עזרה בטיפול באלכוהוליסט

עזרה בטיפול באלכוהוליסט

שלום יש לי בעיה. חבר שלי, שמתגורר כרגע אצלי הוא אלכוהוליסט. האלכוהוליזם שלו זה מחלה,הוא בסדר גמור כל עוד הוא לא שותה, אך ברגע שהוא מתחיל הוא מאבד את השליטה ולא יכול להפסיק. הוא מודע לבעיה שלו, ולא שותה, אך לפני כמה ימים הוא שתה מעט (חברה שלו לא ידעה שאסור לו ונתנה לו לשתות, והוא עשה שטות וחשב שיהיה בסדר) ומעכשיו, כבר 4 ימים שהוא לא מתפכח. הוא ישן ימים שלמים וקם לעיתים נדירות, אבל בלילות כשאני ישן, או לפעמים ביום כשאני לא נמצא הוא יוצא וקונה לשתות. לפני ששמתי לב הוא גמר את כל האלכוהול שהיה בבית. אני לא נמצא בבית הרבה ואין לי אפשרות להשגיח עליו, והוא חייב השגחה וטיפול, לפחות כדי לסיים את המשבר הנוכחי, כי כשהוא מתפקח הוא שולט בעצמו ולא שותה (זאת הפעם השניה בלבד בחצי שנה האחרונה שהוא נשבר). נסיתי לברר אם יש איזה ארגון או מקום שאפשר לאשפז אותו, כדי שישגיחו עליו כמה ימים, כדי שיתפכח ויחזור לעצמו. בתי חולים לא מטפלים בדברים כאלה (כך נאמר לי במיון) ואני לא רותה לפנות למשטרה כדי לא לפגוע בבחור, שבדרך כלל די בסדר. אולי מישהו יוכל לעזור לי, מישהו מכיר מכון גמילה או מקום שאפשר יהיה לאשפז את הבחור עד שיחזור לעצמו. אני אודה לכם מאוד, אני פשוט כבר אובד עצות ודואג לשלומו, שהרי הוא לא שולט בעצמו בכלל כשהוא המצב הזה, ויכול חס וחלילה להפגע, או לפגוע במישהו. תודה מראש על העזרה.

א פ י 2

New member
כל הכבוד שאתה עוזר לחבר ויש מקום

זה נקרא עמותת אפשר יש להם סניפים בכל הארץ הם קשורים לרווחה וזה גם ללא תשלום משהו סימלי .יש אפשרות של גמילה בפיקוח בבית ויש גמילה באשפוז אך זאת החלטה שלהם .מה שחשוב והכי חשוב שהם מטפלים בנפש במקור שהביא אותו לבריחה לאלכוהול .דרך אגב יש תטלפון של עמותת אפשר בפורום של סהר .

shanhen

New member
אפשר קרוב יותר

מצטרף להמלצה של אפי2. לא צריך לחפש באתר של סהר את הטלפונים של "אפשר". ממש בראש העמוד הזה, באותיות אדומות יש פרסום של תחנות יעוץ של העמותה. בתחתית העמוד יש הכוונה לדף הבית של העמותה ומשם ישר לרשימת מרכזי הטיפול בארץ. בהצלחה, נחום

תודה על העצות

לעמותת אפשר הגעתי דרך הקישור בראש הפורום כבר אתמול, אך נתקלתי ביחס מנפנף, בלשון המעטה. מסתבר שהם לא מטפלים בשיכורים, אלה הבחור צריך להתפכח ולהגיע אליהם ואז הם עוזרים לו לא להתחיל שוב, בעזרת מפגשים בנוסח AA, ואין להם אפשרות אישפוז וטיפול בשיכור.. קיבלתי הפניה מנופנפת למרכז גמילה בבאר שבע (אני בתל אביב) וזהו.. לא ממש נעים.. מה שכן, אחריכן הגעתי דרך האתר שלהם למוקד התמכרות של משרד העבודה והרווחה, שם קיבלתי יחס הרבה יותר תומך, והופניתי למרכז אישפוז לאלכוהוליסטים (שנמצא בחיפה, אבל יותר טוב מכלום). תודה על העזרה.

shanhen

New member
מתנצל על התגובה

גם כדי להתנצל אך גם כדי להסביר. בשיכורים אף אחד לא מטפל. הדרך היחידה לטפל בשיכור זה לנסות להרדים אותו שלא יפגע בעצמו, ולחכות שיתעורר. הטיפול שלנו הוא באלכוהוליסטים, אנשים החולים במחלת אלכוהוליזם (כהלת, בעברית). המערכת של עמותת "אפשר" היא מערכת אמבולטורית, מרפאתית, ולכן לא ניתן לקבל לשיחה אדם שיכור, אי אפשר להפיק משיחה זו דבר. בעקרון, אין דבר כזה שאדם לא יפסיק לשתות למספר שעות כדי להגיע לפגישה, אלא אם כן הוא לא מעוניין כלל בטיפול. אין בארץ טיפול כפוי כך שגם במסגרות אשפוזיות לא יקבלו מי שלא רוצה. עד לאחרונה בהיעדר מסגרת אשפוזית מסודרת המרכזים היו מפנים לבאר שבע או לתמרה למסכרות אשפוזיות מטעם משרד הבריאות. בימים אלו נפתחה היחידה האשפוזית בחיפה, שתפתור חלק ניכר מהבעיות. אבל ! 1. ההפניה לאשפוזית בחיפה היא דרך מרכז מרפאתי שימשיך את הטיפול לאחר האשפוז, כלומר בכל מקרה יש לפנות למרכז של "אפשר", 2. הגמילה אינה הפתרון, היא רק ראשיתו של פתרון. עיקר הטיפול ניתן לאחר הגמילה וזה נעשה במרכזי "אפשר". מקווה שתמצא הדרך הראויה לחברך להגיע לטיפול, זה הכי חשוב. ושוב מתנצל אם התגובה מהמרכז היתה "מנפנפת", זה ממש לא צריך היה להיות כך. נחום

למעלה