים עתירי אוניברסיטאות ומכוני מחקר הוא כל כך גבוה. כל הורה שמשלם FULL PRICE סוחב על הגב שלו לא רק את הילד שלו, אלא גם ילד או שניים של אנשי אקדמייה תפרנים.

בהנחה שאתם לא אזרחי ארה"ב, מעולם לא שילמתם מיסים לארה"ב ומעולם לא עבדתם בארה"ב - אין לכם טפסי 1040 או טפסי W2 להציג.
מה שאתם צריכים לעשות זה להגיש מכתב ששבו אתם מסבירים שאתם מגיעים מ"חוץ לארץ", שמעולם לא הייתם TAXPAYERS של ארצות הברית - ולתת תצהיר שהכנסתכם בשנת 2019 תהיה המילגה של הפוסט-דוק (ולצרף את המסמכיאדה לגבי גובה המלגה).
בשנה הבאה, אחרי שאתה תתחיל לעבוד - הגן כבר ירצה לראות את דו"חות המס שאתה תגיש לארה"ב על הכנסתך.

gilo12

New member
הבהרה

אנחנו לא מנסים לקבל "הנחה" מהגן, ואין תשלום אחיד לכולם.
התשלום הוא לפי מדרגות הכנסה
0-50K, 50K-100K, 100K-200K,200K-300K, 300k+
הם צריכים לדעת באיזו מדרגה למקם אותנו בשביל לדעת כמה לגבות מאיתנו.

Midriff

New member
אז מכתב מהאוניברסיטה

עם הכתב מינוי של הפוסט יעשו את העבודה, לאוניברסיטה לא צריכה להיות בעיה ליצר כזה מסמך

danakama10

New member
אולי מה שיש אצלכם זה sliding scale

אבל המשמעות היא אותה משמעות שבוסטון כתב לך.
את כן מקבלת הנחה מהגן, ועובדה שאת צריכה להציג הוכחות למשכורת שלך. את צריכה להראות שאת מספיק עניה כדי לקבל את ההנחה, שאותה מסבסדים הורים שמרוויחים יותר.
לאורך זמן, המודל הזה לא יעיל, כי הורים שנדרשים לשלם את הסכום המלא, יחפשו גנים שיצאו להם זולים יותר כי שם הם לא מחוייבים לסבסד משפחות עניות.

למעלה